Jump to content



Overclock σε Gigabyte 680 oc (Windforce cooler)- Flash it or not?


peopas

Recommended Posts

Πριν καμιά δεκαριά μέρες παρέλαβα την παραπάνω κάρτα αναβαθμίζοντας από 570. For the record, για τούτη μιλάμε GIGABYTE - Graphics Card - NVIDIA - PCI Express Solution - GeForce 600 Series - GV-N680OC-2GD.

Δε λέω, πολύ δυνατή κάρτα, αν και με απογοήτευσε λίγο το max oc που μπόρεσα να πετύχω. Μετά από τεστάρισμα σε πολλά games-benchmarks (crysis2-3, bf3, tombraider, unigine κτλ) κατέληξα στα 1162(1230 boost) και 1627 (ή 3254/6508 αν προτιμάτε) τη μνήμη. Αν ανέβω κι άλλο αρχίζει τα driver crashes-artifacts. Από θερμοκρασίες-θόρυβο είναι καρυφαία, max 69 βαθμοί με 47% τα ανεμιστήρια.

Το ερώτημα μου λοιπόν είναι αν αξίζει να την φλασάρω με bios που έχει ανεβασμένο ρεύμα στα 1.2125V. Πόσα mhz θα κερδίσω στην καλύτερη περίπτωση από τον πυρήνα; Τι oc (μιλάμε για full stable πάντα) καταφέρατε οι υπόλοιποι εδώ μέσα και με τι κάρτα (vanilla ή κάποια άλλη);

Να προσθέσω ότι το clockαρισμα δοκιμάστηκε σίγουρα σωστά με afterburner-precision, τέρμα Power limit, ανέβασα και το core voltage αλλά όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, δεν έχει κάποια επίπτωση στην τάση γιατί είναι κλειδωμένη στις 680. Οπότε το μόνο που μένει για να πάρω κάτι παραπάνω απ' την κάρτα είναι bios flash.

Αν τελικά το επιχειρήσω, λέω να πορευτώ σύμφωνα μ' αυτό το thread GTX 600 Series Unlocked Voltage Bios' downloads and tools. . Έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο οδηγό;

Ακούω απόψεις!:neo:

Link to comment
Share on other sites

Όταν τέσταρες είχες τα φαν 47%?

Αν κατάλαβα σωστά και έτσι έκανες, για αυτό ίσως να είχες artifacts και κολλήματα.

Βάλε τα φανς 100 και ξανά δοκίμασε.

Από κει και πέρα σίγουρα μ1 άλλο bios θα είσαι καραfull stable στα 1250 και μπορεί ναι 1300 αν όχι και παραπάνω...who knows!

Link to comment
Share on other sites

Όταν τέσταρες είχες τα φαν 47%?

Αν κατάλαβα σωστά και έτσι έκανες, για αυτό ίσως να είχες artifacts και κολλήματα.

Βάλε τα φανς 100 και ξανά δοκίμασε.

Από κει και πέρα σίγουρα μ1 άλλο bios θα είσαι καραfull stable στα 1250 και μπορεί ναι 1300 αν όχι και παραπάνω...who knows!

Χμμ, αυτό που λες για το φαν δεν έχει λογική, για πιο λόγο να κρασάρει δηλαδή;; Οι θερμοκρασίες ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 69 βαθμούς... Εν πάση περίπτωση, θα την δοκιμάσω αύριο με τα ανεμιστήρια ψηλότερα, 100% πάντως θα ακούγεται σαν τουρμπίνα..

Πεοψ η καρτα σου ειναι custom pcb και οχι reference.

Aν τη φλασαρεις το πιο πιθανο ειναι να την παρεις στα χερια οπως καποιες αντιστοιχες 7970OC.

Βασικά στο thread από το ocn που πόσταρα παραπάνω υπάρχουν πολλοί που φλάσαραν την ίδια κάρτα με επιτυχία. Δεν θα περάσω ό,τι bios να ναι, απλά θα κάνω configure το δικό μου πειράζωντας λίγο την τάση και το power limit.

Διστάζω πάντως να ''παίξω'' έτσι με κάρτα του 500άρικου, γι αυτό είπα να ζητήσω απόψεις από πιο έμπειρους στο άθλημα :p

Έχει flashaρει άλλος εδώ μέσα 670-680 με επιτυχία; Και πόσα mhz κερδίσατε;

edit: Helly, πόσο παραπάνω κλόκαρε με το custom bios; Τι τάση έδωσες;

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί η κάρτα να μη ξεπέρασε τους 69 βαθμούς όπως λες αλλά με 47% το φαν, τα vrms παίζει και να βάραγαν 100στάρια!!!

Οπότε λογικά τα artifacts, τα κολλήματα και τα κρασαρίσματα.

Θέλω να πω ότι οι θερμοκρασίες των vrms παίζουν σημαντικό ρόλο στο o\c και στη σταθερότητα.

Μπορεί να παίζει και αυτό στην περίπτωσή σου μπορεί όμως να είναι και κάτι άλλο.

Χρειάζεται ψάξιμο όμως.Θα κάνει θόρυβο αλλά έτσι βλέπεις τα μέγιστα της κάρτας σου!

Από κει και πέρα στις πόσες στροφές θέλεις να έχεις εσύ τα φανς για να μη σε ενοχλούν είναι άλλο.Αλλά με χαμηλότερες στροφές έρχεται και χαμηλότερο o\c.

Link to comment
Share on other sites

Μλκια, για τα games με ενδιαφέρει πιο πολύ... Άρα δεν αξίζει η ιστορία για 20-30 mhz παραπάνω(και αν!). Απλά πρέπει να χωνέψω ότι έπεσα σε μέτριο κομμάτι :hang2:

φιλε αν ειχα την καρτα σου , δεν θα εμπενα στην λογικη , να την κλοκαρω για τα παιχνιδια... η καρτα σου ειναι θηριο!!! φυσικα δεν αναφερεισ και σε τι αναλυσεισ παιζεισ.. θα την κλοκαρα μονο για να δω μεχρι που μπορει να φτασει πια ειναι τα ορια τισ !! η για να ανεβασω bentch..

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, υπάρχουν νεότερα στην υπόθεση. Επειδή κάτι δε μου καθόταν καθόλου καλά, τέσταρα την κάρτα πάλι απ' το μηδέν. Τελικά αποδείχθηκε ότι άμα κράσαρε-έβγαζε artifacts μια φορά, buggare ο driver(ή ίσως το afterburner) και άρχιζε να κρασάρει και στα stable overclocks. Μόνο με reboot του υπολογιστή έστρωνε η κατάσταση. Παραθέτω post από γνωστό forum στο οποίο ο τυπάς λέει ότι έχει το ίδιο πρόβλημα με μένα [H]ard|Forum - View Single Post - Official GTX 680 overclocking Thread!

Μετά από πολύωρο benchmarking, κατέληξα full stable 1267 boost στο core (1150 boostaρει stock) και 1852/7408(!) η memory (1502/6008 η stock)

Πάρα πολύ ευχαριστημένος λοιπόν, αποδείχθηκε καλουτσικο κομμάτι :p Και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθώ ούτε με φλασάρισμα ούτε με τίποτα!

Cheers :beer:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.