Jump to content

CORE 2 QUAD Q6600 vs CORE 2 DUO 8500

Ascaron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Core 2 QUAD Q6600 vs Core 2 Duo 8500 ήθελα να πω στο topic title :p

Ποίος πιστεύετε είναι καλύτερος? Και ποιος o/c πιο πολύ?

Επίσης, έχω ακούσει ότι ανάλογα τι θες να κάνεις, θα πρέπει να πάρεις Core 2 ή Core Quad, από ότι καταλαβαίνω κάθε task ουσάρει ένα Core ή ουσιαστικά είναι Core Quad στα 2,4 = 2,4x4 και Core Duo στα 3,0 είναι 3,0χ2 άρα ο ένας έχει 6 και ο άλλος 9,6?

Ακόμη, παίζει ρόλο η τεχνολογία στην ταχύτητα πέρα απο την αναγραφόμενη ή απλα βοηθάει στο να ανεβεί ευκολότερα το αναγραφόμενο speed? Αυτό που θέλω να πω είναι ο ενας 45nm στα 2,4 είναι καλύτερος απο έναν 65nm στα 2,4 ή απλα τα transistors του πρώτου καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο σε σχέση με τον δεύτερο οπου γεμίζει την κεφαλή του cpu?

Τέλος ποια η δουλεία του FBS? Είναι μεγάλη η διαφόρα στην απόδοση μεταξύ ενως CPU με FBS 1066 και ενώς με 1333mhz?

Εαν θες να κανεις επεξεργασια(video,φωτογραφιας) και τρεχεις βαρια προγραμματα ειναι καλυτερα να παρεις τετραπυρηνο.Εαν παιζεις μονο παιχνιδια καλυτερα να παρεις διπυρηνο.Για τετραπυρηνο πηγαινε σε q9450 που θα κυκλοφορησει σε λιγο καιρο και θα κοστιζει 250e περιπου.Για διπυρηνο ο 8500 ειναι κορυφη και κλοκαρει και πιο ευκολα.

Αν παρεις q6600 θα τρεχεις 3.2-3.6Ghz καθε μερα.

Αν παρεις Ε8500 θα τρεχεις στα 4 περιπου καθε μερα.

Διαφορα στην τεχνολογια εχουν.Ο Ε8500 εχει το SSE4.1 επιπλεον.

Επειδη ο Ε8500 ειναι ακριβος συνιστω Q6600 η Ε8400.

Το πρόβλημα είναι οτι καίγομε αυτή την στιγμή για new cpu άρα θα πρέπει μάλον να πάρω q6600 μιας και σίγουρα θα τρέχουν βαριές εφαρμογές όπως video converting applets κ.λ.π. φυσικά θα παίζω επίσης, αλλά νομίζω αν μπορεί να σηκώνει βαριές applets θα μπορεί να παίζει και games βλέπε crysis σε high fps.

Η διαφορά q6600 με 8500 είναι 15 ευρώ, τουλάχιστον στο plaisio.

Αν παρεις q6600 θα τρεχεις 3.2-3.6Ghz καθε μερα.

Αν παρεις Ε8500 θα τρεχεις στα 4 περιπου καθε μερα.

Τι εννοείς, γιατί έχω μπερδευτεί με το πως αποδίδουν οι core duo και οι core quad τα cores του σε ισχύ...

Ισχύει ότι q6600 4 x 2,4 = 9,6 άρα καλύτερος από 2 x 3,0 = 6?

Σε multithreading εφαρμογες ναι καπως ετσι ειναι.

Σε απλες εφαρμογες η παιχνιδια(ολα εκτος του Supreme Commander) ο διπυρηνος θα ειναι πιο γρηγορος.Αλλα νομιζω πως η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη ωστε να αξιζει να χασεις δυο επιπλεον πυρηνες που καποτε(συντομα) θα χρειαστουν.

Εκτος κ αν ασχολεισαι με το κυνηγι του pi οπου ο 8400/8500 ειναι μονοδρομος.

Βγάλαμε άκρη :p

Νομίζω εάν τον πάω τον Q6600 στα ~4,5 Ghz θα είμαι παραπάνω απο καλλιμένος για το τώρα και τα επόμενα 2 χρόνια σε όλα τα επίπεδα, έτσι δεν είναι?

Πως φτάνει σε επίπεδο ο quad να χρησιμοπηεί 3-4 cores? Δηλαδή με 4 διαφορετικές εφαρμογές?

Ή οταν μια εφαρμογή χρησιμοποηεί τον core #1 και για μια άλλη δεν φτάνει ο πυρήνας #1 για full επιδόσεις μιας και θα τρέχουν 2 εφαργομές στον #1 και υπάρχει ένας άλλος free τον δεσμεύει π.χ τον #2?

Δεν δουλεύει ετσι ακριβός στις νεες εφαρμογές που το υποστηρίζουν η σειρά των 'κινήσεων' που θα κάνει το πισι μοιράζετε μεταξύ των 4 πυρήνων.

Μια απορία τα 4,5 με νερό σκέφτεσαι να τα πιάσεις???

Ναι, αλλά είναι αρκετό το νερό για να φτάσει τόσο ή χρειάζετε άλλες μεθόδους?

Ναι, αλλά είναι αρκετό το νερό για να φτάσει τόσο ή χρειάζετε άλλες μεθόδους?

Λίγο δύσκολο έως ακατόρθωτο τα 4500 σε Q με νερό..Μέτα τα 4200(και με διαμάντι επεξεργαστή) βαριά-βαριά,ο Q(και ολοι οι 65nm cpus) θα ζητάει subzero καταστάσεις.Θες Phase..

Τα 3700-3800 ειναι εφικτα με νερο αν το επιτρεπει ή μητρική σου..

Ισχύει ότι q6600 4 x 2,4 = 9,6 άρα καλύτερος από 2 x 3,0 = 6?

Σε καμια περιπτωση μην το βλεπεις αθροιστικα.

Δες το παραλληλα.Δλδ 4 ή 2 διαφορετικα Cores στην ιδια συχνοτητα Read for love..:D

Βεβαια πρεπει να χρησιμοποιεις και εφαρμογες που να εκμεταλευοναται 4 ή 2 Cores ταυτοχρονα.

Πως μπορώ να ξέρω ποιες εφαρμογές εκμεταλέυοντε το core quad?

Και θα είναι ok το CPU για τα επόμενα 2 χρόνια αν υποθέσουμε οτι πιάσω τα 3800ghz?

ανάλογα με το ποσo ρεύμα θα δίνεις και σε τι θερμοκρασίες θα δουλεύει.

τα 2-4 χρόνια τα έχει άνετα

Παιδιά, μπορεί μηπως καποιος να εξηγήσει τελικά τι ταχύτητα έχει ο Quad ; Οταλ έει δηλαδη Q6600 εννοεί οτι συνολο και οι τεσσερις πυρηνες δίνουν 6.6Ghz ;

Δηλαδή 1.65Ghz ο πυρήνας ;

Βρε Dr. :D

Q6600 είναι το μοντέλο (θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε, πχ 3456). 4 πυρήνες Χ 2.4GHz o καθένας = 2.4GHz. Δεν προστίθενται τα mhz. Ή όπως λέει ο GeorgeVasil :

Σε καμια περιπτωση μην το βλεπεις αθροιστικα.

Δες το παραλληλα.Δλδ 4 ή 2 διαφορετικα Cores στην ιδια συχνοτητα Read for love..:D

Πως μπορώ να ξέρω ποιες εφαρμογές εκμεταλέυοντε το core quad?

Και θα είναι ok το CPU για τα επόμενα 2 χρόνια αν υποθέσουμε οτι πιάσω τα 3800ghz?

Google it :D Ψάξε π.χ. για multi core applications.

Πρακτικά σε video encoding, το pinnacle studio 9 παίζει με εναν και το cyberlink power director 5 με 2,5-3 cores :) Για τις πιο νεες εκδόσεις δεν ξέρω, όπως επίσης για το adobe premiere πχ.

Καμιά εφαρμογή δεν έχω βρεί που να τερματίζει 4 cores, εκτός από wprime & 3dmark06 cpu test :D

Και είναι απαράδεκτο κατ'εμέ, να έχεις το μισο cpu να κάθεται λόγω software.

Παρακαλειτε, ολα τα μελη του Outofspecs να με πεταξουν ντοματες για τις ασυναρτησιες που λεω. Σορρυ, αμντάς ειμαι ο δυσμοιρος, που να ξερω τα σκοτεινα μονοπατια σας!

Μονο ντοματες ομως! Μην δω κανεναν με αγκουρι (το λεω για την Ακουρεξ Τιμ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.