Jump to content



Remote desktop και ιδιωτικότητα προσωπικών αρχείων


Τζώρτζης

Recommended Posts

Αναζητώ τρόπο ασφαλείας κατά τη χρήση remote desktop, για εξασφάλιση προσωπικών αρχείων που χρησιμοποιώ σε ξένο υπολογιστή, όπου διαχειρίζομαι μέσω internet, όχι τοπικά.

Πιο συγκεκριμένα έστω ότι θέλω να τοποθετώ αρχεία στο ξένο υπολογιστή τα οποία σε περίπτωση πτώσης του δικτύου (θελημένης ή μη) να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν (να σβήνονται ή έστω να προστατεύονται με ισχυρό κωδικό). Επίσης κάθε προσπάθεια πρόσβασης να απαιτεί χρήση κωδικού (δηλ. αν έχει ανοιχτεί μία φορά στην ίδια συνεδρία, επόμενη προσπάθεια προσπέλασής του να επιζητά κωδικό).

Προσπάθησα μέσω πρόσβασης των αρχείων αυτών στον ξένο υπολογιστή από ftp αλλά αποθηκεύεται το αρχείο αυτό στα temp με αποτέλεσμα πάλι να μην υπάρχει ιδιωτικότητα στα αρχεία μου.

Να σημειώσω πως το πρόγραμμα που εκμεταλλεύεται τα προσωπικά μου αρχεία, δεν δύναται να λάβει μέσω drag & place τα αρχεία μέσω winrar ή άλλου προγράμματος συμπίεσης (ώστε να ανοίγω το συμπιεσμένο αρχείο, να βάζω το κωδικό και να κάνω drag & place το αρχείο στο πρόγραμμα εκτέλεσης χωρίς να το αποσυμπιέζω, με όποιο κίνδυνο κρύβει αυτός ο τρόπος).

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να εξυπηρετεί τις απαιτήσεις μου; Αν ναι, έχετε να προτείνετε κάτι δοκιμασμένο;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Truecrypt ένα image, βάζεις σαν temp folder των οποίων προγραματων χρησιμοποιεις στο image αυτό μαζί προφανώς και τα κανονικά αρχεία που δε θες shared

Δυστυχώς δε βολεύει.

Αν υπήρχε συνατότητα κάθε φορά που επιθυμώ πρόσβαση στο αρχείο να ζητά κωδικό θα ήταν ότι πρέπει.

Υπόψιν ο υπολογιστής που διαχειρίζομαι μέσω διαδικτύου μπορεί να είναι διαφορετικός κάθε φορά, οπότε δε πάω σε λύση bootable encrypted partition.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.