Jump to content



πωλούνται, κουτι COSMOS-S με πολυ δυνατή custom υδρόψυξη


l_satsok

Recommended Posts

Πουλάω το COSMOS S της COOLERMASTER μαζί με δυνατή υδρόψυξη που είναι ήδη τοποθετημένη αλλά φυσικά μπορεί να χρειαστεί ορισμένες αλλαγές στους σωλήνες η τη διάταξη ανάλογα το συστημά σας και τα γούστα σας.

Γι αυτό άλλωστε απευθύνομαι εδώ και όχι στο γενικό πληθυσμό..

το κουτί είναι το γνωστό και δεν χρειάζεται περιγραφή, να προσθέσω μόνο ότι είναι αγρατσούνιστο σε τέλεια κατάσταση, θα προσθέσω αργότερα μέσα στην ημέρα και φωτογραφίες από όλα τα κομμάτια.

Η υδρόψυξη αποτελείται από τη δυνατή μεγάλη αντλία MCP655 της swiftech τοποθετημένη σε ειδική αντικραδασμική βάση.

Από το γνωστό cpu water block to fusion v2 της D-TEK, (διατιθενται βάσεις και blackplates τόσο για socket 775 όσο και για AM2, AM3, AM3+.)

Από waterblock για northbridge που δυστυχώς δε θυμάμαι τώρα ποιό, θα το ελέγχω αργότερα.

Από water block κάρτας γραφικών APOGEE GTX.

Το tank του νερού είναι όπως βλέπετε ιδιοκατασκευή απο στρογγυλό μπρούτζινο σωλήνα, έχει είσοδο-έξοδο συν μια έξοδο γα άδειασμα, συν ένα διαφανή σωλήνα προσαρμοσμένο πάνω του από πάνω μέχρι κάτω για ένδειξη της στάθμης του υγρού.

Υπάρχει επίσης το τριπλό χοντρό ψυγείο BLACK ICE GTX360 στην κορυφή του κουτιού με 3 ανεμιστήρες της coolermaster από έξω και 2 XIGMATEC XLF-F1253 LED 120mm από μέσα που όλοι μαζί φυσάνε αέρα προς τα έξω.

Στο ψυγείο έχει γίνει μετατροπή ώστε η είσοδος νερού να γίνεται από το πλάι( στο ίδιο σημείο που ήταν η δική του αλλά από το πλάι) ώστε ο σωλήνας να μη βρίσκεται μπροστά από τη μητρική, με αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν να αλλάξει κανείς μητρική πολύ εύκολα και χωρίς να χρειαστεί καν να αδειάσει την υδρόψυξη απο το υγρό.

Υπάρχει σύστημα ιδιοκατασκευή που τροφοδοτεί όλους αυτούς τους ανεμιστήρες από το τροφοδοτικό ενώ συγχρόνως ελέγχει την ταχύτητα τους από το CPU Fan connector και το Power Fan connector, (οι έξω από το cpu και οι μέσα από το Power Fan connector, ανεξάρτητα).

Αυτό για να μη φορτώνεται καθόλου η μητρική με περιττά ρεύματα για ανεμιστήρες και επιβεβλημένο φυσικά αφού είναι πολλοί.

οι ανεμιστήρες μπορεί να δουλέψουν από τις 400 μέχρι και τις 2000 στροφές, εγώ τα είχα πάντα στις 500 περίπου, δεν υπήρχε καμμία φθορά έτσι και ο παλιός μου Q6600 δούλευε άνετα στα 4 ghz, (είχα πετύχει διαμάντι επεξεργαστή) και φυσικά ήταν σαν να μη δούλευε λόγω απουσίας οποιουδήποτε θορύβου.

Υπάρχουν και δύο άλλοι ανεμιστήρες στο κουτί , ένας μπροστά στους σκληρούς ο δικός του και πίσω ένας nocktua τελείως αθόρυβος.

Στο κουτί υπάρχει επίσης ένα τροφοδοτικό καινούργιο στα 500w.

Υπάρχει επίσης στο κουτί ένα lcd panel της lian li για ένδειξη θερμοκρασιών, έχει 4 ξεχωριστούς αισθητήρες που τοποθετούνται σε όποιο σημείο θέλετε, να σημειώσω εδώ ότι λείπει ό ένας αισθητήρας που aν αντικατασταθεί γίνεται πλήρως λειτουργικό το panel, τώρα δείχνει τρεις θερμοκρασίες.

Οι σωλήνες είναι μαύροι tygon 1/2 της ιντσας.

Ολα τα κομμάτια της υδρόψυξης βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, τα έλεγξα χτές που την έκανα κομμάτια.

Και δώρο αν κάποιος τα πάρει όλα δύο επιπλέον ψυγεία, ένα μονό και ένα διπλό που παίρνει 14αρηδες ανεμιστήρες.

Τα δίνω όλα λόγω ανάγκης φυσικά, επίσης μετακόμισα και σε μικρότερο χώρο που δεν σηκώνει τόσο μεγάλο κουτί, θα πρέπει να βολευτώ με κάτι πιο συμβατικό..

Δεν δίνω τιμή, αφήνω εσάς να εκτιμήσετε την αξία τους και να προτείνετε τιμές, τα δίνω όλα μαζί αλλά είμαι ανοιχτός και σε προτάσεις για ξεχωριστά κομμάτια υπό τον όρο ότι η υδρόψυξη θα φύγει μαζί σε έναν και το κουτί μαζί με το τροφοδοτικό σε άλλον.

δεν μπορώ όπως καταλαβαίνετε να χωρίσω την υδρόψυξη σε κομμάτια, καλύτερα να τα κρατήσω για το νέο μου σύστημα.

Σε λίγο θα ανεβάσω φωτογραφίες, περιμένω τα PM σας

σας ευχαριστώ όλους

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά δεν είχα προσέξει τους κανόνες, παράλειψή μου.

και επειδή πρόκειται για πολλά πράγματα θεώρησα ότι ίσως ήταν καλύτερο για τους χρήστες να το αφήσω χωρίς συγκεκριμένη τιμή.

Όπως και νάχει πάντως μετάνοιωσα και δεν το πουλάω, οπότε δεν νομίζω ότι υποχρεούμαι τωρα να δώσω τιμή και παρακαλώ να θεωρήσετε άκυρο το πρώτο μύνημα.

Συγγνώμη για την τυχόν ενόχληση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.