Jump to content



Αγορα εξωτερικου 2.5"


therock

Recommended Posts

Περα απο τις ταχυτητες μεταφορας, παιζει καποιο αλλο χαρακτηριστικο, σημαντικο ρολο στην αγορα ενος τετοιου σκληρου? Κατα κυριο λογο των θελω για media, και επειδη βλεπω διαφορες προσφορες ανα καιρους, αν βρω κατι συμφερον το παιρνω με κλειστα ματια ή πρεπει πρωτα να κοιταξω κατι?

500αρης με ενδιαφερει να ειναι και πριν 2-3 βδομαδες ειχε με 60 εναν lg το mediamarkt και τωρα βρηκα εναν buffalo με 57. Παιζει τπτ απο μαρκα σε μαρκα?

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι χρονος ζωης (πραγματικος), ανθεκτικος σε σφαλματα, και χαμηλη-οικονομικη οσο το δυνατον καταναλωση ρευματος. Οι τεχυτητες μεταφορας δεν με ενδιαφερουν.

Link to comment
Share on other sites

Περα απο τις ταχυτητες μεταφορας, παιζει καποιο αλλο χαρακτηριστικο, σημαντικο ρολο στην αγορα ενος τετοιου σκληρου?

...ναι : η ΕΓΓΥΗΣΗ.

Κατα κυριο λογο των θελω για media, και επειδη βλεπω διαφορες προσφορες ανα καιρους, αν βρω κατι συμφερον το παιρνω με κλειστα ματια ή πρεπει πρωτα να κοιταξω κατι?

...τα "συμφέροντα" που θα δεις, θα είναι με κλειστά τα μάτια. Αν τ' ανοίξεις, θα τρομάξεις...γι' ΑΥΤΟ ακριβώς και ΝΑ τ' ανοίξεις...

500αρης με ενδιαφερει να ειναι και πριν 2-3 βδομαδες ειχε με 60 εναν lg το mediamarkt και τωρα βρηκα εναν buffalo με 57. Παιζει τπτ απο μαρκα σε μαρκα?

...και πάλι, το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ που παίζει ("από μάρκα σε μάρκα"), είναι η εγγύηση...

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι χρονος ζωης (πραγματικος), ανθεκτικος σε σφαλματα, και χαμηλη-οικονομικη οσο το δυνατον καταναλωση ρευματος.

Αυτό που σ' ενδιαφέρει, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, πως δεν υπάρχει...

Αν κάτι υπάρχει, είναι, για πολλοστή φορά, η εγγύηση αντικατάστασης. Και γι' άλλη μια φορά, είναι το πιο ουσιαστικό. Τέλος, η κατανάλωση, είναι -και πάλι ας πούμε- η ίδια για όλους...

----

Λοιπόν, ΔεΡοκ, μέχρι το 2012 υπήρχαν κάποιες επιλογές. Πλέον, ο "μονόδρομος", λέγεται Western Digital - σειρά "Black" (υποδηλώνει, κυρίως την 5χρονη εγγύηση ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ), και εν προκειμένω μοντέλο "Scorpio" (υποδηλώνει τις διαστάσεις του σκληρού, δηλαδή "2.5άρης", ή αλλιώς,,,,"λαπτοπίσιος"). Μιλάω για σκληρούς δίσκους, και όχι "ετοιματζίδικους" "εξωτερικούς". Αναλογικά, είναι η πιο συμφέρουσα αγορά, και γιατί παρέχει 5χρονη εγγύηση, αλλά και σε γενικές γραμμές σε καλή τιμή. Ένα τελευταίο συν είναι η, στη θεωρία έστω, καλύτερη ποιότητα κατασκευής (εξ' ου και η μεγαλύτερη εγγύηση),,,αλλά όταν πρόκειται για σκληρούς, το ΜΟΝΟ πράγμα που εξασφαλίζει τα δεδομένα σου 100%, είναι να κρατάς αντίγραφα. Καθώς, ένας σκληρός, έχει διάφορους, από "στάνταρ" έως απρόβλεπτους τρόπους να χαλάσει, ακόμη κι αν είναι ολοκαίνουριος...(σε γενικές γραμμές, παίζει ρόλο η κατασκευή -και μιλάμε, υπ' όψιν, για κάτι εξαιρετικά λεπτοφτιαγμένο εσωτερικά- στην πράξη, περιβαλλοντικοί λόγοι όπως από "ρεύμα" έως σκόνη κι υγρασία, και, τέλος, παίζει ρόλο και η χρήση. Στην πράξη και πάλι...).

...συντομεύοντας τα λόγια μου, θα τονίσω ότι ένας "ετοιματζίδικος" εξωτερικός, έρχεται με τραγικά χαμηλή εγγύηση συνήθως - ειδικά αν είναι "προσφορά". Θα τονίσω και το ακόμη τραγικότερο, το οποίο είναι ότι εάν τυχόν πάθει ζημιά η θήκη (η οποία δεν είναι απλά ένα πλαστικό περίβλημα, αλλά περιέχει μικρο-ηλεκτρνικά, στην πλειονότητα των περιπτώσεων), έρχεται ο κάτοχος στο...τρίλλημα : "να ανοίξω την θήκη να πάρω τον σκληρό να δω αν είναι εντάξει τα αρχεία...ή θα χαλάσω την εγγύηση τζάμπα; Ή να αποχαιρετήσω τ' αρχεία;", διότι, εάν ανοιχτεί η θήκη, ακυρώνεται η εγγύηση, στην πλειονότητα των περιπτώσεων...

...ΟΠΟΤΕ : ο μονόδρομος που λέγαμε, είναι ένας "σκέτος σκληρός", και μια ξεχωριστή θήκη που θα την ανοίγεις κατά βούληση (είναι και πρακτικό, καθώς μπορείς έτσι να εναλλάσεις σκληρούς). Η θήκη δεν σε πολυνοιάζει τί εγγύηση θα έχει, οι ποιότητες είναι ίδιες, σε συμφέρει απλά η φτηνότερη. Όσον αφορά τον σκληρό, θεώρησε πως με αυτόν, αγοράζεις και την εγγύηση. Αν βγάλεις κομπιουτεράκι και υπολογίσεις, αυτός που συμφέρει (στα 500GB που θες), η καλύτερη αγορά είναι από μαγαζί μάλιστα που τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει φήμη πολύ αξιόπιστου (από εξυπηρέτηση, service, χρόνους παράδοσης κτλκτλ - γενικά "σοβαρό" δηλαδή) : HDD :: Western Digital 500GB Scorpio Black WD5000BPKT SATA II 7200rpm 16MB 2.5'' - Visionstudio.gr

Μαζί παίρνεις και μια θήκη (η πιο φτηνή που λέγαμε) : :: LC-Power External Case Serial ATA 2.5'' EH-25BSII Black - Visionstudio.gr

...σου βγαίνουν 75€ και τέλος : έχεις ΟΛΑ τα υπέρ αντί τα (σ)κατά που έχουν οι "ετοιματζίδικοι". Αν βέβαια είσαι Σαλονίκη. Αλλιώς, + 3.45€ με κατάθεση σε τράπεζα και αποστολή κούριερ ή + 6€ με αντικαταβολή στην κούριερ.

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα οποτε για να καταλαβω εσυ προτεινεις την εγγυηση? :p

Δεκτο μωρε, αλλα το θεμα στην προκειμενη ειναι το κοστος. Απλως ηθελα να δω αν στους ετοιμους εξωτερικους παιζουν διαφορες σε ποιοτητες, για να ξερω αν χανω κατι αν παρω ενα φθηνοτερο σε σχεση με τους αλλους.

Και οταν λεω λογια του τυπου 'προσφορα', 'φθηνο', 'συμφερον' και αλλα τετοια, εννοω σε σχεση με τους υπολοιπους. Το γνωριζω πως με τις "δηθεν" πλυμμηρες στην Ταυλανδη οι δισκοι πηραν την κατω βολτα και δεν λενε να επανελθουν. Παλι καλα που προλαβα τους Samsung F4 2TB στα 65 ευρω λιγο πριν την καταστροφη και ειχα λιγο χωρο τοσο καιρο.

Απλως τον συγκεκριμενο τον θελω για media player, του οποιου τα αρχεια θα ειναι αντιγραφα και οχι μοναδικα. Και δεν ειναι και για μενα, ειναι για τον πατερα μου, για ενα WDTV που του πηρα να βλεπει ταινιες. Αντε τωρα να τον πεισεις να δωσει 60 ευρω για εναν λογο που δεν καταλαβαινει, ποσο μαλλον 80!

Link to comment
Share on other sites

...θα του πεις ότι είναι ευαίσθητο μηχάνημα και η εγγύηση έχει μεγάλη σημασία.

Γιατί αν μετά από 367 μέρες σε φωνάξει και σου πει "βρε γιόκαμ' τί έπαθε τούτο το ρημάδι, για δες" και χρειαστεί να του πεις "δυστυχώς τα 60 κάνανε φτερά, επειδή δεν είχαμε δώσει 80", δεν ξέρω αν θα πείθεται ότι δεν ήταν λάθος η πρώτη αγορά...Είναι χαρακτηριστικότατη περίπτωση όπου "ό,τι πληρώσεις θα πάρεις" - και όπου "το φθηνό, ενδέχεται να σου βγει πιο ακριβό τελικά". Δεν είναι δηλαδή μόνο τ' αρχεία που μπαίνουν στη μέση, και όπως είπα, ένας σκληρός δίσκος δεν είναι μπλέντερ να πεις ό,τι πάνω-κάτω αντέχει για αρκετά χρόνια σίγουρα, οπότε δεν πολυκοιτάς εγγύηση (και η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια : άλλο να σου χαλάσει μπλέντερ. Είναι από τις περιπτώσεις που η εγγύηση παίζει τον πρώτο ρόλο, και το να θες να "ρισκάρεις" ότι θα κρατήσει 4-5 χρόνια ενώ θα έχεις πληρώσει εγγύηση μόνο για 1-2-3, είναι δική σου απόφαση, αλλά...ρίσκο πάντα, καθώς ο μέσος όρος ζωής των σκληρών είναι γύρω στα 2-3 χρόνια).

Δική σου η επιλογή βέβαια, κι απ' ό,τι βλέπω, μάλλον θα πας σε ετοιματζίδικο τελικά*, αλλά τουλάχιστον να ξέρεις τί παίζει και ας επιλέξεις ό,τι θες. Άλλωστε τα γραφόμενα αυτά, αφορούν και όλους όσους θα τα διαβάσουν και θα μάθουν...

(..εντελώς για την ιστορία, θεωρητικά πάντα, εκτός του ότι ένας WD Black είναι καλύτερης κατασκευής, θεωρητικά και πάλι, οι ετοιματζίδικοι φημολογείται ότι μπορεί να περιέχουν από "κατώτερης κατασκευής" έως και προβληματικούς, "ανακατασκευασμένους" κτλ σκληρούς. Ε όπου υπάρχει καπνός, συνήθως, υπάρχει και φωτιά, οπότε λάβε το ΚΑΙ αυτό υπ' όψη). Και να ξέρεις ότι δεν έχει τόση σημασία ότι πχ "δεν θα τον χρησιμοποιεί και τόσο ο πατέρας, οπότε ΟΚ" (όπως είπα, υπάρχει ένα κάρο λόγων για τους οποίους στα καλά καθούμενα μπορείς να χαλάσει ένας δίσκος, και μάλιστα εξωτερικός, και ακόμα πιο μάλιστα "ετοιματζίδικος").

*...σε ΑΥΤΗΝ την περίπτωση, μη χαλάς χρόνο να ρωτάς "τί και ποιόν και από πού" : πάρε ΑΠΛΑ τον φθηνότερο εξωτερικό που θα βρεις έστω. Κανένα άλλο "χαρακτηριστικό" δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Οκ δεκτα και κατανοητα τα οσα μου λες, οποτε μενει να δουμε τι θα προκυψει. Επιπροσθετως να ρωτησω, τον black μου τον προτεινεις καθαρα λογο της εγγυσης σωστα? Οχι οτι εχει ακουστει πως ειναι πιο ποιοτικος απο τους αλλους? Αλλα για να του δινει 5 χρονια η εταιρια ειναι σαν να σου λεει οτι θα ζησει.... Περα απο αυτον ξερει και αλλα προιοντα ανθεκτικα ή με μεγαλες εγγυησεις?

Την θηκη την προτεινεις και αυτη για καποιο λογο ποιοτητας, ή σε στυλ παρε και κατι συμβατο και φθηνο να κανεις την δουλεια σου? Επειδη θηκες/εξωτερικες καλωδιοταινιες sata2usb Και τετοια εχω πολλα.

Link to comment
Share on other sites

...o MONOΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ λόγος που τον προτείνω εγώ, είναι η εγγύηση. Διότι όσο κι αν θεωρητικά ή πρακτικά είναι καλύτερης ποιότητας κατασκευής, τίποτα δεν αποκλείει να σου μείνει στο χέρι μέσα σε 1-2 χρόνια. Άρα αναφέρω και την υποτιθέμενη ανθεκτικότητά του, αλλά δεν είναι ο κύριος λόγος που τον προτείνω. Μόνο για τους σκληρούς δίνω τέτοια συμβουλή, γιατί είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι ως μηχανήματα, σε σχέση με άλλα. Δεν είναι ότι γενικά είμαι θιασώτης του "πάρε με μεγαλύτερη εγγύηση", για τις αγορές. Κι ο μόνος λόγος για να συμβουλέψω κάποιον να πάρει κάποιον φθηνότερο, είναι να μην μπορεί να διαθέσει ο ενδιαφερόμενος, στην κυριολεξία ούτε Ευρώ(λεπτό) παραπάνω από όσο κάνει ένας Μπλακ...

Περί συγκεκριμένης θήκης, την προτείνω -το είπα και αυτό νομίζω- επειδή είναι φθηνότατη και την παίρνεις αγκαζέ με τον δίσκο από το ίδιο μαγαζί (από το οποίο συμφέρει να πάρεις τον σκληρό). Κι επειδή επίσης, για να πάρεις θήκη με μεγαλύτερη εγγύηση, χρειάζεται να πληρώσεις πολύ περισσότερα. Κι επειδή εξ' άλλου η θήκη και "αναλώσιμη" είναι, και γενικά κάτι που και να σου χαλάσει λίγο μετά τον ένα χρόνο, το ποσό αγοράς της είναι "αμελητέο", σε σχέση με του δίσκου. Και γιατί, τελικά, δεν είναι τόσο εύκολο να χαλάσει όσο ένας σκληρός : άλλο πράγμα το ένα-άλλο το άλλο. Μ' άλλα λόγια, θήκη πάρε όποια θες -εγώ με συγκεκριμένο σκεπτικό σου προτείνω την φθηνότερη- αλλά έστω σκληρό πάρε έναν Μπλακ. Εάν όμως έχεις ΗΔΗ κάτι σχετικό,,,ακόμη καλύτερα. Παίρνεις μόνο τον σκληρό και σου βγαίνει γύρω στο 70άρι.

Link to comment
Share on other sites

Εν τελη στην παρουσα ουτε αυτον με τα 60 θα παρει γιατι δεν δικαιολογει το εξοδο.

Κοιαζα αυτον τον buffalo που εχει αυτην την βδομαδα το eshop στα crazy sundays. δεν ξερω κατα ποσο θεωρειται προσφορα στην τιμη αυτη, αλλα δεν καταφερα να τον πεισω.

Για την θηκη βασικα δεν με νιαζει αν χαλαει η οχι, απλως καποια στιγμη πρεπει να κανω μια ερευνα στο κατα ποσο μια θηκη μπορει να κανει ζημια σε ενα δισκο. Ολο αυτο το καιρο οσους δισκους εχω χρησιμοποιησει μονο ενας εχει φαει fail, και αυτος ηταν ενας που χρησιμοποιουσα με sata2usb Καλωδιοταινια, και πιστευω αυτη εφταιξε.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από όσα έγραψα, αν ρωτάς "κατά πόσο θεωρείται προσφορά" Ο Μπάφ(αλ)ος, τη στιγμή που έχει 2 χρόνια εγγύηση...(...)

Προσωπικά, "συμφέρουσα προσφορά", με τέτοια εγγύηση, θα ήταν στα 7, όχι στα 57. Και με την προϋπόθεση ότι θα τον αγόραζα για να βάζω εκεί αντίγραφά ε, όχι πρωτότυπα.

Όσο για τις θήκες, καμμία ευθύνη για το χάλασμα του δίσκου.

Link to comment
Share on other sites

...δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τί ακριβώς ρωτάς paris (οπότε δεν ξέρω αν η απάντηση σε καλύπτει), αλλά : οι "2.5άρηδες" (ή αλλιώς "λαπτοπίσιοι") σκληροί, μπορούν να συνδεθούν και σε 2.5άρες (προφανώς) θήκες, αλλά και σε 3.5άρες (οι οποίες ΟΛΕΣ παίρνουν ρεύμα από τροφοδοτικό -"μετασχηματιστή" αν θες πες τον- που τις συνοδεύει).

Η συγκεκριμένη που πρότεινα, ήταν 2.5άρα, και όπως όλες οι κλασσικές δυομισάρες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, παίρνει και αυτή το ρεύμα της αποκλειστικά από το πισί στο οποίο συνδέεται, μέσω USB θύρας (είναι "αυτόνομη" δηλαδή, όπως το εννοείς...).

Link to comment
Share on other sites

Washcloud, μια θηκη σαν αυτη που ειπες συνεργαζεται με ολους τους 2,5'' σκληρους?

Εχει αυτονομια ρευματος, δηλαδη η συνδεση γινεται μονο με το usb?

Με ολους οσους ειναι sata. αν εχεις κανεναν αρχαιο απο κανα παλιο λαπτοπ που να ειναι IDE(PATA) και να θες να τον χρησιμοποιησεις σαν εξωτερικο θα χρηστεις μια PATA Θηκη.

Επισης εχεις την δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις και εξωτερικη τροφοδοσια αλλα στους 2.5 το ρευμα απο το Usb αρκει. Εκτως και αν εχεις κανα μεγαλο καλωδιο 3-5μ και δεν το σηκωνει. Εμενα ας πουμε το wd passport δεν μπορουσε να τρεξει με usb extension cable απο τις πισω θυρες usb, και ετσι το κουμπωνω με το δικο του κατευθειαν στις μπροστινες.

Link to comment
Share on other sites

...δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τί ακριβώς ρωτάς paris (οπότε δεν ξέρω αν η απάντηση σε καλύπτει), αλλά : οι "2.5άρηδες" (ή αλλιώς "λαπτοπίσιοι") σκληροί, μπορούν να συνδεθούν και σε 2.5άρες (προφανώς) θήκες, αλλά και σε 3.5άρες (οι οποίες ΟΛΕΣ παίρνουν ρεύμα από τροφοδοτικό -"μετασχηματιστή" αν θες πες τον- που τις συνοδεύει).

Η συγκεκριμένη που πρότεινα, ήταν 2.5άρα, και όπως όλες οι κλασσικές δυομισάρες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, παίρνει και αυτή το ρεύμα της αποκλειστικά από το πισί στο οποίο συνδέεται, μέσω USB θύρας (είναι "αυτόνομη" δηλαδή, όπως το εννοείς...).

Bασικα μιλαμε μονο για sata σκληρους.

Απο εξωτερικους δεν εχω ιδεα. Οι εσωτερικοι δισκοι 2,5'' ολοι θελουν και τροφοδοσια και sata συνδεση, σωστα? Εαν βαλεις εναν τετοιο σε μια 2,5'' θηκη, τοτε θα αρκει μονο μια συνδεση usb?

Στη θηκη μπαινει και sata dvd drive?

Η ιδεα του washcloud μου ακουγεται λαμπρη. Αντι να παρεις εξωτερικο 2,5'' σκληρο παιρνεις δισκο και θηκη, οποτε εχεις καλυτερη αξιοπιστια και μεγαλυτερη εγγυηση.

Οι θηκες 3,5" θελουν ολες τροφοδοσια ρευματος?

Link to comment
Share on other sites

Οι εσωτερικοι δισκοι 2,5'' ολοι θελουν και τροφοδοσια και sata συνδεση, σωστα?

Ε ναι...

Εαν βαλεις εναν τετοιο σε μια 2,5'' θηκη, τοτε θα αρκει μονο μια συνδεση usb?

Συνήθως ναι. Αν παίξει θέμα όμως, μπορείς να πάρεις ένα καλώδιο -"διχάλα" (Υ-cable) με δύο αρσενικά βύσματα USB για καλύτερη τροφοδότηση

Στη θηκη μπαινει και sata dvd drive?

Σε 2.5άρα όχι. Σε 3άρα μόνο.

Η ιδεα του washcloud μου ακουγεται λαμπρη. Αντι να παρεις εξωτερικο 2,5'' σκληρο παιρνεις δισκο και θηκη, οποτε εχεις καλυτερη αξιοπιστια και μεγαλυτερη εγγυηση.

(...για την ιστορία, φορέας της ιδέας είμαι, η οποία κι εμένα μου είχε φανεί λαμπρή όταν την πρωταπάντησα)

Και όχι μόνο : και ευελιξία έχεις βγάζεις-μπάζεις-ξαναβγάζεις-ξαναμπάζεις (που έλεγε κι ο Βουτσάς κάπου κάποτε) διάφορους δίσκους, ΚΑΙ δεν...ακυρώνεται καμμιά εγγύηση κάνοντάς το...Άσε που ενδεχόμενα θ' αποδειχτεί κάποια στιγμή σωτήριο, αν χαλάσει κάτι (ίσως η θήκη) και πρέπει "υποχρεωτικά" να βγάλεις τον σκληρό να τον τσεκάρεις.

Οι θηκες 3,5" θελουν ολες τροφοδοσια ρευματος?

Ντα.

Link to comment
Share on other sites

....

..... θεωρητικά και πάλι, οι ετοιματζίδικοι φημολογείται ότι μπορεί να περιέχουν από "κατώτερης κατασκευής" έως και προβληματικούς, "ανακατασκευασμένους" κτλ σκληρούς. Ε όπου υπάρχει καπνός, συνήθως, υπάρχει και φωτιά, οπότε λάβε το ΚΑΙ αυτό υπ' όψη)..

Έχεις κάποιο στοιχείο, link κάτι τέλοςπάντως για να το δώ και εγώ , γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα.

Για να προσθέσω πάντως την αποψη μου σε αυτό το ζήτημα , εγώ προσωπικά για δίσκο που βάζω προσωπικά πράγματα (φωτο βίντεο κείμενα κτλ) δεν κοιτάω κάν την εγγυηση του δίσκου.Απλά παίρνω ενα αντιστοιχης χωρητικότητας δεύτερο για back up του 1ου.Δεν παίζει να στείλω πίσω στην εταιρεία δίσκο που περιέχει μέσα προσωπικά πράγματα.Ψυχολογικά και μόνο δεν μου κάθεται καλά.

Link to comment
Share on other sites

"Φημολογείται" έγραψα, "μπορεί" κτλ, και είναι "εμπειρία" που έχω μετά από χρόνια παρατηρήσεων διαφόρων φόρουμ. Συνεπώς, απλά ένα λινκ, δεν έχω διαθέσιμο. Γκούγκλαρε με τους ανάλογους όρους, και σίγουρα θα βρεις κάποια στιγμή διάφορες αναφορές.

Περί εγγύησης, "καμμία" σχέση με τ' αρχεία. Με τα λεφτά σου έχει να κάνει, που είτε τα "ρισκάρεις" με μικρές εγγυήσεις, ή τα "επενδύεις"/χαλαλίζεις (διάλεξε) με μεγάλες....Όσο για τον "ένα δίσκο σε δύο", όπως τους παίρνεις, είναι ό,τι πιο σοφό...

Τέλος, "ευαίσθητα δεδομένα" : ε καλά, κανένας δεν θέλει να δώσει πουθενά έναν δίσκο με αρχεία του, αλλά επειδή η ψύχωση δεν απέχει και πολύ από την εξασφάλιση, λίγο χαλάρωμα δεν βλάπτει, όταν υπάρχουν προγράμματα για "πλήρη" διαγραφή των δεδομένων. Για όσους δε, πιστεύουν ότι στην ξένη χώρα που θα πάει ο δίσκος τους, θα κάτσουν και θ' ασχοληθούν δια προχώ μεθόδων ανάκτησης (πόσο μάλλον αν έχει και σοβαρή βλάβη ο δίσκος) για τον κάθε δίσκο του κάθε αγνώστου χρήστη, ας γεμίσουν την μπανιέρα τους με κρύο νερό και να κάτσουν μέσα να μουλιάσουν κα'να μισάωρο και μετά να πάνε να το κοιτάξουν, γιατί το πραγματικό τους πρόβλημα είναι μανία καταδίωξης με δόσεις εγωκεντρισμού...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε washcloud, επειδη σκεφτομαι να παρω μια 3,5" θηκη για να κανω εξωτερικο εναν εσωτερικο μου δισκο, εχω καποιες ερωτησεις. Περα βεβαια απο τη τροφοδοσια, που με διαβεβαιωσες οτι υπαρχει σε ολες τις 3.5 θηκες

1. Ο δισκος που θα γινει εξωτερικος παιζει κανονικα ταινιες ή ειναι μονο για αποθηκευση αρχειων? Μηπως περιοριζεται απ την ταχυτητα του καλωδιου συνδεσης usb?

2. Αν η μητρικη ειναι usb2 εχει σημασια αν η συνδεση της θηκης ειναι usb3 ή eSata?

3. Σε ολες τις θηκες ισχυει το hot swap, δηλαδη μπορεις να κανεις on/off το σκληρο oποιαδηποτε στιγμη με το pc ανοιχτο και το δισκο να εμφανιζεται/εξαφανιζεται?

4. Η θηκη διατηρει τη ταχυτητα και τις ιδιοτητες του σκληρου που φιλοξενει, πχ. αν ο δισκος εχει IntelliPower θα το διατηρησει εντος της θηκης?

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά θα παίζεις τις ταινίες.

USB3 θήκη σε USB2 μητρική δεν υπάρχει πρόβλημα (απλώς η ταχύτητα θα είναι στις δυνατότητες της μητρικής) - όσο για eSATA (θήκη και) σύνδεση πάντως, πρέπει να έχει ανάλογη θύρα η μητρική σου.

Δεν υπάρχει θέμα "hot swapping" του σκληρού με κάποια θήκη.

Δεν το ξέρω το "Intellipower" που λες (δεν θυμάμαι τί ιδιότητα είναι, βασικά - μήπως η "αυξομείωση στροφών"...; ), αλλά σε γενικές γραμμές, το μόνο που επηρρεάζει μία θήκη, είναι η ταχύτητα διαμεταγωγής των αρχείων.

Link to comment
Share on other sites

Αρα λοιπον, ειτε βλεπεις την ταινια απο τον δισκο ως εσωτερικο, ειτε την βλεπεις απο τον ιδιο δισκο ως εξωτερικο, ειναι το ιδιο πραγμα?

Θυρα eSata εχει το case μου(αρα εχει αυτοματως και η μητρικη?) συμφερει ομως να αγορασεις ακριβη θηκη με eSata?

eSata σημαινει μονο οτι μεταφερεις τα αρχεια με μεγαλες ταχυτητες? απο εσωτερικο σκληρο στον εξωτερικο, και το αντιστροφο?

Αν η μητρικη μου λοιπον εχει usb2 δε κερδιζω κατι αν παρω θηκη usb3. To ιδιο ισχυει και με θηκη eSata?

Τι εννοεις δεν υπαρχει θεμα hot swapping? Λειτουργει αυτο ή οχι? Εμενα με ενδιαφερει να λειτουργει.

Ιntellipower ειναι μια ιδιοτητα που εχουν καποιοι δισκοι να λειτουργουν απο 5400-7200rpm αναλογως φορτου. Η ιδιοτητα αυτη θα διατηρηθει αν ο δισκος βρισκεται σε θηκη?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Αρα λοιπον, ειτε βλεπεις την ταινια απο τον δισκο ως εσωτερικο, ειτε την βλεπεις απο τον ιδιο δισκο ως εξωτερικο, ειναι το ιδιο πραγμα?

Γιέπ

Θυρα eSata εχει το case μου(αρα εχει αυτοματως και η μητρικη?)

Όχι απαραίτητα...Αν την σύνθεση στην έφτιαξε κάποιος τρίτος, μπορεί και να μην έχει. Δες στα χαρακτηριστικά του μοντέλου της μητρικής (είτε στο manual που ίσως έχεις ή και online).

συμφερει ομως να αγορασεις ακριβη θηκη με eSata?

Xμ; Υπό ποιά έννοια αν συμφέρει; Σε σχέση με τί, εννοείς;

eSata σημαινει μονο οτι μεταφερεις τα αρχεια με μεγαλες ταχυτητες? απο εσωτερικο σκληρο στον εξωτερικο, και το αντιστροφο?

Κι εδώ δεν σε κατάλαβα...eSATA "σημαίνει" ότι μπορείς να έχεις έναν δίσκο σε θήκη, εκτός πισιού, και να 'ναι η ταχύτητά του η μέγιστα δυνατή - σα να τον είχες βάλει εσωτερικά, κατευθείαν στη μητρική.

Αν η μητρικη μου λοιπον εχει usb2 δε κερδιζω κατι αν παρω θηκη usb3. To ιδιο ισχυει και με θηκη eSata?

Όπως είπα ακριβώς πιο πάνω, η eSATA σύνδεση, είναι "πρακτικά" η δυνατότητα να έχεις έναν δίσκο όχι απλώς εκτός κουτιού (διότι αυτό μπορείς να το κάνεις και απλώς με μακρυά καλώδια SATA, ρεύματος και δεδομένων), αλλά να τον διατηρείς σε θήκη κι όλας....Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση κάποιας "ασυμβατότητας" (και απώλειας ταχύτητας)...

Τι εννοεις δεν υπαρχει θεμα hot swapping? Λειτουργει αυτο ή οχι? Εμενα με ενδιαφερει να λειτουργει.

...ναι, ότι "λειτουργεί" εννοούσα.

Ιntellipower ειναι μια ιδιοτητα που εχουν καποιοι δισκοι να λειτουργουν απο 5400-7200rpm αναλογως φορτου. Η ιδιοτητα αυτη θα διατηρηθει αν ο δισκος βρισκεται σε θηκη?

(...οπότε καλά "ψιλοθυμόμουν")....Βεβαίως και θα "διατηρηθεί", η θήκη δεν επηρρεάζει την λειτουργία του μοτέρ του δίσκου, όπως ήδη είχα πει (="το μόνο που επηρρεάζει μία θήκη, είναι η ταχύτητα διαμεταγωγής των αρχείων")

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.