Jump to content



Περίεργο συμβάν με Yahoo mail και spam/phishing. Προσοχή.


geogeoland

Recommended Posts

Λοιπόν, πριν λίγο καιρό μου συνέβη το παρακάτω, και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας:

Έχω ένα λογαριασμό στο Yahoo απο... αρχαιοτάτων χρόνων -πάνω απο 10ετία-. Υπήρξε κάποτε βασικός λογαριασμός, μετέπειτα δημιούργησα άλλους, αλλά αποφάσισα να μη τον καταργήσω και τον χρησιμοποιώ πλέον ως σκουπιδο-λογαριασμό, για Newsletter και τέτοια. Καθώς δε είναι απο τους παλιούς στο Yahoo, απο τότε που το POP ήταν δωρεάν, έχει ακόμη ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή, και έτσι είναι βολικό να τον έχω στο thunderbird.

Τώρα, αν και εδώ και καιρό λάμβανα Spam απο site που διατείνονταν οτι είχα εγγραφεί σε κάποια λίστα τους -κυρίως καταστήματα ηλεκτρονικών- πράγμα που ουδέποτε δεν είχα κάνει, δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, καθώς υπέθεσα οτι όλο και κάποιο site απ' αυτά στα οποία είχα όντως κάνει εγγραφή, διέρρευσε το mail μου. Πριν απο περίπου 2 μήνες όμως, συνέβη το εξής: Άρχισαν να μου έρχονται εξατομικευμένα phising mail.

Τι εννοώ: Έκανα κάποια στιγμή μια παραγγελία, και μου ήρθε ενημέρωση οτι όλα πήγαν καλά. Μετά απο 2-3 μέρες, ήρθε καλομελετημένο phising mail -χωρίς ορθογραφικά κλπ, με logo, - απο Fed Ex, οτι κάποιο πρόβλημα υπήρξε με την παράδωση του δέματος μου, και να εισάγω τα τάδε στοιχεία για να το παραλάβω. Το διέγραψα και το απέδωσα σε σύμπτωση. Όταν όμως έκανα και μια κράτηση αεροπορικών εισητηρίων και μου ήρθε phising οτι κάποιο πρόβλημα υπήρξε με τη κράτηση του ξενοδοχείου μου στο προορισμό μου -δεν είχα κάνει-, προβληματίστηκα.

Άλλαξα αμέσως το password με ένα μακρινάρι και απο τότε δεν έχει ξανασυμβεί κάτι, αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ξανακάνει και κάποια κίνηση αγοράς που να έρχεται ενημέρωση σ' εκείνο το mail.

Να σημειώσω

1) δεν μου είχε ξαναέρθει phising mail με παρόμοια θεματολογία,

2) οι συγκεκριμένες ενημερώσεις που μου έρχονται στο mail αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας -π.χ. στοιχεία απο Paypal σε ένα mail, και ενημέρωση πορείας παραγγελίας απο e-bay σ' αυτό-

3) Ήδη εξ' αρχής το password ήταν αρκετά ισχυρό, με λέξεις που δε βρίσκονται σε λεξικό, εναλλαγή κεφαλαίων/μικρών και αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Η επιλογή του keylogger επίσης μοιάζει απίθανη, καθώς έχω άπειρο καιρό να πληκτρολογήσω το συγκεκριμένο κωδικό, και ο καινούργιος φαίνεται να είναι οκ.

Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο?

Link to comment
Share on other sites

μου εχει τυχει κατι παρομοιo στο παλιο μου yahoo mail για καταθεση τραπεζης οπως και εσυ το διεγραψα και εστειλα support ticket μετα απο καμια εβδομαδα μου απαντησε η yahoo λεγοντας μου οτι το υποτυθεμενο mail δεν ηταν απο την τραπεζικη εταιρεια που μου εστειλε το μηνυμα για 2 εβδομαδες τα mail επεφταν βροχη ξανα εστειλα λοιπον ticket για spam messages και αν θυμαμαι καλα μετα απο κανα 2μηνο σταματησαν να ερχονται αλλα τετοια mail

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.