Jump to content



Στήσιμο οικιακού δικτύου & ενίσχυση σήματος


theoamd

Recommended Posts

Χωρίς να το έχω καταλάβει, έχω παραμελημένα τελείως τα δίκτυα, τα οποία ουσιαστικά είναι πολύ βασικά για οτιδήποτε θέλει κανείς να κάνει.

Για το λόγο αυτό, θα ήθελα ένα μικρό support, καθώς δεν ασχολούμαι με αυτό το section.

Έστω το σπίτι Α, όπου και βρίσκεται το wireless router. Η θέση του δρομολογητή δεν παίζει να αλλαχθεί.

Τώρα, έστω και το διπλανό σπίτι Β, το οποίο ναι μεν μπορεί να συνδεθεί, αλλά έχει εξασθενημένο σήμα

Θέλουμε:

- ένα δεύτερο router το οποίο θα λειτουργεί σας επαναλήπτης σήματος και θα έχει ως βασική συνδεδεμένη συσκευή μια ethernet συσκευή

- αυτό το router, θα είναι το access point του σπιτιού Β για οποιαδήποτε συσκευή θέλει να συνδεθεί ασύρματα

Είναι δυνατόν να φτιαχτεί ένα οικιακό δίκτυο μέσω του δρομολογητή Β, ο οποίος θα είναι το access point στο Α;

Κι αν ναι, θα ήθελα και κάποιον καλό οδηγό.

---

Ακόμη, επειδή στο χωριό θέλω internet παντού γύρω από το σπίτι και έχω μόνο ένα wireless router, θα ήθελα μια δυνατή κεραία να λαμβάνει αυτό το σήμα και το επαναλαμβάνει σε μια ακτίνα 50m.

Νομίζω αυτό γίνει με εκείνα τα box style tp-link που κυκλοφορούν στο aerial.net, αλλά θα ήθελα πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, καθώς και κανά tutorial από σας τους δικτυάδες.

Link to comment
Share on other sites

Απλό καλώδιο ethernet cat 5e από το σπίτι Α στο σπίτι Β και έχεις εξασφαλίσει 1000% απροβλημάτιστη σύνδεση βρέξει/χιονίσει.

Από εκεί και μετά συνδέεις ότι θες επάνω και υλοποιείς ασύρματο δίκτυο.

Aν το παραπάνω δεν μπορεί να υλοποιηθεί για διάφορους λόγους τότε ένα τέτοιο Netgear Wireless Extender/Bridge N 300Mbps WN2000RPT - Ασύρματα Routers - Acc. Points - plaisio.gr θα σε καλύψει για αυτό που θες να κάνεις.

Το έχω δοκιμάσει σε σπίτι φίλου και είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Τι απόσταση έχει το router στο σπίτι Α απο το σημείο που θα μπει ο αναμεταδότης στο σπίτι Β; Για να καθορίσεις μια καλή τοποθεσία για τον αναμεταδότη υπολόγισε μια ευθεία από το router που να έχει τους ελάχιστους δυνατούς τοίχους ανάμεσα και κυρίως καθόλου κολώνες.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το έχω σκεφτεί, ομολογώ και έχω βρει το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί το access point μου,

Το θέμα είναι η υλοποίηση.

Γνωρίζεις κάποιο tutorial για όσα αναφέρω παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

Case 0:

Αρχικά πρέπει να φτιαχτεί ένα οικιακό δίκτυο, το οποίο θα χρησιμεύει σαν μπούσουλας, καθώς και στις δύο υλοποιήσεις που σκέφτομαι, θέλουμε ένα router να συνδέεται με ένα άλλο.

Θα ήθελα βοήθεια και για το στήσιμο οικιακού δικτύου δηλαδή.

Το εν λόγω οικιακό δίκτυο δεν θα έχει internet. Το router του θα συνδέεται σε ένα άλλο και θα παίρνει από εκεί.

Η συγκεκριμένη απόσταση είναι μικρή, δηλαδή γύρω στα 10 μέτρα, αλλά παρεμβάλλεται μεσοτοιχία, καθώς μιλάμε για 2 διαφορετικά σπίτια.

Εξοπλισμός case 0 :

-Ένα Thomson TG585v7, στο οποίο θέλω να συνδέσω ένα άλλο router

-Σαν δεύτερο router, ένα Gennet Oxygen, στο οποίο θα συνδέονται τα παρακάτω :

-1 desktop (στο οποίο έχω ένα TP-LINK 422g Wireless Adapter)

-1 netbook

-1 Raspberry pi (το τι είναι προτιμότερο-σύνδεσή του μέσω ethernet στο desktop, το οποίο θα συνδέεται ασύρματα στο ρούτερ, ή κατευθείαν σύνδεσή του στο ρούτερ, περιμένω να μου προτείνεις)

Case 1:

Στο χωριό, έχω internet στην κανονική τοποθεσία που συνήθως βρίσκομαι, οπότε το εν λόγω οικιακό δίκτυο, θα είναι αυτό που θα παράγει το σήμα μας.

Συσκευές που θέλουμε να συνδέσουμε :

-1 netbook

-1 laptop

-1 desktop

-1 raspberry pi

Ακόμη, όταν βρίσκομαι γύρω από το σπίτι, δηλαδή σε ακτίνα 20μέτρων, θέλω να έχω πρόσβαση στο internet, οπότε μάλλον θέλουμε κάτι σαν το netgear που ειπώθηκε παραπάνω για ενίσχυση του σήματος και μεταφορά του.

Έχω ακόμη ένα ξεχασμένο Fritz FonBox στο χωριό, αχρησιμοποίητο, από τότε με τα 512 kbps χαχ.

Δεν θέλω το συνολικό ποσό να ξεπεράσει τα 75€.

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολα θα κάνεις σωστή δουλειά με τα παραπάνω υλικά και budget.

Έχεις 3 λύσεις:

α) Κρατάς τα TG585 και το Oxygen, πας σε bridged mode με καλώδιο από το σπίτι Α στο Β.

β) Κρατάς μόνο το TG585 (βεβαιώσου ότι είναι η v7 και όχι η v8) που υποστηρίζει WDS και αγοράζεις ένα access point με WDS. Τα συνδέεις ασύρματα και το ap είναι ο αναμεταδότης σου. Πρόσεχε όμως, το router σου δεν είναι κάτι το σοβαρό, έχω καταφέρει να συνδέσω στο παρελθόν ενός πελάτη με αναμεταδότη Netgear αλλά είχε τεράστιο πρόβλημα με data loss.

γ) Επιλέγεις να βρεις ένα καλό μεταχειρισμένο router και ap (αν είναι της ίδιας εταιρίας ακόμα καλύτερα για εσένα γιατί θα έχουν όμοιες ρυθμίσεις). Τα συνδέεις ασύρματα, τα ρυθμίζεις μια φορά και τα ξεχνάς.

Να ξέρεις κάτι ακόμα, αν δεν μπορείς να πας στη λύση του καλωδίου τότε η λύση 2 WDS συσκευών έχει κάποια θέματα με την ασφάλεια. Συνήθως το WDS υποστηρίζει μόνο WEP keys για ασφάλεια και μπορούν να στο σπάσουν εύκολα.

Αν είσαι αρχάριος πάρε συσκευές με WPS, θα τις συνδέσεις γρήγορα μεταξύ τους σε δευτερόλεπτα.

Για το χωριό τα 20 μέτρα δεν είναι θέμα, το FonBox έχει μικρή κεραία βέβαια... Βάλε το Oxygen σε 802.11B και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Update:

Επέστρεψα σπίτι και είδα το χάος.

Ένα ολοκαίνουριο PS3 μαζί με τον μικρό να με περιμένουν για PES2013 και μια σύνδεση forthnet, η οποία ονομαστικά είναι 24άρα, αλλά εδώ πιάνει γύρω στα 3+ (κι αυτοί οι γονείς ρε παιδί μου, δεν ρωτάνε; ). Το θέμα είναι τοοικονομικό, προφανώς. Απ' ότι μου είπαν βγαίνει λιγότερο από την προηγούμενη 2άρα conn-x, οπότε(αν δεν υπάρξουν τα γνωστά προβλήματα περί ταχύτητας που μου έχουν αναφέρει φίλοι μου για τη συγκεκριμένη εταιρία εδώ γύρω), θα είμαστε καλά.

Anyway, οπότε πλέον, βασικό router το Thomson TG585 v8.

Στην άκρη το προηγούμενο προαναφερθέν oxygen.

Ένα απλό οικιακό δίκτυο θέλω να κάνω,ώστε να έχω δυνατό σήμα παντού μέσα στο σπίτι.

Τις θέσεις τις έχω υπολογίσει πολύ καλά.

Το θέμα είναι το πως υλοποιείται. Απ' ότι είδα, με το open source λογισμικό για router configuration, δεν θα γίνει τίποτα, καθώς κανένα από τα παραπάνω routers δεν είναι στις συμβατές συσκευές.

Μου είπαν ότι μπορώ, όμως, ακόμη κι έτσι όπως είμαι να στήσω το repeater που θέλω, θέτοντας ένα router υπό τη μορφή access point.

Γνωρίζει, λοιπόν, κανείς, πως θα γίνει η εν λόγω υλοποίηση;

Ότι κι αν βρήκα, αφορούσε κυρίως linksys δρομολογητές.:dots:

Link to comment
Share on other sites

Ενσύρματα μόνο, όπως σου είπα και παραπάνω το v8 σε αντίθεση με το v7 δεν υποστηρίζει WDS. Θα τα συνδέσεις με ethernet, το δεύτερο θα μπει σε bridge mode με κλειστό το DHCP και το ίδιο θα πάρει στατική ip της ίδιας οικογένειας που έχει το TG585.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έπαιξε χωρίς καμιά περαιτέρω ρύθμιση.

Απλό ethernet cable από το v8 στο Oxygen(το οποίο, προφανώς, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα πιο καλό σημείο) και όλα έγιναν αυτόματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.