Jump to content



Action Center - Hard Drive maintenance


therock

Recommended Posts

Στα Win 8 μου αναφερει πως εχει εντοπισει σφαλμα σε εναν απο τους δισκους. Υπαρχει τροπος να μαθω λεπτομερειες για το ποιος ειναι ο δισκος και περι τινος προκειται?

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρεσαι όπως φαίνεται στο κέντρο ενεργειών των windows. Μπορείς να δώσεις ένα screenshot με το μύνημα που εμφανίζει με όποιες λεπτομέρειες από κάτω ? (ανέβασε την φωτογραφία στο imgur.com). Υπάρχει περίπτωση το "σφάλμα" να αναφέρεται και σε κάποιου είδους συντήρηση/backup-ρυθμίσεις που σου προτείνει το λειτουργικο να κάνεις που δέν έχουν γίνει. Οπότε ένα screenshot θα μας λείσει απορίες.

- Μπορείς να δείς όλα τα partition/δίσκους που περίεχει το σύστημα σου μέσα από την διαχείρηση δίσκων

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=LLBiPtKGwsA]διαχείρηση δίσκων των windows[/ame].

- Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CrystalDisk Info ή το πολύ καλό Hard disk Sentinel για να δείς πληροφορίες (θερμοκρασίες ~ bad sectors info) . Προτίμησε τις portable εκδόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Laptop ειναι οποτε εχει μονο ενα δισκο ο οποιος ειναι καινουριος, γιαυτο φανταζομαι πως σε εναν εξωτερικο θα αναγνωριζει το προβλημα. Τον εχω ηδη κοιταξει στο hdtune και μου εβγαζε warning στο c4 του smart, αλλα θελω να δω οτι οντως το action center αναφερεται στον ιδιο δισκο και οχι στον δικο του εσωτερικο.

post-12350-1416077095,8421_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ναι τωρα που το λες κατι βγαζει... Σαν source λεει ntfs και εχει μπολικα. και το μυνημα ειναι:

A corruption was discovered in the file system structure on volume C:.

A corruption was found in a file system index structure. The file reference number is 0x100000001355e. The name of the file is "\Users\xxxxx\AppData\Local\Microsoft\Windows\Notifications". The corrupted index attribute is ":$I30:$INDEX_ALLOCATION".

Link to comment
Share on other sites

Ναι η συγκεκριμενη εγγραφη (ειναι περισσοτερες απο μια) οντως αναφερει τον C και μου κανει εντυπωση. Πατωντας το restart που φαινεται στην φωτογραφια, δεν δειχνει να λυνεται το πορβλημα, γιατι παραμενει στο action center σαν παραπομπη. Κοιταξα τις ενδειξεις SMART για αυτον τον δισκο και μου τα βγαζει ολα ΟΚ. Περιεργο.

Link to comment
Share on other sites

οχι, τπτ...

Δοκιμασα να του κανω και χειροκινητο checkdisk αλλα μου λεει πως θα γινει με την επομενη επανεκκινηση αλλα και παλι δεν το κανει. Γενικτοερεα απο τοτε που εβαλα Win8, με το που ανοιγει παει κατευθειαν Windows, ουτε καν BIOS δεν μπορω να μπω. Θα ειναι καμμια νεοτερη λειτουργια για γρηγορο μποοτ που δεν θα τρεχει τιποτα οταν τον ανοιγεις για να μην αργει το φορτωμα του λειτουργικου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.