Jump to content



7870 hard lock up.


Occultist

Recommended Posts

Πριν λίγες μέρες, αγόρασα από γνωστό μαγαζί μια καινούρια Sapphire 7870 και έχω το εξής πρόβλημα : ορισμένες φορές σε gaming, και χωρίς προηγουμένως να έχω παρατηρήσει κάποιου είδους artifact, η οθόνη γεμίζει όλη με έναν επαναλαμβανόμενο ascii χαρακτήρα και η κάρτα σταματάει να ανταποκρίνεται - αναγκαστικά πάω για reset. Από πίσω το υπόλοιπο σύστημα συνεχίζει να δουλεύει και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Το έχω παρατηρήσει σε δύο διαφορετικά παιχνίδια και έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικές εκδόσεις driver. Μήπως μου πασάρανε τελικά μεταχειρισμένο και ελαττωματικό κομμάτι;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 49
  • Created
  • Last Reply

Την κάρτα την ελέγχανε δύο μέρες και μου είπαν ότι δεν είχε πρόβλημα, οπότε την πήρα πίσω. Εμένα όμως ξαναεμφάνισε το πρόβλημα...Τι άλλο μπορεί να φταίει;

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να τη δοκιμάσεις εσύ σε άλλο pc?

Αλλιώς δοκίμασε μία άλλη αλλά παρόμοια με το ίδιο καλώδιο και με άλλο αλλά και σε ίδιες και διαφορετικές θύρες της κάρτας.

Link to comment
Share on other sites

Σε άλλο pc δε μπορώ να τη δοκιμάσω, αλλά τη δοκιμάσανε 2 μέρες στο Πλαίσιο. Θύρες, έχω και τις δύο dvi κατειλημμένες (έχω συνδεδεμένη και μια tv).

Πιο πριν είχα μια 6870 και δεν είχε κανένα θέμα.

Το τωρινό πρόβλημα της 7870 μπορεί να το κάνει και μετά από 3 ώρες gaming - με τα φεγγάρια του είναι, αλλά υπάρχει. Πάντα το υπόλοιπο pc λειτουργεί κανονικά - ακούω τους ήχους πίσω και βλέπω δραστηριότητα στο hd.

Συγκεκριμένα βλέπω αυτό

Για driver issue μου μοιάζει και έχω δει στο internet ότι έχει να κάνει με το zero core...

Link to comment
Share on other sites

Με λίγο googling είδα ότι συμβαίνει και σε άλλους χρήστες, σε μικρό ποσοστό θέλω να ελπίζω, και έχει να κάνει με τα power states και τη gddr5. Κάποιοι το έλυσαν κάνοντας disable το hdmi audio, κάποιοι βάζοντας oc στη μνήμη και κάποιοι κάνοντας edit στη registry για να κάνουν disable το power play. Δεν ξέρω αν βοηθάω...

Έκανα disable το hdmi για αρχή και βλέπουμε πως θα πάει...

Link to comment
Share on other sites

Και μονο η διαφορετικη αντιμετωπιση (αν και λανθασμενη τελειως) απο τους διαφορους χρηστες στο net, δειχνει οτι δεν ειναι ενα προβλημα δεδομενο και με επαναληψιμοτητα.

Αρα δεν 'μπορουμε' να το ονομασουμε προβλημα, να το απομονωσουμε και να το λυσουμε - δεδομενη βοηθεια δυσκολο να υπαρξει.

Ειναι σιγουρο οτι οσοι 'πιστεψαν' οτι βρηκαν καποια λυση σ αυτο που τους απασχολουσε δεν γνωριζουν την αιτια που το προκαλει.

Σε ενα off topic σημειο, νομιζω οτι πρεπει να υπενθυμισω την προτροπη μου να μην εγκαθιστουμε ολο το catalyst package, αλλα να επιλεγουμε παντα την custom εγκατασταση.

Αναλογως τα συστηματα και τα setup γενικοτερα, ειναι απολυτα βεβαιο οτι καποια απο τα στοιχεια των οδηγων οχι μονον δεν 'μας' χρειαζονται αλλα πιθανον και να δημιουργουν διαφορα παρατραγουδα.

Link to comment
Share on other sites

Βρήκα ολόκληρα threads με το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα, αν και παλιά, είχε βγει και ανακοίνωση της ati για έκδοση catalyst που θα το λύνει. Οπότε δε θα το έλεγα και τόσο ανύπαρκτο το πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

1

2

ati hotfix

Και άλλα - δεν έχει νόημα να γεμίσω μια σελίδα links για το ίδιο πράγμα. Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, στο rig της υπογραφής μου. Έχω δοκιμάσει Catalyst 12.11, 12.10, 12.6, 12.3 - σε όλους τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Με συγχωρεις...

Ειναι δυνατον να μιλαμε για προβληματα στην σειρα 7000 - και να εμφανιζεις links του 2011 για την 6000 και fix που διορθωνει το gray screen των τοτε (10.2) προβληματικων οδηγων για την σειρα 5000 ?

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ισχυει το ιδιο και σημερα?

P.S

Γι αυτο σου ζητησα τα links.

Link to comment
Share on other sites

Το link δεν ειναι μονο παλιο, αφορα αλλες καρτες και αλλους οδηγους, τι να πω δηλαδη?

Φιλε μου, το οτι δειχνει πως πιθανον να αντιμετωπιζεις το ιδιο προβλημα, δεν σημαινει οτι υπαρχει καποια ομοιοτητα στις αλλες σειρες και στους παλαιοτερους οδηγους με το τωρα, ωστε να αναζητας τις ιδιες λυσεις..

ΚΑΜΙΑ σχεση δεν υπαρχει, καμια.

Προσανατολισου αλλου...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι βρήκα τη λύση. Είπα τι έκαναν άλλοι για το ίδιο πρόβλημα και ζήτησα εδώ τα φώτα σας. Τώρα βαριέμαι να ψάχνω και το link για το συσχετισμό με το GCN και το lock up. Αν με τα στοιχεία που σας έχω δώσει δεν έχετε να προτείνετε λύση, δε χρειάζεται να το παίρνετε προσωπικά. Απλά αφήστε το για όποιον μπορεί να δει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορουσα να προτεινω "λυση" με αυτα τα στοιχεια που δινεις, τοτε δεν θα εκανα την δουλεια που κανω, αλλα τον 'φακιρη'... :confused::)

Απο την αλλη, οντως σε εχω βοηθησει.

Φυγε απο την αναζητηση λυσης μεσα απο τους οδηγους.

Link to comment
Share on other sites

Ως χρήστης, και πολλά στοιχεία έχω δώσει - τα περισσότερα είναι δουλειά των επαγγελματιών στην ΑΤΙ. Τεσπα, θα δοκιμάσω τους τρόπους που βοήθησαν τους άλλους χρήστες στα forum που έψαξα και, αν δω φως, θα επανέλθω εδώ για κάθε ενδιαφερόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.