RaDiKaL Posted September 21, 2004 #1 Share Posted September 21, 2004 Παρατηρώ μια περίεργη συμπεριφορά στο σύστημα μου (Athlon64 3200+). Συνήθως αφού ο υπολογιστής μείνει ανοικτός για μία-δύο ώρες και ανεξάρτητα από τον φόρτο εργασίας εκείνη τη στιγμή, γίνονται κάποιες μικρές περιοδικές «παύσεις» που διαρκούν ελάχιστα και επαναλαμβάνονται ανά 30 δευτερόλεπτα για περίπου δέκα λεπτά, μετά το πρόβλημα χάνεται! Αυτές οι παύσεις γίνονται αντιληπτές όταν παίζω μουσική ή βίντεο ή παιχνίδια. Το σύστημα αρχίζει κανονικά και ταχύτατα και μετά από κάποια ώρα αρχίζουν οι παύσεις, είτε τρέχω κάποιο βαρύ παιχνίδι(Doom 3) είτε απλά παίζοντας mp3. Βλέποντας τη χρήση του επεξεργαστή, αυτές οι παύσεις φαίνονται σαν ξαφνικές ακμές από το 8% πχ στο 30% και που βέβαια και πάλι δε δικαιολογούν την παύση γιατί απέχουν πολύ από το 100%. Ορίστε μια εικόνα των «ακμών» http://www.blaze.gr/_Pictures/_RaDiKaL/peaks1.jpg Και οι διεργασίες που εκτελούνται (τίποτα σκουλικωειδές ) http://www.blaze.gr/_Pictures/_RaDiKaL/processes1.jpg Το σύστημα είναι Athlon 64 3200+ Newcastle (windows driver) MSI NEO K8T (stock BIOS, version of 2001) 2*512MB Kingston DDR400 RAM Radeon 9800 Pro (4.8 catalyst drivers) Realtek ALC655 (τελευταίοι drivers από Realtek) Maxtor 120GB SATA Latest VIA 4 in 1 Win XP Pro Μετά από ψάξιμο άρχισα να υποπτεύομαι το ανεμικό τροφοδοτικό των 350W που δίνει μόλις 14amper στη γραμμή των 12V. Διάβασα πως οι Athlon64 χρειάζονται τουλάχιστον 18A! Καμιά συμβουλή, πρόταση ή ιδέα; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suedehead Posted September 21, 2004 #2 Share Posted September 21, 2004 Καλως ηρθες στο TheLab.gr Αντιστοιχα προβλήματα είχα και εγώ έως ότου εγκατέστησα τον Cool n Quiet Driver της AMD. click me προσωπικα θα αλλαζα και τροφοδοτικο ειτε λυθει το προβλημα ειτε οχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaDiKaL Posted September 21, 2004 Author #3 Share Posted September 21, 2004 Καλώς σας βρήκα Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω κατεβάσει τον driver αλλά δεν το δοκίμασα ακόμη. Εννοείς αυτό που λέει " AMD Athlon 64 Processor Driver for Windows XP, Version (exe) 1.1.0.14" γιατί έχει και κάποιο μόνο για winME και 2000. Υποτίθεται πως το έχω ενεργοποιήσει, μέσω του BIOS, με την επιλογή Minimal Power Managment και από το Core Center της MSI. Οπότε να δοκιμάσω πρώτα αυτό έτσι; Οκ Μετά πάμε BIOS flasharisma και μετά πέταμα του άθλιου τροφοδοτικού! Το θέμα είναι ότι ήδη πέρασα το bugdet, οπότε να ρωτήσω, τα chieftech(420W) είναι αξιοπρεπή; Ευχαριστώ και πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suedehead Posted September 22, 2004 #4 Share Posted September 22, 2004 θα πρεπει να κατεβασεις τον driver συμφωνα με τον λειτουργικο σου συστημαξεχνα τις εφαρμογες της MSI ειτε προκειται για oc ειται απλα για monitoringκαι επιπλεον θα πρεπει να θεσεις τα Windows σε Minimal Power Management...οσο για το συγκεκριμενο PSU δεν εχω αποψη...εδω και 1,5 χρονο χρησιμοποιω ενα Enermax 465W χωρις κανενα απολυτως προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
davisorle Posted September 22, 2004 #5 Share Posted September 22, 2004 Καλιμερα στον Εκδοτη σας που ειδα στο thread! Λοιπον αν δεν εχει να κανει με τον CPU απλα κανε κατι γριγορα γριγορα... 1st... κανε επανεκινισι και κρατα το shift πατημενο για λιγο οστε να μιν φορρτοσι καποια πραγματα... μετα ανοιχε παλι το task manager (alt ctrl del) και σβισε τα πανατ ποθ τρεχοθν ακτοσ απο alg.exe-svchost.exe-explorer.exe-lsass.exe-services.exe-winlogon.exe-csrss.exe-smss.exe και τα system.... δοκιμασε να δεισ τι γινεται με το πψ σοθ ετσι για λιγο..... αν το κανει και παλι πιστεβο οτι ειτε καποιο προγραμα η antivirus τρεχει στο background γιατι κανει auto defrag OR virus check ..... Ελπιζο να βοιθησα... ( και δοκιμασε να κανεισ θνινσταλλ τα αντιωιρθσ ποθ δεν τα χρειαζεσαι καν!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Posted September 22, 2004 #6 Share Posted September 22, 2004 Αρχική απάντηση από RaDiKaL Καλώς σας βρήκα Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω κατεβάσει τον driver αλλά δεν το δοκίμασα ακόμη. Εννοείς αυτό που λέει " AMD Athlon 64 Processor Driver for Windows XP, Version (exe) 1.1.0.14" γιατί έχει και κάποιο μόνο για winME και 2000. Υποτίθεται πως το έχω ενεργοποιήσει, μέσω του BIOS, με την επιλογή Minimal Power Managment και από το Core Center της MSI. Οπότε να δοκιμάσω πρώτα αυτό έτσι; Οκ Μετά πάμε BIOS flasharisma και μετά πέταμα του άθλιου τροφοδοτικού! Το θέμα είναι ότι ήδη πέρασα το bugdet, οπότε να ρωτήσω, τα chieftech(420W) είναι αξιοπρεπή; Ευχαριστώ και πάλι! To Chieftec το έχω εδώ και 1.5-2 μήνες και δεν έχω μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά πιστεύω πάντως οτι αξίζει να δώσεις 40 παραπάνω για το Tagan το οποίο είναι μακράν το καλύτερο τροφοδοτικό από όλλες τις απόψεις για τα λεφτά του (και όχι μόνο). Προσωπικά δεν τα έδωσα γιατί είχα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιορισμένο budget γιατί μου κάηκαν μαζικά κάποια πράγματα από ******* μου και σκόπευα στην αρχή να τη βγάλω για λίγο καιρό με ένα Noname αλλά τελικά ήρθαν απ'τη γιαγιά μου (ή μήπως απ'το θεό; ) 100 και τα μπάλωσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Posted September 22, 2004 #7 Share Posted September 22, 2004 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 20:08] Προσωπικά πιστεύω πάντως οτι αξίζει να δώσεις 40 παραπάνω για το Tagan το οποίο είναι μακράν το καλύτερο τροφοδοτικό από όλλες τις απόψεις για τα λεφτά του (και όχι μόνο). εγω παλι θα διαφωνησω μαζι σου και θα προτιμησω να πω ως καλυτερο το Ενερμαξ 470 νοηζτεηκερ........οποτε δεν ειναι σωστο να λεμε απολυτα καποια πραγματα.......καλο και το ταγκαν καλο και το ενερμαξ......για 10ευρω διαφορα που εχουνε καλυτερα να παει σε ενερμαξ λογω παραδοσης και μεγαλυτερου ονοματος..........αρα το ενερμαξ ειναι το καλυτερο απο ολες τις αποψεις......μα πως τα λεω παλι.......χεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaDiKaL Posted September 22, 2004 Author #8 Share Posted September 22, 2004 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! davisorle, δεν είναι σίγουρα antivirus γιατί πολύ απλά δεν έχω! Βλεπώντας τις διεργασίες, όταν το πρόβλημα παρουσιάζεται ενώ δουλεύει μόνο ο winamp, οι μόνες διεργασίες που κάνουν I/O είναι ο winmap και οι lsass.exe και csrss.exe, οπότε δεν είναι τέτοιας φύσης το πρόβλημα. Κλείνοντας πως είναι μάλλον πρόβλημα τροφοδοτικού, σκέφτομαι πιο πολύ για το chieftec 420 καθώς το budget είναι πια εξαντλημένο(όχι μόνο περιορισμένο! χαχα) και δεν σκοπεύω να ζορήσω το σύστημα με overclocking ή 38 ανεμιστήρες . Είδα στις προδιαγραφές του ότι δίνει 18 αμπέρ στα 12v οπότε από αυτή την άποψη είναι καλό. Σίγουρα τα enermax και τα antec είναι κορυφαία, αλλά κοστίζουν αρκετά παραπάνω και δεν ξέρω αν υπάρχει διαθεσιμότητα στη Θεσσαλονική! Ξέρει κανένας που υπάρχουν εδώ και κάποιες ενδεικτικές τιμές; Πάλι ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
davisorle Posted September 22, 2004 #9 Share Posted September 22, 2004 Οκ απλα ετσι νομιζα εγω και σορρυ ποθ δεν σε βοηθισε... απλα το οτι το τροφοδοτικο αν ιταν πιστεβο οτι απλα δεν θα σοθ εδινε τιν εκινισι ή καποια hardware θα παροθσιαζαν προβλιματα σπαροδικα.... Ειχα και εγο το ιδιο προβλιμα με το προιγοθμενο pc μοθ και με ενα format εφτιαξε... Ελπιζο να βρεις ακρη!Και μια εροτισι.... μήπως εισαι και σε forum σε αμερικανικο site?? οπος driverheaven... η σε εχο δει στο cs online? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaDiKaL Posted September 23, 2004 Author #10 Share Posted September 23, 2004 Μα παρουσιάζει σποραδικά προβλήματα ο... επεξεργαστής :devil: Ευχαριστώ για τις ιδέες πάντως. Δε νομίζω να βοηθήσει το format γιατί ο υπολογιστής είναι καινούργιος και μόλις τα έχω στήσει όλα. Το ότι το πρόβλημα αρχίζει μόλις ανεβαίνει η θερμοκρασία (άρα όλα δουλεύουν στο full) μάλλον δείχνει το τροφοδοτικό πρώτα. Βέβαια στα pc ποτέ δεν είσαι σίγουρος! όχι δεν είμαι εγώ σ'αυτά τα forum, εμένα μπορείς να με βρεις στο blaze.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
davisorle Posted September 23, 2004 #11 Share Posted September 23, 2004 Οπα Radikal.... Θυμιθηκα το τι ειχε το δικο μου και το εκανε αυτο! Μα την παναγια κοιταξε να βγαλεις και ξαναβαλε τον επεξεργαστη... ειτε η ψυχτρα δεν καθεται καλα καλα ειτε η CPU! Μα την παναγια σου ζεστενεατι ο CPU οπως ο δικος μου και καλα θα κανεισ να οτο φτιαξεις πριν τον κουσουρεψεις...( καποιος εχει το ιδιο Nick με εσενα! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaDiKaL Posted September 26, 2004 Author #12 Share Posted September 26, 2004 Έβαλα τους driver της AMD και ενώ αρχικά νόμιζα ότι το πρόβλημα λύθηκε, τελικά εμφανίζεται πάλι, αλλά αυτή τη φορά μετά από αρκετή ώρα. [με και χωρίς το Cool N' Quite] Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται... Το ζόρισα όσο περισσότερο μπορούσα και δεν καταλάβαινε τίποτα. Μετά έγραφα κάτι στο word και άκουγα mp3 και τσακ άντε πάλι! Είμαι έτοιμος να πάρω τροφοδοτικό Tagan(380 και πάνω) άλλα φοβάμαι μήπως ούτε αυτό λύσει το πρόβλημα. Το μόνο που μένει πριν από αυτό είναι να flasharo το BIOS. Έχει δοκιμάσει κανείς το Live Update της Microstrar; Να το εμπιστευτώ ή θα μείνω με τη... μητρική στο χέρι; Λέτε να είναι πρόβλημα σταθερής τροφοδοσίας; Καμιά καινούργια ιδέα; Ευχαριστώ. ΥΓ. Δεν είναι πρόβλημα υπερθέρμανσης γιατί η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει πάνω απο τους 47 βαθμούς [και με τις γνωστά λάθος ενδείξεις-προς τα πάνω- του παλιού BIOS στην Neo KT8] Link to comment Share on other sites More sharing options...
davisorle Posted September 30, 2004 #13 Share Posted September 30, 2004 Εγώ μενω με την ιδέα ότι είναι η CPU..... Αν θεσ δοκιμασε να το κουνισεις λιγο και να την επανεγκαταστείσεις πριν πληρώνεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.