Jump to content



Και ξαφνικά το desktop πσόφισε... Help needed


Dolly

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Το σύστημα.

i7-920 @3.9

Asrock X58

3x2 Gb Mushkin

5870

1200W τροφοδοτικό Antec

Intel X-25 & άλλοι 3-4 σκληροί.

Το πισι δουλεύει μια χαρά, το αφήνω πριν βγω το βράδυ να τρέχει ένα excel με 500.000 γραμμές σε φάση drag/fill κάτι που ξέρω πως δουλεύει και τους 4 πυρήνες (δεν έχω ΗΤ ΟΝ), στο 100%.

Επιστρέφω το πισι είναι κλειστό.

Πάω να το ανοίξω τίποτα... Νεκρό, στην μητρική δεν ανάβει κανένα λαμπάκι, ΑΛΛΑ στην πάνω/μπροστινή USB του HAF-932 που έχω ένα wifi usb stick, ανάβει το μπλε λαμπάκι οπότε παίρνει (εικάζω) ρεύμα...

Το τροφοδοτικό έχει το κόκκινο λαμπάκι που όταν το πισι δουλεύει γίνεται πράσινο.

Έβγαλα/Εβαλα μνήμες τίποτα

Δοκίμασα να αποσυνδέσω την 5870 τίποτα

Το ΜΟΝΟ πράγμα που κάνει κάτι είναι όταν βγάλω το 24άρι + το άλλο το 8/6άρι καλώδιο απο την μητρική, και τα ξάνα βάλω, τότα και μόνο για μία φορά όταν πατήσω το power on, δείχνει σαν να παίρνει στιγμιαία ρεύμα, και αυτό το καταλαβαίνω γιατί πάει να γυρίσει το μπροστά φουρφούρι και ανάβει στιγμιαία το LED του.

Το πισι ίσως να μην ήταν 100% stable αλλα το load στο 100% και να το ζέσταινε ή κάτι δεν θα έπρεπε να είχε σβήσει μόνο του ή κάτι αν έφτανε τόσο ψηλά?

Ναι έχω σκόνη μέσα οπότε δεν ξέρω ΠΟΣΟ τρελά απέβαλε θερμοκρασία αν αυτό μετράει αλλά έχω και TB-120 πάνω...

Οποιαδήποτε βοήθεια / ιδέα καλοδεχούμενη....

Να συμπληρώσω πως είμαι Λονδίνο και δεν έχω εύκαιρα 12 πισι να δοκιμάσω κομμάτια εξου και παίρνω πρώτα απόψεις απο εδώ.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

αρχικα προτεινω να τεσταρεις αν λειτουργει το τροφοδοτικο.βγαζεις ολα τα καλωδια πανω απο τη μητρικη,ενωνεις με ενα συνδετηρα το πρασινο καλωδιο με ενα μαυρο(στο 24 πινο) και το βαζεις στην πριζα.με προσοχη ολα αυτα διοτι μπορει να ειναι χαμηλων volt/αμπερ το ρευμα αλλα ποτε δεν ξερεις

το παραπανω θα σου δειξει απλα αν εκκινει το τροφοδοτικο,οχι ομως αν δινει και σωστες τασεις.εκει θα χρειαστεις πολυμετρο.τελος ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου?

Link to comment
Share on other sites

η μητρικη χωρις επεξεργαστη , μνημες , καρτα γραφικων ανοιγει μια χαρα.

οποτε δες το τροφοδοτικο , αλλιως πας για μητρικη

λυστο ολο βεβαια και δοκιμαζεις γυμνο εννοειται

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για το update μέχρι τώρα, θα το κάνω όλα όταν γυρίσω απο δουλειά.

Εγώ για μητρική το πίστευω να πώ την αλήθεια μιας και το τροφοδοτικό επειδή είναι 1200άρι και το έχει συνδέσει και ο [MENTION=403]crmaris[/MENTION] με ένα εργοστάσιο και το δούλεψε μια χαρά φαντάστηκα πως δεν θα έχει θέμα. Αλλά όπως το λέτε...

Η αλήθεια είναι πως άκουγα ένα μικρό τσικ τσικ απο το PSU αλλά όπως το είχα καταλάβει ήταν απλά το ανεμηστιράκι του. Θα το δώ και θα σας πω.

Ευχαριστώ και πάλι!

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάνει κίνηση πως πάει να ανάψει το PSU και ψοφάει συνήθως είναι πρόβλημα του. Αν είναι VGA/RAM συνήθως μένει ανοιχτό το PC και ίσως να μην postάρει. Παίζει βέβαια να είναι και θέμα της μητρικής, αλλά εφόσον το έπαθε μετά από μεγάλο load, με κάνει να ψιλιάζομαι το PSU ακόμα περισσότερο.

Ξέρεις να κάνεις hotwire το PSU να δεις αν παίζει μόνο του; Αν όχι, με ένα καλώδιο ενώνεις το πράσινο (ή όποιο είναι το start καλώδιο) με ένα μαύρο. Βέβαια, μπορεί μόνο του να παίζει και να έχει καεί κάποιο rail απλά. Α, και αν το κάνεις hotwire να έχεις αποσυνδέσει τα πάντα από πάνω του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.