Jump to content

Θα ήθελα τη γνώμη σας...(edit: βρετανικές τράπεζες;)

vgiozo

Recommended Posts

Την περασμένη παρασκευή 10 του μηνός αποφάσισα να αγοράσω έναν σκληρό δίσκο για φορητό από το κατάστημα play247 που άρχισε να διαφημίζεται πρόσφατα στο thelab...

Το κατάστημα μου φάνηκε πολύ αξιόλογο κρίνοντας απ' την ιστοσελίδα του, τις πληροφορίες που προσφέρει και τα προϊόντα....

Αυτό λοιπόν δεν είναι θέμα παραπόνων προς το μαγαζί...

Αντιθέτως, αφορά εμένα...

Από την αρχή σκεφτόμουν να πάρω τον Hitachi 7k60, αλλά λόγω της υψηλής τιμής του (225+) αποφάσισα να αρκεστώ στο μοντέλο των 5400 στροφών που κοστίζει γύρω στα 140...

Θα περίμενα (και θα μ' άρεσε) να έχει φτάσει μέχρι τώρα η παραγγελία, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα...

Σήμερα βρήκα τον 7k60 σ' ένα μαγαζί της Αγγλίας στα 160 ευρώ τελική πράγμα που με έκανε να σκέφτομαι την ακύρωση της παραγγελίας μου απ' το play247...

Στην ιστοσελίδα του καταστήματος αναφέρει:

"Το Play247.gr διαθέτει online μηχανισμό για την ακύρωση μιας παραγγελίας που έχει ήδη καταχωρηθεί. Η δυνατότητα αυτή σας προσφέρεται μέχρι τη στιγμή που θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail για την έγκριση και αποστολή της παραγγελίας σας. Μετά το χρονικό αυτό σημείο δεν είναι δυνατή η ακύρωση.

Μπορείτε να ακυρώσετε μια παραγγελία που δεν έχει δρομολογηθεί, από το ιστορικό των παραγγελιών σας. Εφόσον είστε μέλος και έχετε εισέλθει στην προσωπική σας σελίδα, μεταβαίνοντας στο ιστορικό παραγγελιών, μπορείτε να διαγράψετε τις τρέχουσες παραγγελίες που θέλετε."

Η παραγγελία μου δεν έχει αποσταλεί ακόμη και αν και με έχουν ενημερώσει με mail από την Δευτέρα λέγοντας απλώς ότι :

"Όπως ενημερωθήκατε και από την περιγραφή του προιόντος που παραγγείλατε, η διαθεσιμοτητά του είναι στις 2-3 ημέρες (εργάσιμες). Αυτό σημαίνει πως θα αποσταλεί σε εσάς το πολύ εντός 3 εργάσιμων ημέρων απο την ημερομηνία καταχώρησης της παραγγελίας σας (Παρασκευή 10/09/2004).

Το συστημά μας θα σας ενημερώσει σχετικά, γνωστοποιωντάς σας παραλλήλα και τον Αριθμό Αποστολής της Γενικής Ταχυδρομικής Courier με την οποία συνεργάζεται το Play247.gr. " το οποίο κρίνω ότι δεν ισοδυναμεί με το :

"Η δυνατότητα αυτή σας προσφέρεται μέχρι τη στιγμή που θα σας ενημερώσουμε μέσω e-mail για την έγκριση και αποστολή της παραγγελίας σας"

Ενιγουέη, η ερώτηση προς εσάς είναι: τί θα κάνετε;; θα ακυρώνατε ή όχι την παραγγελία;;

Απ' τη μια ντρέπομαι, απ' την άλλη με τρώει να αγοράσω το άλλο που το βρήκα σε τε΄τοια τιμή...

Αφενός ο 5400 άρης είναι υπεραρκετός και ενδεχομένως θα καταναλώνειλιγότερη ενέργεια, αφετέρου οι επιδόσεις του 7200αρη είναι άπιαστες...

Alors?? Τί λέτε;;

(περιμένω το μήνυμα αποστολής να φθάσει αύριο - αν δεν φθάσει θα ακυρώσω την παραγγελία δίχως τύψεις)

Μου δίνετε θάρρος αδέλφια!

Προφανώς για να ξορκίσω τις τύψεις μου το άνοιξα το θέμα...

...υπερβάλλω από επίκτητη θεατρικότητα...

Για να ξορκίσω τις τύψεις μου το άνοιξα το θέμα

Η παραγγελία ακυρώθηκε....

...άλλη ερώτηση...

Ποιά η διαφορά credit card - debit card (χρεωστική; )

Δίνουν τράπεζες της Αγγίας χρεωστικές σε φοιτητές;

- Ξέρει κανείς από Βρετανικές Τράπεζες;;Ποιές είναι πιο αξιόπιστες;;

Θα πρέπει να ανοίξω λογαριασμό μόλις ανέβω "στα κρύα" κι ίσως με γλιτώσετε από λίγο τρέξιμο...ο λογαριασμός θα χρησιμοποιηθεί για πληρωμή διδάκτρων πανεπιστημίου (δηλαδή δεν θά 'ναι και μικρός)

Δεν θά λεγα πως είμαι μανιώδης καταναλωτής και δεν ξοδεύω παραπάνω απ'όσα αντέχει η τσέπη μου...

Τις πληροφορίες για τις Τράπεζες και την debit card τις ζητάω γιατί θα μου χρειαστούν για γενικές αγορές και για βιβλία και πολλά καταστήματα στην Αγγλία υποστηρίζουν μόνο αυτούς (ηλεκτρονικούς) τρόπους πληρωμής...

Κι εγώ δεν προτιμώ το πλαστικό χρήμα, αλλά, αν προσέχεις και πας με ρέγουλα, γλιτώνεις απο πολλές κακοτοπιές...

Αρχική απάντηση από vgiozo

Η παραγγελία ακυρώθηκε....

...άλλη ερώτηση...

Ποιά η διαφορά credit card - debit card (χρεωστική; )

Δίνουν τράπεζες της Αγγίας χρεωστικές σε φοιτητές;

- Ξέρει κανείς από Βρετανικές Τράπεζες;;Ποιές είναι πιο αξιόπιστες;;

Θα πρέπει να ανοίξω λογαριασμό μόλις ανέβω "στα κρύα" κι ίσως με γλιτώσετε από λίγο τρέξιμο...ο λογαριασμός θα χρησιμοποιηθεί για πληρωμή διδάκτρων πανεπιστημίου (δηλαδή δεν θά 'ναι και μικρός)

Γεια χαρά,

οι τράπεζες με το που θα πας να ανοίξεις λογαριασμό, θα σου προσφέρουν και την debit(αν έχεις στον λογαριασμό χρήματα, μπορείς να ψωνίσεις, αν δεν έχεις δεν ψωνίζεις), καθώς και πιστωτικές.

Αν θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις καλό control στα χρήματά σου , πάρε και την πιστωτική, σε ξένη χώρα θα βρίσκεσαι, δεν ξέρεις πότε θα σου φανεί χρήσιμη.

Από τράπεζες, τον καιρό που ήμουν εγώ(97), καλύτερη θεωρούταν η Natwest και μετά η Barclays, αλλά ίσως κάποια πράγματα θα έχουν αλλάξει, καλύτερα να συζητήσεις με Έλληνες που θα βρεις εκεί.

Οπως τα λεει ο RootX ειναι τα πραγματα και τωρα, αν και τα τελευταια 2-3 χρονια εχουν γυρισει οι περισσοτεροι σε Barclays. Να ανοιξεις εναν student account , θα παρεις και VISA Debit card και ταυτοχρονα ανοιξε εαν θες και εναν savings account για να παιρνεις και τοκους. Ενεργοποιωντας και το internet banking θα μπορεις να απο το σπιτι σου να ελεγχεις τους λογαριασμους σου και στιγμιαια να μεταφερεις λεφτα απο τον εναν στον αλλον. Στον student account σου δινουν αυτοματα και overdraft 100 λιρες (δηλαδη ο λογαριασμος μπορει να παει -100 λιρες χωρις χρεωση) και το νουμερο αυτο μπορει να αυξηθει κατοπιν συννενοησης. Πιστωτικη δεν θα προτεινα εφοσον η debit card σε καλυπτει με "ασφαλεστερο" τροπο.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Αυτά είναι καλά να τα μαθαίνει κανείς από πρώτο χέρι...να φανταστείτε στο φυλλάδιο που μας έστειλαν απ' το πανεπιστήμιο δεν τις ανέφερε καν τις συγκεκριμένες...

Στο λογαριασμό αυτό θα μεταφέρω όλα τα χρήματα για τη πληρωμή της εστίας και των διδάκτρων, καθώς και των υπόλοιπων εξόδων...

Αν ανοίξω και λογαριασμό ταμιευτηρίου όπως λες, αυτός είναι τελείως ξεχωριστός απ' τον άλλο;; θα πρέπει δηλαδή να κατανείμω το ποσό;; Ο λογαρισμός σπουδαστή δεν έχει τόκους;;

Ο λογαριασμος σπουδαστη δεν εχει τοκους. Ο λογαριασμος ταμιευτηριου ειναι ξεχωριστος λογαριασμος. Και μεσω του ibanking θα μπορεις να μεταφερεις αμεσα οσα λεφτα χρειαζεσαι απο τον λογαριασμο ταμιευτηριου στον φοιτητικο λογαριασμο ετσι ωστε να επωφελεισε απο τους τοκους στα υπολοιπα χρηματα σου.

Και πάλι ευχαριστώ πολύ...

Έψαξα εν τω μεταξύ στο internet τις ιστοσελίδες των δύο αυτών τραπεζών και μπορώ να πώ ότι η Barclays με τράβηξε περισσότερο...

Βρήκα ό,τι πληροφορίες ήθελα, σε αντίθεση με την Natwest, και μου φάνηκε πιο ξεκάθαρη στους όρους της...πολύ, πολύ straightforward - το λέω όπως το λέμε εμείς εκεί, γιατί δεν θυμάμαι πως το λέτε εσείς εδώ :tomato:

Γενικά υπάρχουν και στην Αγγλία πολλά μηχανήματα ανάληψης χρημάτων, όπως εδώ, ή θα πρέπει να τρέχω απ' την μια άκρη της πόλης στην άλλη για να βγάλω χρήματα;;

Μηχανηματα αναληψης υπαρχουν παντου και σε πολυ μεγαλη συχνοτητα.Ακομα και απο το super-market οταν πληρωνεις στο ταμειο μπορουν να σου δωσουν και λεφτα απο την καρτα σου χωρις να κρατησουν προμηθεια. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα. :)

Ευχαριστώ πολύ παίδες...

Θα δώ αν μπορώ να ξεκινήσω και κάποιες διαδικασίες από εδώ, για να γλιτώσω λίγο χρόνο...αγχώνονται κι απ' το Πανεπιστήμιο μήπως και δεν πάρουν τα λεφτά τους βλέπεις...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.