Jump to content

cna

Premium Members
  • Posts

    2.346
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Everything posted by cna

  1. cna

    COVID-19

    Υπάρχει νομολογία που επιβάλλει στους εργαζομένους κλινικών και συναφών δραστηριοτήτων συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των ατόμων που εξυπηρετούν, αφήνοντας σχετικά ελεύθερο τον «σωφρονισμό» τους. Δηλαδή δεν θα τους κάνουν το εμβόλιο με το ζόρι αλλά από την άλλη η απόλυση μπορεί να είναι μια αναλογική «τιμωρία» για την άρνησή τους να εμβολιαστούν, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους γέροντες.
  2. cna

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Γι' αυτό έχει θεσπιστεί η αρχή της αναλογικότητας. Προφανώς μια γυναίκα που κρατάει μολότοφ ή καραμπίνα είναι πιο επικίνδυνη από έναν άοπλο άντρα και γι' αυτό αντιμετωπίζεται αναλόγως.
  3. cna

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Αρχή της Αναλογικότητας: αν κάποιος επιτεθεί λεκτικά δεν τον σπας στο ξύλο. Αν κάποιος επιτεθεί σωματικά (χωρίς όπλα) δεν βγάζεις το γκλομπ να τον σαπίσεις στο ξύλο. Αν το βγάλεις θα το βγάλεις για να τον ακινητοποιήσεις και να προχωρήσεις στα δέοντα (σύλληψη). Αν κάποιος επιτεθεί με μαχαίρι δεν βγάζεις πιστόλι με σκοπό να τον σκοτώσεις. Αυτά σε ένα ευνομούμενο κράτος. Στην Μπανανία μας εννοείται ότι στην υποψία λεκτικής επίθεσης οι μπάτσοι (γιατί αυτοί πλέον δεν είναι όργανα της τάξεως - αστυνομικοί) σε σαπίζουν στο ξύλο και «φτιάχνουν» φάκελο με τόσες κατηγορίες που δεν είχε ούτε ο Κουφοντίνας (για να μην πω για το φακέλωμα από συμμετοχή σε πορείες). Και μιας και αναφέρθηκα στο φακέλωμα: ας ενημερώσει κάποιος του βουλευτάδες των τριχίλιαρων και βάλε τον μήνα ότι η ποινικοποίηση της συμμετοχής σε πορείες μέσω του φακελώματος των συμμετεχόντων βάλλει ουσιωδώς το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν...
  4. cna

    Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο v2.0

    Να σου αρέσει γιατί η άλλη επιλογή είναι να κάνει κράτει και να δώσει μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες έναν 6,5+ (και ο 6 που έδωσε σήμερα θα θεωρηθεί προσεισμός).
  5. cna

    Αυτοκίνηση

    Βασικά παίζει ο φορτιστής να λέει με τον τρόπο του ότι είναι ώρα να αντικατασταθεί η μπαταρία.
  6. cna

    COVID-19

    Μα προφανώς! Ούτως ή άλλως εμβόλια και φάρμακα πάντοτε συνυπάρχουν...
  7. cna

    COVID-19

    Θα συνέβαινε αυτό αν υπήρχε φαρμακευτική αγωγή υψηλής αποτελεσματικότητας. Όπως είπε και ο @schumifer στην καλύτερη των περιπτώσεων είμαστε στην φάση «φαίνεται να βοηθάει». Εννοείται, δε, ότι οι φαρμακευτικές προτιμούν την ανάπτυξη φαρμάκων παρά την ανάπτυξη εμβολίων, αφού τα φάρμακα έχουν υψηλότερη κερδοφορία (μία φορά θα κάνει κανείς το εμβόλιο ενώ τα φάρμακα μπορεί να χορηγούνται επί ημέρες ή εβδομάδες).
  8. cna

    COVID-19

    Συνηθίζεται τα εμβόλια να είναι πιο αβλαβή αλλά και πιο αποτελεσματικά από τα φάρμακα. Για παράδειγμα, από τα 154 θύματα της γρίπης, που πέθαναν εντός νοσοκομείου, την περίοδο 2018-2019, το 70% δεν είχε κάνει το εμβόλιο ενώ ανήκε σε ευπαθή ομάδα. Εννοείται ότι σε όλα χορηγήθηκε η φαρμακευτική αγωγή. Αν είχαν κάνει το εμβόλιο, οι μισοί από αυτό το 70% δεν θα είχαν περάσει καν την πόρτα του νοσοκομείου· ακόμη κι αν προσβάλλονταν θα την περνούσαν σπίτι τους, χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές... Επίσης, στον Τραμπ χορηγήθηκε συνδυασμός φαρμάκων ενώ λέγεται ότι και οι δόσεις ορισμένων εξ αυτών ήταν οι μέγιστες δυνατές που μπορεί να λάβει άνθρωπος...
  9. cna

    COVID-19

    Έτσι κι αλλιώς ΤΔΕΔ (Τίποτα Δεν Είναι Δωρεάν). Μήπως και τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται δεν θα τα πληρώσουμε με κάποιο τρόπο; Ήδη αύξησαν τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος. Το θέμα είναι να γίνουν κάποιες κινήσεις στήριξης όλων βρίσκονται σε ανάγκη και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο με το συγκεκριμένο νόμισμα που έχουμε (έκανα μια νύξη των λόγων λίγο παρακάτω από το σχόλιο που παρέθεσες).
  10. cna

    COVID-19

    Εδώ σου είπαν ότι άμα κάνεις του κεφαλιού σου και δεν ακολουθήσεις τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε δέκα νέα νοσοκομεία (κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν), τότε εύλογα θα πρέπει να αρνηθείς και την νοσηλεία, αφού με την συμπεριφορά σου θέτεις σε κίνδυνο τρίτους.
  11. cna

    COVID-19

    Ναι, οκ, αν ζούσαμε στην κομμουνιστική Κίνα θα μπορούσαμε να δαπανήσουμε όσα χρήματα χρειάζονται για να ανεγείρουμε καμιά δεκαριά νοσοκομεία σε χρόνο μηδέν. Δυστυχώς ζούμε στην καπιταλιστική Ευρώπη, που το πρώτο που ελέγχεται είναι η «σπατάλη» πόρων. «Γιατί να ξοδέψεις τόσα λεφτά και φυσικούς πόρους, αφού μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης θα σου είναι άχρηστα;» αναρωτιούνται οι οικονομολόγοι...
  12. cna

    COVID-19

    Περιμένουν τα ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ χειρουργεία! Τα επείγοντα μια χαρά γίνονται!
  13. cna

    COVID-19

    Μα δεν είπα κάτι διαφορετικό βρε συ. Ακόμη και να μην πηδάμε από τα μπαλκόνια είναι κάτι από το να είμαστε εντελώς ξεκρέμαστοι. Βασικά για το IOU το έγραψα λίγο στην πλάκα, μιας και το πραγματικό ζήτημα που μπαίνει αφορά το θέμα του ευρώ. Αν είχαμε στα χέρια μας την διαχείριση του νομίσματος θα κινούμασταν κάπως διαφορετικά (ή έστω θα μπορούσαμε). Δυστυχώς το ευρώ εκδίδεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εδώ υπεισέρχεται το πρόβλημα των κανόνων: ή δανείζεσαι για να πάρεις νόμισμα ή ανταλλάσσεις με συνάλλαγμα. Εμείς δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε συνάλλαγμα από την στιγμή που έχουμε αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο...
  14. cna

    COVID-19

    Δεν βλέπω κάτι το παράλογο. Άλλωστε ήδη τους υπαλλήλους τους ενισχύει με το επίδομα για να καταφέρουν να βγάλουν τον μήνα. Οι επιχειρήσεις, όμως, πώς θα τον βγάλουν; Με την επιστρεπτέα προκαταβολή που στην ουσία της είναι μορφή δανείου; Ήδη, δηλαδή, το Κράτος κάνει κάποια βήματα ενίσχυσης της βιωσιμότητας, απλά τα θεωρώ ολίγον προβληματικά, δεδομένου κιόλας ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα γυρίσουμε στους τζίρους του 2019 εντός του 2021... Μπορείς να το δεις και υπό το πρίσμα της επίταξης αν θέλεις, που το Κράτος πληρώνει το κόστος για το εκάστοτε προϊόν/υπηρεσία που επιτάσσει (αλλά όχι και το κέρδος - γι' αυτό είπα ότι δεν μιλάω για επιστροφή του τζίρου στην επιχείρηση από το Κράτος).
  15. cna

    COVID-19

    Όλοι καταλαβαίνουμε τι γράφεις, μην ανησυχείς. Ή τουλάχιστον οι περισσότεροι. Απλώς εγώ προσωπικά εξηγώ ότι αυτά που σου την σπάνε στο θέμα του κορωναϊού αφενός προβλέπονται στο Σύνταγμα και αφετέρου σχετίζονται με χρόνια προβλήματα της χώρας. Πεποίθησή μου, επίσης, είναι ότι από την στιγμή που το Κράτος αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων οφείλει να διασφαλίσει την βιωσιμότητά τους για το διάστημα αυτό, όπως και την βιωσιμότητα ΟΛΩΝ όσων πλήττονται από τα μέτρα. Και δεν εννοώ να καταβάλλει ολάκερο τον τζίρο αλλά για το διάστημα που ισχύουν τα μέτρα να πληρώσει τα ενοίκια, τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και να δώσει έναν μισθό για κάθε έναν από τα στελέχη. Που θα τα βρει; Ας εκδόσει IOU, δεν με νοιάζει!
  16. cna

    COVID-19

    Όχι ακριβώς. Διατηρείς το δικαίωμα να αρνηθείς την οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Διατηρείς το δικαίωμα να υπογράψεις χαρτί με εντολή προς τους γιατρούς να μην κάνουν προσπάθεια ανάνηψης. Γενικά διατηρείς το δικαίωμα να πεθάνεις με όποιον τρόπο θελήσεις. Κι εξακολουθείς να επιμένεις σε πράγματα που δεν γνωρίζεις ούτε καν επιφανειακά. Δεν είναι χαρακτηρισμός, είναι η πραγματικότητα. Μίλα με κάποιον φίλο σου δικηγόρο να σου τα κάνει λιανά...
  17. cna

    COVID-19

    Αυτό περί ισότητας να το θυμάσαι και όταν ο ΔΥ έχει διπλάσιο βασικό μισθό από τον ΙΥ για την ίδια θέση. Γι' αυτό σου λέω να μιλήσεις με κανέναν νομικό καλύτερα. Πολιτικά μπορεί να έχεις δίκιο. Νομικά, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως νομίζεις. Και σε παραπέμπω σε νομικό γιατί όπως προείπα δεν είμαι δικηγόρος ή συνταγματολόγος για να μπορέσω να σου τα εξηγήσω σωστά στην πλήρη έκτασή τους.
  18. cna

    COVID-19

    Ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος: Σύνταγμα (hellenicparliament.gr) Ουσιαστικά η κάθε Κυβέρνηση έχει το ελεύθερο να περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες εφόσον συντρέχουν λόγοι προστασίας της Δημόσιας Υγείας ή ασθενών.
  19. cna

    COVID-19

    Φίλε sorry αλλά πρέπει να μιλήσεις με έναν νομικό ASAP. Κανείς εδώ μέσα δεν είναι συνταγματολόγος αλλά έχεις πλήρη άγνοια επί των ζητημάτων που προσπαθείς να προσεγγίσεις και αυτό φαίνεται από τις τοποθετήσεις σου. Συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος επιτρέπουν την λήψη αυτών των μέτρων, χωρίς να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε η ανακήρυξη της χώρας σε μια τέτοια κατάσταση συνεπάγεται μέχρι και παύση της λειτουργίας της ίδιας της Βουλής ή έστω περιορισμό της δράσης της. Πράγματα με τα οποία θα ήσουν ακόμη περισσότερο αντίθετος. Εκτός κι αν είσαι λάτρης της χούντας και θα ήθελες να τα δεις να λαμβάνουν χώρα. Εγώ πάλι είμαι του Νεύτωνα: ίση αντίδραση με την δράση. Κι εν πάση περιπτώσει, όλα τα κόμματα έχουν Συνταγματολόγους. Θα μπορούσαν να κάνουν προσφυγή στο ΣτΕ με συγκεκριμένη νομολογία. Κι επαναλαμβάνω, ένας Βαρουφάκης βρέθηκε και έφαγε άκυρο εις διπλούν. Ακριβώς επειδή λόγοι προστασίας της Δημόσιας Υγείας, επιτρέπουν τον περιορισμό συνταγματικών ελευθεριών με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
  20. cna

    COVID-19

    Όχι. Σου εξηγώ απλά ότι ΑΝΕΚΑΘΕΝ όλες οι Κυβερνήσεις αποφασίζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα ποιος θα πεθάνει, ποιος θα μείνει στην χώρα μέχρι και το ποιος θα έχει που την κεφαλή κλίναι τα βράδυα! Είτε μας αρέσει είτε όχι! Δυστυχώς, μόνο που διαχωρίζεις αυτή την κατάσταση και λες ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις αυτομάτως τίθεσαι εκτός πραγματικότητας! Αυτομάτως όμως!
  21. cna

    COVID-19

    Οκ άρα δεν κάνεις τίποτα και όποιος ζήσει έζησε. Και τότε γιατί ρε μπαγάσα ζήτησες ψήφο στις εκλογές; Για τα εύκολα; Για να εισπράττεις και να μοιράζεις μόνο; Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΟΛΟΙ οι ηγέτες θα έρθουν αντιμέτωποι κάποια στιγμή με τόσο δύσκολα ζητήματα. Κι αφού, λοιπόν, δεν πρέπει να αποφασίζει τότε με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του ζητάς να στείλει τον Στρατό στα σύνορα ή το Ναυτικό στα νησιά για να αντιπαρατεθεί με τον Τούρκο; Δεν σκέφτεσαι την ζωή των στρατιωτών και των ναυτών; Με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ζητάς από την Αστυνομία να αντιπαρατεθεί ακόμη και με τις χειρότερες συμμορίες;! Δεν σκέφτεσαι τα ορφανά που θα αφήσουν πίσω τους οι Αξιωματικοί; Σόρρυ αδερφέ αλλά είσαι εκτός πραγματικότητας...
  22. cna

    COVID-19

    Με την διαφορά ότι υπάρχει συγκεκριμένο και άμεσο διακύβευμα. Μπες στην θέση του ΠΘ. Ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο; Η δική σου αντί της δικής μου; Η δική μας αντί του 39χρονου στην Κατερίνη που άφησε ένα παιδάκι ορφανό από γονείς; Των τριών μας αντί της ζωής του Mr. Oxford; Έως τώρα δεν είχαμε ζωές να συγκρίνουμε αλλά ζωές έναντι οικονομικών αποτελεσμάτων.
  23. cna

    COVID-19

    Καλά. Να το θυμηθείς αυτό αν κηρυχθεί πόλεμος ας πούμε. Μια χαρά δικαίωμα έχει. Πάντοτε είχε. Δεν έχει το δικαίωμα να δώσει εντολή εκτέλεσης με άμεσο τρόπο αλλά με έμμεσο τρόπο οι Κυβερνήσεις στην Ελλάδα πάντοτε σκότωναν κόσμο...
  24. cna

    COVID-19

    Εκ των πραγμάτων υπάρχουν επαγγέλματα των οποίων η λειτουργία δεν μπορεί να παυθεί προσωρινά. Σκέψου πχ να μπουν σε αναστολή οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ: τα νοσοκομεία πώς θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους; Αναγκαστικά κάποιοι θα είναι σε λειτουργία και κάποιοι όχι. Αυτοί που θα εργάζονται, όμως, θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας) κλπ. Κι αυτό είναι ευθύνη των επιχειρήσεων. Κατά βάση, πολύ βάση όμως, το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα μέτρα όσο στο εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται η χώρα. Όσοι έχουν eshop πχ δεν έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Κι αν είχαμε ισχυρό πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, ειδικά αν ήταν εξωστρεφής, θα είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε ό,τι και η Ν. Κορέα. Αλλά με αν δεν γίνεται δουλειά. Κι αυτός που τολμάει να καθορίσει το οτιδήποτε είναι η Δημοκρατικά Εκλεγμένη Κυβέρνηση. Είναι αυτή που μπορεί να αποφασίσει, φερ' ειπείν, να πληρώνεις 650€ ετησίως απλά επειδή έχεις επιχείρηση, ασχέτως του τζίρου της επιχείρησης. Είναι αυτή που ουσιαστικά «αρπάζει» ετσιθελικά το 60% των κερδών (μην πω του τζίρου) των ατομικών επιχειρήσεων. Ξέρεις πόσοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία από αυτές τις δύο πρακτικές που στο τέλος τέλος είχαν μηδαμινό αποτύπωμα στην εικόνα του κρατικού προϋπολογισμού; Τουλάχιστον τώρα στην ζυγαριά μπαίνει κάτι που από ηθικής άποψης δεν μπορεί να αποτιμηθεί.
  25. cna

    COVID-19

    Δεν έχει σημασία τι πιστεύουμε αλλά τι αποδεικνύεται ότι ισχύει. 1. Δεν είναι έμπολα αλλά δεν είναι και γρίπη. Ήδη έχει ξεπεράσει το 1,5 εκ. νεκρούς σε λιγότερο από 10 μήνες και με την αποκάλυψη ότι η Κίνα ανακοίνωνε τους μισούς νεκρούς από όσους πραγματικά είχε (αντίστοιχα μπαλαμούτια έκαναν και άλλες χώρες, όπως η Τουρκία πχ). Επίσης, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις συμπεριφορές διαφορετικών χρονικών περιόδων. Το 1967 ήθελαν 10 χρόνια για να βγάλουν εμβόλιο που να λειτουργεί, σήμερα θέλουμε λιγότερο από 2 χρόνια. Είναι όνειδος για την τεχνολογική εξέλιξη που έχουμε να επιλέγουμε τρόπους συμπεριφοράς εποχών με πολύ μικρότερη τεχνολογική εξέλιξη. 2. Τα έχει λύσει το Σύνταγμα αυτά τα θέματα. Εξ ου και το άκυρο εις διπλούν που έριξε το ΣτΕ στον Βαρουφάκη (νόμιμη ακόμη και η απαγόρευση συγκεντρώσεων εν όψει προστασίας Δημόσιας Υγείας). Αν θεωρείς ότι η Κυβέρνηση δεν είχε την συνταγματική νομιμοποίηση δύο δρόμοι υπάρχουν: 1) εξέγερση ή 2) καταψήφιση στις επόμενες εκλογές. Το 1), όμως, εύκολα μπορεί να σε στείλει σε δίκη για εσχάτη προδοσία αφού το άρθρο 120 δεν καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις (δεν έχουμε βίαιη κατάλυση πολιτεύματος).
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.