Jump to content



Plex server ικανος για transcoding με χαμηλη καταναλωση


avpap

Recommended Posts

Καλησπερα! Θα ηθελα να στησω εναν Plex server με τον οποιο να μπορω να εχω προσβαση στη media library μου κ εκτος σπιτιου. Επομενως θα πρεπει να ειναι ικανος για transcoding. Αυτη τη στιγμη, τη δουλεια αυτη την κανει το παλιο μου "βασικο"/gaming pc (q6600, 4gb ram, ati 6770). Μετρησα την καταναλωση του (χωρις οθονη προφανως) κ ειναι 150w idle κ 160w σε φαση που κανει transcoding.

Εχετε να προτεινετε καμμια συνθεση pc που να κανει αυτο που θελω με οσο το δυνατον λιγοτερη καταναλωση.

FAQ: Plex Media Server and NAS - Plex

Στο λινκ φαινεται τι υπολογιστικη ισχυ χρειαζεται για transcoding. Κοινως, θελω απο core 2 duo 2.4ghz κ πανω.

Το εχω σκεφτει για hp n40l, μιας κ ειναι φτιαγμενο για σερβερακι, αλλα το cpu του ομως αντεχει transcoding απο 1080p? Το output video θα ειναι πολυ χαμηλοτερης αναλυσης, το πολυ 1024χ768

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι τσιμπιμένες οι τιμές για τον q6600 με τέτοια κάρτα γραφικών για την κατανάλωση σε idle. Εκτός άμα έχεις πολλούς δίσκους μου φαίνεται περίεργο που πάει πάνω απο 100w με την 6770. Δες άμα έχεις όλα τα options για energy savings στη μητρική.

Αυτο που έχει σημασία στο transcode είναι το αρχικό βίντεο. Άμα κάνεις transcode ένα FHD βίντεο θα κομπλάρει π.χ. ένας 2 πύρηνος. Από την άλλη, άμα κάνεις ένα dvdrip τότε και ένας 2πύρηνος atom θα είναι αρκετός.

Η ποιότητα στην οποία κάνεις transcode (δηλαδή η ανάλυση/bitrate στην οποία σερβίρεις το αρχικό βίντεο) επιβαρύνει την client συσκευή (το android τηλ. π.χ.). Οπότε:

Άμα κάνεις transcode ένα FHD σε 420χ200 low bitrate τότε θες ισχυρό server και οτι να' ναι android κινητό.

Άμα κάνεις transcode ένα 720p video σε 720p πάλι βίντεο, τότε θες ένα μέτρια ισχυρό server και ένα δυνατό κινητό.

Απλά στο αναφέρω, για να ξέρεις τις ανάγκες σου.

Μιας και γω έχω setαρει το plex, να σου πω επίσης άλλο ένα πράγμα. Άξίζει μόνο αμα έχεις κάνα ψόφιο κινητό. Π.χ. στη περίπτωση μου, είχα ένα blade και μία nexus 7 ταμπλέτα. Υπάρχουν players πλέον που παίζουν ότι να'ναι, και streamed (αρκεί προφανώς να είναι compatible για stream) media. Οπότε στο blade ήταν βολικό το plex, γιατί δεν είχε δυνατότητα να κάνει decode ούτε κάν 360p divx. Στη nexus 7 δε χρειάζεται όμως, μιας και παίζει ότι σκ@τ@ και να του βάλεις. Το μόνο που κερδιζεις είναι το interface.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απολυτο δικιο για αυτα που λες κ ευχαριστω για τις πληροφοριες. Το plex το θελω να κανει transcoding επειδη χρησιμοποιω τον client ή ακομα κ μεσω web browser για να δω τα βιντεο μου στη δουλεια οταν κανω διαλειμμα. Οποτε καταλαβεις οτι direct play με 3mbit upload δεν γινεται :)

Ειχες δικιο για την καρτα γραφικων. Εχω ενα πανομοιοτυπο συστημα με αυτο που ανεφερα στο ποστ, μονο που το αλλο (εκτελει χρεη htpc) εχει ατι 6450, αλλα κ ενα sat tuner. Αυτο σε idle καιει 100watt. Για το pc που ανεφερα αρχικα (με τα 150 βαττ) κατεβασα μια εφαρμογη της asus (εχω την ρ5κ μητρικη), το Ai suite, οπου οταν κανω επιλογη power saving mode μου ριχνει την καταναλωση στα 125. Θα δοκιμασω να βαλω την ιδια εφαρμογη κ στο htpc κ αν μου ριξει την καταναλωση στο 100-25 = 75 τοτε απλα θα κανω τραμπα τις καρτες. Αλλωστε το htpc δεν δουλευει πολλες ωρες, ενω ο plex server θα ειναι ανοιχτος κανενα 10ωρο τη μερα.

Αν καταφερω να πεσω γυρω στα 75-85 βαττ νομιζω οτι πλεον δεν θα μπορω να δικαιολογησω το κοστος να δωσω κανα 200αρι να αγορασω καινουριο μηχανημα μονο κ μονο για σερβερ.

Καλα δεν τα λεω;

ΥΓ: Volrath μηπως εισαι οπαδος του Morenstein; bacons strips - bacon strips - bacon strips :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.