Jump to content



3TB σκληρός σε μητρική χωρίς UEFI bios


ntemian

Recommended Posts

Μια φίλη αγόρασε εναν wd 3tb,έχει μητρική με παλιό bios και στο μαγαζί που τον πήρε τις είπαν οτι μπορεί να κάνει gpt τον σκληρό αλλά 2 μέρες τώρα δεν μπορεί να κάνει φορματ στον σκληρό.Τον πήγε πίσω στο μαγαζί,τις έκαναν αυτοί φορματ,τον σύνδεσε πάλι στο pc της,μετέφερε μερικά αρχεία μικρά σε μέγεθος αλλά οταν πήγε να μεταφέρει μεγαλύτερο μέγεθος ο σκληρός άρχισε να κάνει κόλπα . Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει τον σκληρό στο pc της χωρίς πρόβλημα έστω και αν χρειαστεί να τον κάνει 2 partition?

Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστεύω να κερδίσει τίποτα κάνοντας το δίσκο partition.

Κανονικά, άμα έχει vista/7 δε θα έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα να διαβάζει το δίσκο εφ'όσον τον έχουν σε GPT. Απλά δε μπορεί να τον έχει για boot / 1o δίσκο.

Έχε στο νου σου ότι, άμα έχει UEFI bios (δεν είναι ανάγκη να είναι γραφικό, κάποια gigabyte π.χ. έχουν "κλασσικό" bios αλλά είναι uefi), και έχει MBR και GPT δίσκο, το boot partition πρέπει να είναι στο GPT. Δε ξέρω τι γίνεται άμα έχει uefi bios αλλά 32bit λειτουργικό όμως...

EDIT: διάβασε εδώ

Link to comment
Share on other sites

win 7 έχει,διαβάζει κανονικά τον δίσκο αλλά οταν πήγε να γράψει γύρω στα 3gb δεδομένα άρχισε τα τρελά ο δίσκος και τις έγραφε οτι θέλει 23 ωρες για να τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

UEFI δουλέυει μόνο με x64 που σημαίνει αναγκαστικά vista x64 ή μεταγενέστερο.

Κανονικά αν είναι GPT δεν πρέπει να έχει πρόβλημα ο δίσκος. Ακόμα και σε MBR αν δεν είναι δίσκος εκκίνησης μπορεί να σπάσει σε partitions και να αναγνωρίζεται κανονικά. Για δίσκος εκκίνησης μόνο σε UEFI καθώς για να γίνει εκκίνηση χρειάζεται το EFI partition, το MSR partition και το partition του λειτουργικού και το MBR έχει θέμα με την δημιουργία πολλών partition.

Από κει κει πέρα αν σου κάνει τρελά ο δίσκος δοκίμασε με πρόσφατους drivers για chipset μητρικής ή drivers για τον controlller που έχεις το δίσκο πάνω και τρέξε και κάνα διαγνωστικό από την μαμά εταιρεία του δίσκου μπας και είσαι στους άτυχους και δεν είναι θέμα software.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.