Jump to content

geogeoland

Premium Members
  • Posts

    2.005
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by geogeoland

  1. geogeoland

    Ανέκδοτα & Αστεία

    Οσοι εχουν κανει κεντρο στρατό τη νιωθουν τη δευτερη την ταμπελίτσα...!
  2. Με το συμπάθιο, αλλά δε νομίζω. Ούτε η ζήτηση εχει εκλείψει (απλά βιαίως κρυφτεί), ούτε όσοι είχαν, δικαίως ή αδίκως, επιλέξει να εργαστούν ή επενδύσουν στο χώρο ξαφινκά θα πάθουν κάποια επιφοίτηση, θα κανουν νυχθημερόν courses στην επιχειρηματικότητα, το finance και τα STEM ώστε όταν ανοίξουν πάλι τα πράγματα να επενδύσουν σε... νανουλικά και Machine Learning. Τσάτρα - πάτρα, πάλι τα ίδια θα κάνουν.
  3. Η αποζημίωση αφορά συμβόλαιο ακίνητης περιουσίας, σχετίζεται με κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας ή έχει να κάνει με αστική ευθύνη? Υποθέτω το πρώτο, ωστόσο κάνε μια διευκρίνηση αν μπορείς.
  4. Έτσι είναι όταν μπαίνεις στο δρόμο της μαφ...εεε... των νόμιμων ιδιοκτητών του κράτους!!
  5. geogeoland

    Ποια ταινία είδατε πρόσφατα 2.0 (CineLab)

    Χαλαρό 9/10 αστυνομικό θρίλερ/μαύρη κωμωδία. Bonus τα κολπάκια που κάνει διαρκώς ο σκηνοθέτης και η επική προφορά...Λουιζιάνας από Daniel Craig.
  6. geogeoland

    Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

    Προφανώς αστειευόμουν...!
  7. geogeoland

    Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

    Πλάκα κάνεις! Λες???
  8. geogeoland

    Windows 10 με λιγότερο από 10€; Και όμως γίνεται χάρις στο Goodoffer24!

    Τέλειο timing, μόλις έγινε αγορά! ?
  9. Αυτό που περιγράφεις διαφέρει σε ένα πολύ σημαντικό σημείο με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, στο ότι περιγράφει μια κατάσταση βελτίωσης. Από πολύ χαμηλό σημείο μεν, βελτίωσης δε. Οι άνθρωποι που μαζί μ' εσένα έμεναν ως τότε στη Νίκαια έμεναν μ' αυτές τις συνθήκες και οι μεταφορικές ανάγκες και προσδοκίες ήταν ανάλογες. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε ένα σύστημα που δούλευε αισχρά για χρόνια και πλέον από το αισχρά έχει πέσει στο καθόλου, έχει καταρρεύσει. Πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ λεωφορεία, όχι για να ξεκινήσει δεύτερο άδειο από την αφετηρία, ούτε για να ξεκινήσει πρώτο. Οπότε όταν τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα ακόμη και στις 23.30 μιας Τρίτης, τις ώρες αιχμής, απλά γίνεται αυτό. Γιατί μπορεί να πας 45 λεπτά νωρίτερα στη στάση (ΣΥΝ το χρόνο διαδρομής) και να μη βρεις λεωφορείο ή να μη μπορείς να μπεις. Οπότε στο ν-οστό, θα μπεις έτσι. Και το κάθε λεωφορείο είναι το ν-ωστό για κάποιον. Δες κι εδώ κι εδώ
  10. Συμφωνώ απόλυτα. Και προσθέτω πως παρά τη συμφωνία μου, όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις είναι 100% βέβαιο πως δε μένουν Θεσσαλονίκη ώστε να έχουν ιδίοις (σ)ώμασι αντίληψη της συνολικής κατάστασης. Απλά, όπως λέγαν και στο Βιετνάμ... δεν ξέρεις. Δεν ήσουν εκεί.
  11. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις αναλυτικότατες απαντήσεις. Κρατάω το ζουμί που είναι πως μερική μόνωση, για μια σειρά από λόγους... κακά, και το κουβεντιάζω και με εναν μονωσά που -ελπίζω να- έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για θέματα υγρομόνωσης.
  12. Καλησπέρα στο λαό! Thread μετά από καιρό, και με θέμα ελαφρώς άσχετο. Ας εξηγήσω το πρόβλημα και μετά και το σκεπτικό μου. Μένω σε δικό μου διαμέρισμα τελευταίου ορόφου, στη Θεσσαλονίκη, εκτεθειμένο από παντού. Από πάνω μου είναι η ταράτσα (η οποία είναι κοινόχρηστη), από τη νότια και τη βόρια πλευρά (μπαλκόνια) το σπίτι είναι στον καιρό και από τις 3 μεριές που έχω γείτονες (δεξιά κι αριστερά), υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Αυτό έχει μια σειρά από εκπληκτικά πλεονεκτήματα για μένα (απόλυτη έλλειψη θορύβου) όταν ωστόσο το θέμα έρχεται στη θέρμανση/ψύξη, το πράγμα αρχίζει και πονάει. Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω να τοποθετώ θερμομόνωση και σκέφτομαι να ξεκινήσω από την ταράτσα απ' όπου πιστεύω πως έχω και τις μεγαλύτερες απώλειες. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι στον όροφο μου βρίσκεται ένα ακόμα διαμέρισμα, το οποίο ενοικιάζεται και ο ιδιοκτήτης του οποίου κανένα λόγο δεν έχει να κάνει θερμομόνωση. Δε τον νοιάζει. Η οικοδομή δε, επίσης κανένα πρόβλημα δε θα έχει να μου επιτρέψει να βάλω μόνωση στην ταράτσα με δικά μου έξοδα, ωστόσο αποκλείεται να ενδιαφερθεί να την καλύψει όλη από τα κοινόχρηστα. Μένει λοιπόν η επιλογή να βάλω μόνωση μόνο πάνω από το δικό μου διαμέρισμα. Αυτό μας αφήνει τη μισή και βάλε ταράτσα ακάλυπτη. Αξίζει τον κόπο να βάλω μόνωση ή μέσω της επαγωγής από την υπόλοιπη ταράτσα δε θα δω σημαντική διαφορά? Σκέφτηκα πως με τόσους μαστροχαλαστές και "technically inclined" τύπους (και τύπισσες!) εδώ μέσα, ίσως κάποιος ξέρει! ?
  13. Χωρίς να έχω κατά νου τις έρευνες και όντας φανατικά αντικαπνιστής ο ίδιος, να σημειώσω πως η Παπαστράτος μιλάει για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τύπου "IQOS" (θερμαινόμενες ράβδοι) και όχι για ατμιστές. Είναι ένα προϊόν μεταξύ των 2 μεθόδων, για το οποίο (υποθέτω) υπάρχουν ακόμη λιγότερες έρευνες σε σχέση με το άτμισμα, μιας και είναι νεότερο.
  14. geogeoland

    Η Cooler Master ανακοινώνει το MM830 gaming mouse!

    Καλά όλα, αλλά είμαι ο μόνος που όταν βλέπει ποντίκια με τόσες αυλακώσεις, τρύπες και εσοχές σκέφτεται την απίστευτη βρομιά που μπορεί να μαζευτεί από εκεί κάτω? Δεν το παίρνει κανείς υπόψιν αυτό στη σχεδίαση των ποντικιών? ? Προσωπικά έχω αποφύγει να αγοράσω ποντίκια που μου αρέσουν πάρα πολύ κατα τ' άλλα, ακριβώς λόγω αυτού. Χρησιμοποιώ ένα Logitech G5 ακόμα, το οποίο πέρα από σκυλί μαύρο, ειναι και αρκετά sleek σε σχεδίαση.
  15. "Μήλα και πορτοκάλια" και εξόχως λαϊκιστικό το άρθρο από το "Ποντίκι". Στη Γερμανία δεν "κρατικοποιούν", αγοράζουν μετοχικά πακέτα σε καταξιωμένες, επικερδείς, τεράστιες εταιρίες, που ως ιδιωτικές δημιουργήθηκαν και που πάντοτε ως τέτοιες λειτουργούσαν, έστω κι αν λόγω μεγέθους και σημασίας η σύνδεση τους με το κράτος είναι στενότατη. Για προστατευτισμό πρόκειται, όχι για κρατικοποίηση με τη συνηθισμένη έννοια, όπου την ιδιοκτησία και διοίκηση έχει το κράτος. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα έχουν γίνει ιδιωτικοποιήσεις ΚΑΙ σε πραγματικά "χάρχαλα", πάρκινγκ ημετέρων και οργανισμοί παραγωγής αναποτελεσματικότητας και διαφθοράς. Και ναι, ως τέτοιοι ορίζονται ορισμένες φορές ΚΑΙ επικερδείς επιχειρήσεις, βλ ΟΛΘ. Ακόμη, ιδιωτικοποίηση από ιδιωτικοποίηση διαφέρει. Το να πουλήσεις μια δημόσια υποδομή, να δημιουργήσεις ένα μονοπώλιο, να παραχωρήσεις τσάμπα κάτι που χτίστηκε με δημόσια χρήματα σε έναν ιδιώτη και να τον κάνεις από τη μια μέρα στην άλλη "μαγκα", "επιχειρηματία" με ξένα λεφτά και μηδεν ρίσκο, ιδιωτικοποίηση είναι. Το να κρατήσεις την ιδιοκτησία, να δώσεις την διαχείρηση σε ιδιώτη παίρνοντας συγκερκιμένο ποσό και μερίδιο απ' τα κέρδη, με ρήτρες στρατηγικής παρέμβασης, ειδικές μετοχές και αυστηρούς όρους ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΌΖΟΝΤΑΙ, κι αυτό ιδιωτικοποίηση λέγεται. Και πολλά άλλα ενδιάμεσα. Η λέξη-ομπρέλα "ιδιωτικοποίηση" κρύβει ένα ολόκληρο εύρος επιλογών, η σημασία κρίνεται στις λεπτομέρειες. Α, και κάτι τελευταίο. Το κράτος, αντίθετα απ' όλους τους άλλους οργανισμούς, έχει μια διαφορά. Μπορεί να εξασφαλίζει έσοδα με τη χρήση της βίας, εξαναγκαστικά. Ειναι οι φόροι, ή το "πλήρωσε με ενα ποσό κάθε χρόνο, για να σου παρέχω αυτές τις υπηρεσίες, και αν δεν το κάνεις, θα σε βάλω φυλακή". Η κάθε επιχείρηση, αντίθετα, πρέπει να έχει κέρδη για να έχει και καθαρά έσοδα, δε μπορεί να σε αναγκάσει να της δώσεις χρήματα (πλην στρεβλών καταστάσεων, και όχι οτι μεγάλες εταιρίες δε το προσπαθούν -βλ αποκλειστικότητες σε ανταλλακτικά, μονοπώλια, walled gardens κ.α). Άρα, για να γινει η όποια "ανασυγκρότηση" της οικονομίας, το κράτος πρέπει να παρέχει ενα καλό περιβάλλον διαβίωσης, οργάνωσης και επιχειρηματικών ευκαιριών με τα παραπάνω και με τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, και να συλλέγει έσοδα μέσω φόρων, όχι να έχει κέρδη από κρατικές επιχειρήσεις, αν και αυτό, στις περιπτώσεις που είναι θεμιτό και εφικτό, επίσης θετικό είναι (βλ Aramco, Πετρελαϊκή εταιρία Νορβηγίας, με αστερίσκους και Βενεζουέλας...) Bonus: Θα συμφωνήσω πρώτος πρώτος, πως στην Ελλάδα πλην ορισμένων κατά τη γνώμη μου θετικών παραδειγμάτων, έχουν γίνει και εγκληματικές ιδιωτικοποιήσεις (πχ ΟΠΑΠ), όπως επίσης και πως ορισμένοι τομείς δεν επιδέχονται ιδιωτικοποίησης καμίας μορφής, είτε στο σύνολο τους είτε, έστω, σε κάποια κομμάτια τους (π.χ Νερό). Παραπέμπω ξανά στο "η σημασία κρύβεται στις λεπτομέρειες".
  16. Θεωρείς εσφαλμένα κατά τη γνώμη μου πως το να σε διασώσουν σημαίνει πως, όλα καλά. Ωστόσο το μόνο που σημαίνει ειναι πως μετά από μια τεράστια περιπέτεια, διατηρείς τη ζωή σου. Πιθανώς να έχεις υποστεί στο μεσοδιάστημα τραυματα, που ισως να σου αλλάξουν τον τροπο που ζεις για πάντα. Πιθανώς μεχρι να σε σώσουν μέλη της ομάδας σου, αν ήσουν και με άλλους, να μην τα καταφέρουν. ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχεις περάσει μια εξαιρετικά στρεσογόνα εμπειρία, ίσως και την πιο αγχωτική της ζωής σου. Δυσκολα κανεις πάνω από μια φορά στη ζωή του βρισκεται να πρέπει να τον διασώσουν. Και η μια φορά, πάλι πολύ είναι, και μακάρι να μη χρειαστει σε κανέναν. Για ποιον λόγο αυτά δεν ειναι κόστος? Πρέπει για τον όποιο λόγο, για την όποια βλακεία, η τιμωρία να ειναι θάνατος, ιδίως μάλλιστα θάνατος που θα μπορούσε να έχει αποτραπεί? Πιστεψε με, περισσότερο πιθανό είναι να χρειαστεί κάποιος διασωθέντας ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσει τραύματα που η εμπειρία αυτή θα του αφήσει, παρά να πει "ωπ, τζάμι μαγκα μου, πάμε πάλι!" Εξ άλλου, η διάσωση ως διαδικασία δεν ειναι δίχως όρια. Σε κάθε περίπτωση, από ενα σημείο και μετά, κάθε έρευνα σταματά. Καθε έρευνα καθυστερεί να ξεκινήσει, η τροποποιείται λόγω των συνθηκών. Οι υπεύθυνοι που οργανώνουν αυτου του είδους τις δρασεις, πρώτο μελλημα έχουν να διασφαλίσουν τη ζωη των διασωστων, σώζοντας παραλληλα όσο περισσότερους γίνεται.
  17. Χαίρομαι που με αφορμή το σχόλιο μου ξεκίνησε μια συζήτηση, η οποία μέσω της ανταλλαγής απόψεων που ακολούθησε με έκανε κι εμένα να προβληματιστώ, να ψάξω και να μάθω περισσότερα για ένα θέμα απ' ότι ήξερα πριν απ' αυτή τη κουβέντα. Θα μπορούσα να γράφω για ώρα τις απόψεις μου, να αντικρούω επιχειρήματα, να απαντάω στον κάθε ένα. Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο για κάτι τέτοιο. Είμαι της άποψης πως ΙΔΙΩΣ σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με τους προβληματικούς γείτονες που έχει, με το ανάγλυφο που διαθέτει, με την μικρή εσωτερική αγορά που διαθέτει και πολλά άλλα, οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης πρέπει να παρέχονται όπως ακριβώς παρέχονται σήμερα όσον αφορά την προσβασιμότητα και το κόστος. Ας αναλογιστούν όσοι χαρακτηρίζουν "βλακες" τους διάφορους που χρειάστηκαν διάσωση, που σταματάει η βλακεία. Υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο στο συγκεκριμένο θέμα? Ο ψαράς που βγαίνει από επάγγελμα στη θάλασσα και χάνεται, ισως ειναι βλάκας που διάλεξε αυτο το επαγγελμα. Οι κατοικοι στο Ματι που κάηκαν ή στη Μαντρα που πνίγηκαν ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι βλάκες που ζουσαν εκει με τετοια δόμηση. Ας καθομασταν στους γύρω λόφους να πινουμε μπύρες και να τους κοιτάμε, να μη χρεωθούμε κιολας. Οι μαθητες που μεθαν στις 7ήμερες και πρεπει να πανε νοσοκομείο... Οσοι κολυμπαν πανω σε στρώματα και τους παίρνει ο αερας... Παραδείγματα μπορώ να δώσω άπειρα βλακείας αυτού του τύπου. Αναλογιστείτε, ποιος κρίνει τι είναι βλακεία? Με τι κριτήρια? Και ειναι αυτό λόγος για να μη γινει διάσωση? Να σημειώσω πως σε ορισμένες περιπτώσεις που το αυξημένο ρίσκο ειναι ξεκάθαρο και η δραστηριότητα μη-ευκολα προσβασιμη στον κάθε ένα, συμφωνώ κι εγώ πως πρέπει να υπάρχει μια εξτρα χρεωση. Αλλά με συγκεκριμένο τρόπο: Υποχρεωτική καταβολή ποσού ως "ασφάλεια" ΠΡΙΝ την εναρξη της δραστηριότητας. Η διάσωση αυτή καθ' εαυτή, ΠΡΕΠΕΙ να ειναι δωρεάν. Νοικιάζεις εξοπλισμο καταδυσης. Πληρωσε και για διασωση κατι εξτρα. Παρα πέντε? Εξτρα. Αεροπλάνο με ερασιτεχνικό διπλωμα? Εξτρα. Σκι με ελικοπτερο? Επισης. Σε αυτο το επίπεδο, και ως εκει. Εν χάρη συντομίας και αντικαταστασης περισσοτέρων που θα ήθελα να γραψω, παραθέτω ενα άρθρο από το περιοδικό Time που αναφέρει αρκετά για το συγκεκριμένο debate που πέρα από εμάς φαίνεται να έχει προβληματίσει και εκατομμύρια άλλους: http://content.time.com/time/nation/article/0,8599,1892621,00.html Κι επειδή άκουσα διάφορα για "βλάκες" Νορβηγούς και διάφορα άλλα... δε ξέρω αν εμείς έχουμε ακόμη...ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο απ' ότι φαίνεται και οι καπιταλιστές Αμερικάνοι όπου το ασθενοφόρο κοστίζει €500 να το καλέσεις, στη διάσωση...ΠΑΣΟΚ έχουν. Bonus: Δείτε κι αυτό, και αναλογιστείτε κατά πόσο είναι μεγαλειώδες και σε κάνει να λες χαλάλι το κρατος, χαλαλι οι φοροι, θελω να νιωσω πως και για μενα αν χρειαστει θα λειτουργησει μια τετοια δομή, ή κατά πόσο ο παππούς βγαίνει...ασύμφορος. Χρεώνει και το ΙΚΑ... https://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/948351/to-simantiko-ergo-tis-emak-perpatisan-3-xlm-sta-xionia-gia-na-pane-farmaka-se-ilikiomeno
  18. geogeoland

    Νέα LG 27GL850G στα 160Hz, ανάλυσης WQHD, με Nano IPS και Nvidia G-SYNC

    Πολύ καλό προϊόν, μοναδική παραφωνία κατά την άποψη μου οι θύρες usb που "βλέπουν" προς τα πίσω. Μια τοποθέτηση στο πλάι ή στην κάτω πλευρά της οθόνη είναι πάντοτε πιο εύχρηστη.
  19. Εγώ απορρώ με εσάς που από ένα άρθρο της πλάκας βγαίζετε συμπέρασμα πως οι συγκεκριμένοι ήταν ηλίθιοι, πως θα έπρεπε να πληρώσουν από την τσέπη τους, πως άλλοι ειναι αυτοί που πραγματικά θα χρειάζονταν διάσωση (?) και άλλα πολλά. Οι φόροι πληρώνονται ΚΑΙ για να υπάρχουν υπηρεσίες άμεσης επέμβασης όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική και άλλες, ώστε αν παρουσιαστεί ανάγκη, με ενα τηλεφώνημα να κινητοποιηθεί ενας μηχανισμός και να έρθει να συμβάλλει. Ποιος κάνει το τηλεφώνημα και για ποιον λόγο, ή πώς ορίζεται η "ανάγκη" του κάθε ενός, είναι έξω από τα κριτήρια που απαιτούνται για την κινητοποίηση. Εκτός αν θέλετε να το κάνουμε όπως στη Ν.Αφρική που πληρώνει ο κάθε ένας ιδιωτικό στρατό για να τον προστρέξει, ή να πρέπει να δώσεις τεστ IQ στο τηλέφωνο πριν να έρθουν να σε βοηθήσουν. Δε γνωρίζετε γιατί βγήκαν οι άνθρωποι στο βουνό. Τι κριτήρια είχαν πριν το αποφασίσουν. Πόση εμπειρία είχαν. Τι αντιμετώπισαν. Τι συνέβη γενικώς. Απλά, γνωρίζε, με κάθε βεβαιότητα, πως ήταν ηλίθιοι. Ακόμη και την πλάκα τους να πήγαν οι άνθρωποι να κάνουν και να την "πάτησαν", κατ' εμέ καλώς έκαναν. ΚΑΙ γι αυτό υπάρχουν αυτοί οι μηχανισμοί, για να μπορεί να βγει ο κάθε ένας να "ζήσει", να πάρει ενα ρισκο πάνω απ' ότι θα έπαιρνε αν δεν υπήρχαν, με το σκεπτικό πως αν ολα πάνε κατά διαόλου, κάποιος θα υπάρχει που θα σε αναζητήσει/σώσει/βοηθήσει. Ευτυχώς, πήγαν όλα καλά και μπραβο στην ΕΜΑΚ που τους βρήκε και τους μάζεψε.
  20. geogeoland

    Συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ

    Ενα ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα σήμερα, ας το βάλω εδώ μπας και συμβάλει στη συζήτηση: https://hellasjournal.com/2018/06/kinisi-kotzias-i-nea-stratigiki-tis-exoterikis-politikis-pou-apodynamoni-ton-antipalo/ Disclaimer: Ανήκω στους ανθρώπους που πιστεύουν πως στη χώρα αυτή δεν ασκείται πολιτική αλλά μονάχα χειρίστου είδους μικροπολιτική, καθώς δεν εχει φροντίσει να εξασφαλίσει για τον εαυτό της τους θεσμούς, το προσωπικό, το επιστημονικό βάθος μα κυρίως τη στρατηγική ανεξαρτησία και σταθερότητα στους τομείς της γεωπολιτικής και της οικονομίας (και μιλάω και για όλες τις δεκαετίες πριν την κρίση), πράγματα που ειναι θεμελιώδη αν θέλει ενα κράτος να ασκεί πολιτική, ιδίως δε ενα κράτος με τόσο "σαθρή" γεωγραφική τοποθεσία. Έτσι, ακόμη κι αν υποθέσουμε πως κάποιος ή κάποια ομάδα "κάποιων" κατάφερνε να βρεθεί σε κρίσιμη θέση ευθύνης με τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα προς την κατεύθυνση της προώθησης του "κοινού καλού" για τα ελληνικά συμφέροντα, λόγω της έλλειψης των παραπάνω, ειναι πολύ εύκολο να αναγκαστεί σε υποχώρηση αν οι κινήσεις αρχίσουν να ενοχλούν. Κατά συνέπεια, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να διαχωρίσω κειμενα που αποτελούν γνώμες γκρουπούσκουλων από κείμενα που περιγράφουν όντως κινήσεις του κράτους που δείχνουν στρατηγική σκέψη, οξυδέρκεια και βάθος, ωστόσο δε παύω να ψάχνω το τελευταίο και να ελπίζω πως α) κατι υπάρχει β) κάποιος "κούκος" ίσως να καταφέρνει να επιβιώνει της κρεατομηχανής που ειναι ο χόρος της πολιτικής στην Ελλάδα, και να καταφέρνει να φέρει μια σύντομη...άνοιξη στον τομέα του.
  21. Ενας εξαιρετικός τρόπος πέρα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν (αν και πλεον έχει μειωθεί πολύ η χρήση τους) την κότα με τα χρυσά αυγά μέσω των SMS, χρεώνοντας σημαντικά ποσά -ειδικά στην Ελλάδα- για κάτι που είναι, γι αυτές, κυριολεκτικά ΔΙΧΩΣ κόστος (τα SMS χρησιμοποιούν το δικτυο συντήρησης των τηλεφωνικών πύργων και δεν καταλαμβάνουν χωρητικότητα σ' αυτό), πλέον και η Google θα έχει άλλη μια "οδό" συλλογής δεδομένων και προβολής διαφημήσεων, μαζί και με ενα ακόμη "οικοπεδο" στο "walled garden" οικοσύστημα που έχει χτίσει. Από την άλλη βέβαια (την λιγότερο... edgy) πλευρά, προφανώς η Google έχει τέτοια τοποθέτηση στην αγορά που και αυτό να μη γινει καρφάκι δε της καίγεται, τις τραβάει από αλλού τις πληροφορίες, όσο δε για τα SMS, καλό ειναι να υπάρξει ενα πιο "multimedia rich" κανάλι επικοινωνίας μ' αυτά σε σχέση με την τεχνολογία των '70s που ακόμα χρησιμοποιούν. Ας υπάρχουν και οι δυο οπτικές του πράγματος για να ειναι το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις.
  22. geogeoland

    Κυκλοφόρησε ο Firefox 58, ταχύτερος και με νέα χαρακτηριστικά

    O Firefox quantum σε σχέση με τις προηγούμενες εκδώσεις ειναι χαοτικά καλύτερος, ελαφρύτερος, σταθερότερος και όλα τα καλά, με ενα, ωστόσο, σημαντικότατο μειονέκτημα: Άπειρα plug-ins, που αποτελούν άλλωστε και το δυνατότερο χαρτι του Firefox έναντι του ανταγωνισμού, δε δουλεύουν πλέον, ούτε και προσφέρεται προς το παρόν, κάποια εναλλακτική λύση γι αυτά. Άξιο να ληφθει υπόψιν αυτό αν κάποιος σκέφτεται να αναβαθμίσει...
  23. Βλέπω τον τίτλο και σκέφτομαι "Χμ, μια εταιρία που αποτελεί κυριολεκτικό χρυσορυχείο λόγω των εσόδων από τις διαφημήσεις αναπτύσει Adblocker; Πωτς γένεν;" Διαβάζοντας το κείμενο, διέκρινα πως εδώ κρύβεται το ζουμί: Άρα περισσότερο για λογισμικό στήριξης της λογικής του Walled Garden πρόκειται, παρά για πραγματικό AdBlocker.
  24. geogeoland

    Τα Surface Laptop και Surface Arc Mouse ανακοίνωσε η Microsoft

    Η Microsoft μετατρέπεται ταχύτατα σε Apple μιας και ζήλεψε την ασύλληπτη κεφαλαιοποίηση της τελευταίας. Τι καλά που θα ήταν αν έμενε στην "έμπνευση" από το βιομηχανικό design της Apple και απέφευγε τις τραγικές περιοριστικές πολιτικές της... (soldered-on εξαρτήματα δίχως λόγο, "walled gardens", υποχρεωτικά -unstable- update κ.α πολλά)
  25. geogeoland

    Νικητές Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού 2016!

    Εγώ έχω στείλει πμ καλέ κυρία.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.