Jump to content



Apt-get για Windows!


astrolabos

Recommended Posts

Όσοι έχουν δοκιμάσει την εμπειρία του λειτουργικού Linux, σίγουρα θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ευκολία εγκατάστασης προγραμμάτων με την χρήση της εντολής apt-get. Αυτή η πολύ χρήσιμη δυνατότητα είναι διαθέσιμη και στα Windows, με την εγκατάσταση και χρήση του προγράμματος Chocolatey.

Με την χρήση του chocolatey, σας δίνεται η δυνατότητα μέσω γραμμής εντολών να εγκαταστήσετε περισσότερα από 300 προγράμματα άμεσα στον υπολογιστή σας.

Με την χρήση της γραμμής εντολής

[MENTION=2507]power[/MENTION]shell -NoProfile -ExecutionPolicy unrestricted -Command "iex ((new-object net.webclient).DownloadString('http://bit.ly/psChocInstall'))" && SET PATH=%PATH%;%systemdrive%\chocolatey\bin

εγκαθιστάτε το chocolatey στον υπολογιστή σας και μετά με την χρήση της εντολής

cinst + όνομα_προγράμματος

γίνεται η εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Σαν παράδειγμα παρακάτω βλέπετε την εγκατάσταση του VLC, χωρίς την χρήση του κλασσικού "next-next" installer που ξέρουμε:

attachment.php?attachmentid=56031&stc=1&d=1366884813attachment.php?attachmentid=56032&stc=1&d=1366884821

Αντίστοιχα, με την εντολή "clist" σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε λίστα με τα διαθέσιμα προς εγκατάσταση προγράμματα ή εναλλακτικά μπορείτε να πλοηγηθείτε εδώ και να τα δείτε.

post-400-1416077306,5471_thumb.png

post-400-1416077306,4102_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Από ό,τι καταλαβαίνω κάνει εγκατάσταση στον φάκελο που έχει σημανθεί ως program files. Αν αυτόν τον έχεις μεταφέρει και τον έχεις δηλώσει σε άλλο δίσκο, τότε λογικά δε θα έχεις πρόβλημα.

Edit: Where are chocolatey packages installed to?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.