Jump to content



Αγορα απο FROZENCPU


tyxeros

Recommended Posts

Θελω να αγορασω απο εκει www.frozencpu.com (USA) καποια πραγματα τα οποια θα μου τα στειλουν με FEDEX. Ξερει κανεις τι παιζει με το τελωνειο? Το προιον κατευθειαν σπιτι μου δεν θα ερθει? Η θα μου ερθει και θα εχω επιπλεον επιβαρυνση? Εχει ψωνισει κανεις απο εκει?

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτά που θα παραγγείλεις έχουν κόστος μικρότερο από 40-50 δολάρια και είναι και μικρά σε μέγεθος ΜΑΛΛΟΝ δεν θα περάσουν από τελωνείο.

Σε αντίθετη περίπτωση, ετοιμάσου για βόλτα στο τελωνείο του Ελ.Βενιζέλος και υπολόγιζε:

περίπου 30 ευρώ για τη FeDex (κερατιάτικα για τα διαδικαστικά χαρτιά)

περίπου 20% φόρο πάνω στην τιμή αυτών που αγόρασες

και κάποιο επιπλέον ποσό ως τέλη αποθήκευσης (από 20 ευρώ και πάνω, ανάλογα με το πόσες μέρες θα αργήσεις να πας). Πάντως αν και έχει γραφειοκρατεία, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Για κάποιο περίεργο λόγο, ολοι δίνουν προτεραιότητα στος ιδιώτες ε σχέση με τους επαγγελματίες εκτελωνιστές, και όλοι δίνουν οδηγίες για τη συμπλήρωση των εγγράφων.

Αν αποφασίσεις να μην πας μόνος σου στο τελωνείο, μπορεί να αναλάβει εκτελωνιστής της FeDex να κάνει τη διαδικασία αλλά υπολόγιζε να δωσεις άλλα τόσα και παραπάνω...

Έχω βέβαια πολύ καιρό να "υποστώ" τη διαδικασία. Δεν πιστεύω όμως να έχει αλλάξει...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να γλυτώσεις τα κερατιάτικα του εκτελωνισμού αν τον κάνεις εσυ. Τα 30περίπου διαδικαστικά έξοδα δεν τα γλυτώνεις.

Μπορει να γλυτώσεις και το φόρο αν το πάιξεις λίγο "κακομοίρης" εκεί και σε λυπηθούν. Αν σε ρωτήσουν τι είναι αυτά πες για τον υπολογιστή μου και τέτοια.

Αυτό που δεν γλυτώνεις αν τα εκτελωνίσεις μόνος σου είναι η απίστευτες διαδρομές για υπογραφές. Μιλάμε για πολύ μελάνι! Κάπου 20-30ευρό θα σου κοστίσει αυτό το μελάνι...και περίπου 2 ώρες...

Καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.