Jump to content



Ξεκλειδονοντε οι barton!!!


!@C-MoS@!

Recommended Posts

Εχω προβληματειστεί πολύ με το θέμα του κλειδώματος και ξεκλειδώματος

Πρώτον , φαντάζομαι οτι εννοείτε οι οι barton εχουν κλειδωμένο πολλαπλασιαστή , αυτό τι σχέση έχει με το chipset της μητρικής?

Αλλα chipset τον βλεπουν κλειδωμένο και άλλα οχι?

Δευτερον , τώρα θα αγοράσω εναν XP στα 3200 και θέλω να μην κάνω κανένα λάθος

Πως θα βρώ ξεκλείδωτο?

Δυστυχώς η ευτυχώς η μητρική μου εχει το nVIDIA ultra 400 (asus A7Ν8X deluxe) οπότε θα εχω πρόβλημα σύμφωνα με τα όσα λέτε

Τριτον , για να εχω επιδόσεις και καλό overclocking χρειάζομαι ξεκλείδωτο επεξεργαστή ή να μην με απασχολεί ??

επίσης θα ήθελα ένα σχολιασμό της μητρικής τι λεει σε επιδόσεις overclocking

Μια συμβουλή επίσης , να πάω σε XP 3200 ή σε XP3000 .Το λέω μήπως η διαφορά είναι αμελητέα μεταξύ τους

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανα κι εγώ πριν πάρω μηχάνημα. Αλλά τελικά κατέληξα στην πιο ποιοτική, σταθερή και φθήνη λύση.

AMD AthlonXP 2500+@1833(11x166). Τώρα όμως τον αναγνωρίζει ως AMD AthlonXP 3200+@2205(11x200) και 100 euro στο χέρι. ’σε που όλα είναι όπως τον πρωτοάνοιξα, default όλα και optimal interface και όλα τα Volts στη θέση τους. Τρέχει ανετότατα, σχεδόν εργοστασιακά.

Motherboard: Asus A7N8X-Deluxe nForce2 Ultra 400

Το mobo πάει μόνο μέχρι 211Mhz FSB αλλά ο στόχος της αγοράς δεν ήταν τόσο ο υπερχρονισμός, άλλωστε είμαι άσχετος, αν και εξαρχής πήρα μνήμες 400άρες. Λοιπόν έψαξα σε αυτό το site (www.thelab.gr) :D και βρήκα όλες τις απαντήσεις μου. Το μυστικό σε αυτό το mobo είναι το εξής: Q-Fan Control [Disable]! Αλλά μόνο για το FSB, διότι οι multipliers είναι κλειδομένοι, σε μένα τουλάχιστον.

Με απλά λόγια το link που έδοσε ο editor του άρθρου τα λέει όλα. Επίσης εκφράζει και το σκεπτικό της απόφασής μου να κάνω την συγκεκριμένη αγορά pc. Πολύ καλό.

Link to comment
Share on other sites

Ο 3000 θα ανέβει χωρίς να φοβάσαι το τσίπσετ μιας και είναι 333 κανονικά.Έχει πιο ψηλά τον πολλ/σιαστή οπότε από τη μια δε θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα 400δδρ χωρίς τρελή ψύξη.Από τη άλλη ο 3200 είναι 400άρης από μαμά οπότε χαμηλότερο multi.Με το μοβο που λες θα ανεβάσεις αλλά θες και μνήμες καλές. Αν θελήσεις και ξεκλειδώσεις το multi τότε πρώτον στείλε φωτογραφίες από το εγχείρημα ,και δεύτερον θα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό μιας και το nforce δεν καταλαβαίνει τους unlocked multipliers

Link to comment
Share on other sites

Οι Barton είναι όλοι ίδιοι, τόσο ίδιοι όσο τα καρμπόν και ακόμα πιο ίδιοι! Τα άλλα είναι marketing και μονο marketing για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας. Όποιον Barton και να πάρεις μπορείς να τον φτάσεις να είναι ο μεγαλύτερος της σειράς, δηλαδη 3200+. Στην υπογραφή ο 2500+ έγινε 3200+ με τον box ανεμιστήρα και δουλεύει στους 53 βαθμούς Full Load άνετα.Τα multipliers είναι κλειδωμένα από τη μαμά AMD. Αν δεν τον πειράξεις με φυσική επαφή (κατσαβίδια και κολλητήρια) δεν αλλάζει, τέλος. Μόνο το FSB αλλάζει.

Link to comment
Share on other sites

Ο δικος μου 2400+ δεν ξερω αν ειναι Barton η Παρτον, αλλα πριν το BIOS update ηταν 166*12,5 και μετα

133*15 default....

Αν δεν τον πειράξεις με φυσική επαφή (κατσαβίδια και κολλητήρια) δεν αλλάζει, τέλος

H Chaintech 7NJS Zenith εχει unlock το multiplier...

Αλλα να "παιξω" με το multiplier ή με το FSB ?!?!?!?!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.