Jump to content



Refresh rate being 59.95Hz


vasi

Recommended Posts

Χαχα...μην αγχώνεσαι δεν υπάρχει πρόβλημα με την οθόνη σου. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να τρέξει με ακρίβεια δέκατου του χιλιοστού γιατί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (πχ τάση ΔΕΗ - λέμε τώρα). Αν θέλεις κάνε και την διαίρεση 1/60 και 1/59.95 για να δεις ότι η διαφορά είναι απειροελάχιστη.

Link to comment
Share on other sites

Τι λες τώρα!! Οι οδηγοί της Intel έχουν πρόβλημα με τα 23,976 και δεν κλειδώνουν στα 23p αλλά μόνο στα 24p. Χάνουν ένα frame ανα 40"

Για αυτο η INTEL έβγαλε τον i3-3225 με το HD4000

Το παλικάρι έχει δίκιο. Τσάμπα άγχεσαι, σε όλους το ίδιο βγάζει. Παρεπiπτώντος, έχεις βάλει τον player σου σε fullscreen να πάει 24p το μονιτορ; Γιατί άμα δε το έχεις βάλει, κάνει pulldown την ταινία, εφέ που είναι χειρότερο από το να χάνει 1frame από τα 960 (άμα πραγματικά χάνει 1 frame κάθε 40s το igp της intel).

EDIT

1-8269.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι μωρέ, το παλικάρι θα εννοούσε ότι δε κλειδώνει στα 24p (23.976Hz) αλλά στα 24Hz.

Για να είμαστε ακριβείς, καμία από τις amd/nvidia/intel δε κλειδώνει ακριβώς 23.976, όλες παίζουν. Απλά η υλοποίηση της intel είχε μεγαλύτερες αποκλίσεις από τις άλλες.

Link to comment
Share on other sites

Και να σκεφτείς ότι το 24p ή το 30p του NTSC (το 23,976 είναι κάποιου είδους αναλογία ανάμεσα στα 2 για την μετατροπή του film από το ένα στο άλλο) είναι κατάλοιπα του βωβού κινηματογράφου. Τόσα χρόνια εξέλιξης της ψηφιακής εικόνας και είμαστε ακόμα κολλημένοι εκεί...

Link to comment
Share on other sites

E, είναι γνωστό πόσο προοδευτικοί είναι οι άνθρωποι του κινηματογράφου/μουσικής ρε συ.

Radio, tv, tape recorders, VHS recorders, cdwriters, dvdwriters, internet..όλες αυτές είναι τεχνολογίες που αγκάλιασαν κατευθείαν τα studio και δείχνουν το πόσο είναι διατεθημένοι να κάνουν αλλαγές στο κατεστημένο... :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.