Jump to content



Πρόβλημα με εγκατάσταση των Windows 8 σε laptop με αποθηκευμένο Serial στα BIOS!!!!


morius

Recommended Posts

Καλσπέρα σας, έχω και εγώ με την σειρά μου ένα πρόβλημα που εδώ και κάτι μέρες μου έχει σπάσει τα νεύρα!!!

Πήρα πριν 3 μέρες ένα Toshiba Satellite C855-1QF από τον Κοτσόβολο με Windows 8 μέσα. Πάω σπίτι το ανοίγω και μου την έδωσε να τα βγάλω όλα να κάνω τον δίσκο ένα partition (σβήνοντας όλες αυτές τις χαζομάρες που κάνουν με restore κτλ) και να κάνω ένα Clean Install φτιάχνοντας δύο partition της αρέσκιας μου.

Ξεκινάω λοιπόν να βρω το Serial Number, αλλά τίποτα. Με τα πολλά βρίσκω ότι το Serial Number Πλέον είναι με κάποιον τρόπο αποθηκευμένο στα BIOS!!! Μετά από μεγάλο γολγοθά κατάφερα μέσω Paragon να φτιάξω τα partitions αλλά τώρα κόλησα στα windows!!!

Βάζω δισκάκι των Windows 8 Pro 64bit αλλά εκεί που υποτίθετε ότι χητάει serial, μου βγάζει μήνυμα λανθασμένου κωδικού, γιατί προφανώς μπαίνει το Serial που είναι αποθηκευμένο από Windows 8 (home πιθανώς)!!!

Το ερώτημα μου είναι, τι κάνω τώρα; Μπορώ να αφαιρέσω αυτό το serial από το BIOS ή όπου αλλού είναι; Μπορώ να βρω windows 8 (home)!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε παλιοτερες εκδοσεις (πριν τα 8 δλδ) δεν μπορουσες να βαλεις serial απο home σε pro.

Βρες κατεβασε απο καπου την αντιστοιχη εκδοση λειτουργικου που ειχες και περνα τον κωδικο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου το θέμα είναι ότι δεν βάζω εγώ τον κωδικό αλλά μπαίνει αυτόματα.

Το ερώτημα μου είναι αν

1. Μπορώ να αφαιρέσω αυτό το Serial number από το BIOS

ή

2. Που μπορώ να βρω τα Windows 8 home; Αν κατεβάσω στασμένα και καλά windows οπου στην αρχή αυτά δεν ζητάνε κωδικό λέτε να προχωρήσει;

Link to comment
Share on other sites

Ti δισκάκι είναι αυτό το "Windows 8 pro x64" ?? Που το βρήκες ?

Τα δισκάκια που δίνει η Microsoft είναι Windows 8 x64 & Windows 8 x86. Περιέχουν και απλή version Win8 αλλά και Win8 pro !!!!

Ανάλογα το serial που θα βάλεις (ή θα διαβαστεί από το bios) θα εγκατασταθεί είτε η απλή είτε η pro version !

Αν έχεις αγορασμένο serial από win8 pro τότε θα το περάσεις σαν upgrade πάνω στην απλή που έχει εγκατασταθεί και αυτόματα από απλή γίνεται pro ! Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στο support της Microsoft είναι πολύ εξυπηρετικοί.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω αγοράσει για το Desktop πριν μία εβδομάδα ένα δισκάκι με windows 8 pro x64 (αυτό με τα 29,99€)

Όταν λοιπόν Bootarei μου λέει τι γλώσσα θέλω κτλ...και μόλις πατήσω εγκάτάσταση μετά από λίγο μου βγάζει μήνυμα και μου λέει ότι ο Σειριακός αριθμός που πληκτρολογήσατε δεν είναι σωστός!!

Τι κάνω λάθος δεν καταλαβαίνω. Και εγώ αυτό που είπες ήξερα, ότι η έκδοση εξαρτάται από το Serial. Αλλά τώρα άλλο φένεται!!!

Μήπως επειδή τα windows που είχε ήταν τα απλά 8άρια δεν διαβάζουν τα pro? Αλλά γίνεται μόνο το αντίθετο;

Link to comment
Share on other sites

Κατα πάσα πιθανότητα το laptop είχε Win 8 Home και όχι Pro. Εσύ βάζεις κλειδί Home σε εγκατάσταση με Pro και δε θα στο πάρει. Βρές Home και δοκίμασε πάλι.

Το laptop δε κρατάει στο BIOS το CDKEY του λειτουργικού. Εδώ πολλές φορές δε κρατάει την ώρα, cdkey θα θυμάται;

Ελάχιστα laptop έρχοντε με professional έκδοση. Είναι για business χρήση κυρίως.

Αν πάλι δοκιμάζεις το δικό σου αγορασμένο κλειδί μήπως είχες αγοράσει για άλλη εταιρεία (λαπτοπ) το κλειδί πχ για Dell; Βρίσκουν τα Win οτι είναι Toshiba και έχουν κάποιο restriction.

Link to comment
Share on other sites

Έκανα Backup αλλά τώρα που πήγα να το επαναφέρω έτσι μου λέει ότι πρέπει να έχω και τα partition όπως ήταν γιατί δεν βρίσκει αρχεία που ψάχνει...!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει πραγματικα!!!

Ρε παιδιά συγγνώμη γιατί μου φαίνεται ότι θα τρελαθώ, αν αύριο το πρωί μου την έδινε να αλλάξω δίσκο και να βάλω έναν SSD ή κάτι άλλο, τι θα έκανα; Πως θα έβαζα τα windows???

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως ρε αγόρι μου. Έχεις κλειδί των Win 8? Το laptop απο κάτω δεν έχει αυτοκόλητο με το κλειδί;

H εταιρεία σου λέει εφόσον τον ανοίξεις χάνεται η εγγύηση βγάλε άκρη μόνος σου. Απλά.

Link to comment
Share on other sites

Αναλόγως ρε αγόρι μου. Έχεις κλειδί των Win 8? Το laptop απο κάτω δεν έχει αυτοκόλητο με το κλειδί;

H εταιρεία σου λέει εφόσον τον ανοίξεις χάνεται η εγγύηση βγάλε άκρη μόνος σου. Απλά.

Φίλε Swatoner, τώρα πλέον δεν σου βάζουν καρτελάκι με serial από κάτω σε κανένα laptop και σε κανένα desktop με προεγκατεστημένα 8αρια. Δύο μέρες τώρα έχω μιλήσει με microsoft, toshiba, sony και hp. Πλέον βάζουν τον κωδικό μέσα στα BIOS με κάποιον τρόπο. Windows 8 OEM and COA - Tech Support Portal | Tech Support Portal

Αν έχεις προσπαθήσει μέχρι στιγμής να βάλεις 8αρια σε κάποια PC θα δεις ότι μόλις επιλέξεις γλώσσες και αμέσως μετά πατήσει εγκατάσταση θα σου βγάλει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό πρόσβασης..

Ε στο laptop δεν το βγαζει, και μου λέει το ακόλουθο μήνυμα " Ο αριθμός-κλειδί προιόντος που πληκτρολογήθηκε δεν συμφωνεί με κάποιο από τα είδωλα των Windows που διατίθενται για την εγκατάσταση. Πληκτρολογήστε έναν διαφορετικό αριθμό-κλειδί προιόντος" Χωρίς όμως να πληκτρολογίσω τίποτα!!! Έτσι στο ξεκάρφωτο!!!

Αν λοιπόν φταίνε το windows, μπορείτε να μου πείτε που θα βρω τα Windows 8 64bit να τα κατεβάσω;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ρε παιδιά ενώ όλα ήταν καλά και είχα βάλει τα 8αρια κανονικά, πάω σήμερα να κάνω format κ να τα ξαναπεράσω και με το που Bootarei το σημα των win8 πριν καν βγάλει κάποια επιλογη μου έβγαλε αυτό το μήνυμα...

** Πρωτού βάλω τα 8αρια δοκίμασα να βάλω τα 7αρια και αφού έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα έκανε restart και μετά περίμενα να γίνει η "ολοκλήρωση εγκατάστασης" αυτή δεν έγινε ποτέ...

Καμία βοήθεια;

post-1782-1416077119,7211_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πριν κάνει restart ενώ δείχνει το μήνυμα που σας έδειξα στην προηγούμενη φώτο, δείχνει κ ένα ακόμα μήνυμα το οποίο δεν προλαβαίνεις με τπτ να διαβάσεις. μετά από πολύ κόπο κατάφερα να το βγάλω μία photo!!!

Μπορώ να διακρίνω τα εξης: "If you'd like to know more, you can search online later for the error DRIVER ΙRQL NOT LESS OR EQUAL ACPI"

Τι σημαίνει αυτό;

Έκανα μια αναζήτηση αλλά σε όλους βγάζει μπλε οθόνες κτλ...

Εντομεταξύ αν τρέξω acronis και κάνω restore ένα backup δουλεύει!!!!

post-1782-1416077119,7942_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.