Jump to content



Τελευταία προσπάθεια να σώσω 2 σκληρούς πριν πάνε στα σκουπίδια..


sadako

Recommended Posts

Μάλλον κυνηγάω το 1%, αλλά έτσι για το γ@μώτο περισσότερο. Πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά ίσως τα βήματα είναι τα ίδια..

1. WD Green WD10EADS

Στην αρχή δούλεψε εσωτερικός, μετά εξωτερικός σε θήκη IcyBox (με κάτι χαζοιδιοτροπίες, του τύπου έπρεπε πρώτα να ανοίξεις την τροφοδοσία και μετά να συνδέσεις το USB καλώδιο, παρόλο που η θήκη είχε esata για κάποιο λόγο δεν τον έβλεπε έτσι, το απέδωσα στην θήκη και πιθανόν σε drivers της μητρικής), ξαναμπήκε εσωτερικός, σε κάποια φάση σκάλωσε στην post screen και μπήκε πάλι σε θήκη, δούλευε μέχρι που κάποια στιγμή σταμάτησε..... (ανάσα). Με τα πολλά κατάφερα να αντιγράψω (με ΠΟΛΥ κόπο) αυτά που ήθελα από μέσα, παρόλο που η αντιγραφή γινόταν με ταχύτητα κάποιων kb/sec. Αυτή την στιγμή αν τον συνδέσω εξωτερικό τον βλέπει στο My Computer σαν Local Disk χωρίς να δείχνει χωρητικότητα και προσπαθεί επί ώρα να τον δει κανονικά (με εκείνη την πράσινη μπάρα που γεμίζει πάνω). Μια φορά που δοκίμασα από τότε να τον συνδέσω (έστω προσωρινά) σαν εσωτερικό κόλλησε στην post screen. Ίσως αν τον άφηνα για περισσότερη ώρα να τον έβρισκε (έτσι κάνει και όταν τον συνδέω εξωτερικό) αλλά δεν το δοκίμασα. Σαν να μην "ολοκληρώνεται" η αναγνώριση, γιατί και στο Disk Management κολλάει στο "connecting to Virtual Disk Services" και δεν μου δείχνει ούτε τους άλλους σκληρούς.

2. Samsung Spinpoint F3 HD103SJ

Αυτός είναι διαφορετική περίπτωση. Δούλευε κανονικά, απλά τον χρησιμοποιούσα πολύ αραιά, τον είχα για offline backup αρχείων της δουλειάς. Και όταν μετά από ένα χρόνο αποφάσισα επιτέλους να κάνω ένα update στο backup ήρθε ένας και τον έριξε κάτω την στιγμή που αντέγραφε.. :-O

Τον βλέπει μεν, γίνεται και quick format, αλλά όταν δοκίμασα σαν εσωτερικό να του κάνω re-initialization μέσα από το HDD Sentinel την πρώτη φορά εκεί που τα έβγαζε όλα πράσινα έφαγα ένα μεγαλοπρεπέστατο freeze στο PC, ξαναδοκίμασα, τότε άρχισε να βγάζει μερικά (μάλιστα ανά τακτά διαστήματα) σκούρα πράσινα (παρόλο που στο summary πάλι τα έβγαζε good) και ξαναπάγωσε το PC. 3η φορά φυσικά δεν δοκίμασα..

Επιχείρησα να τον συνδέσω σε ubuntu (μέσα σε εξωτερική θήκη) και να κάνω format (όχι quick) αλλά σε κάποια φάση κατά την διάρκεια με πέταξε λέγοντας ότι το volume είναι busy. Το ίδιο και με κανονικό format που επιχείρησα μέσα από Windows, σε κάποια φάση (σχετικά νωρίς) με πέταξε λέγοντας πως δεν μπορεί να ολοκληρώσει το φορμάτ..

Όπως ανέφερα, δεν με ενδιαφέρει να σώσω δεδομένα ή τίποτα τέτοιο, ό,τι ήταν να πάρω το πήρα. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν υπάρχει κάποιος ριζικός τρόπος, να κάνω κάτι για να απομονώσω τυχόν bad sectors κλπ και να τους έχω τους σκληρούς για συγκεκριμένη χρήση (προφανώς όχι για κάποιο υπεύθυνο backup, ίσως για πιο γρήγορη πρόσβαση αρχείων που έχω και αλλού, να δίνω τίποτα ταινίες ταινίες σε φίλους κλπ). Γενικά αν υπάρχει κάποιου είδους σωτηρία πριν τον κάδο των αχρήστων..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.