Jump to content



Περιεργος θορυβος Δισκου


lazarosleon

Recommended Posts

Εκει που ολα ηταν κανονικα, παω να παρω ενα αρχειο απο τον εσωτερικο μου δισκο (Seagate Baracuda Sata 3 1.5 TB), και ακουω ενα σφυριγμα περιεργο, και μετα απο λιγο, το μοτερ του να κανει τικ τικ τικ τικ, για κανα λεπτο. Τερματιζω τον υπολογιστη, μπαινω Safe Mode, βλεπει κανονικα τον δισκο. Του κανω ενα Scandisk, και στη μπαρα προοδου, μολις περασει το 20% περιπου, μου βγαζει ενα νουμερο στο κεντρο 1024, μετα 200 , μετα παλι 1024, και ξεκιναει το μηχανημα μονο του.

Το κλεινω, το αφηνω για 10 λεπτα, αλλαζω καλωδιο τροφοδοσιας, μητρικης, κοντρολερ, μπουταρω, παω να αντιγραψω το αρχειο, το γραφει κανονικα ως το 90%. Μετα, ξανατρωει κολημα, ξανα ηχος τικ τικ τικ.

Πηγα να ξαναγραψω αρχεια, διαφορετικα, αλλα τα γραφει με 300ΚΒ/'', αλλα με 60ΜΒ/''.:suicide2:

..............Τι να ειναι αραγε????

Δεν ξερω, ΚΑΝ τι εγγυηση εχω, και ποτε τον πηρα(απο γνωστη αλυσιδα ελλαδος παντως)

Link to comment
Share on other sites

Από τη σελίδα της Seagate θα κατεβάσεις το utility seatools και θα το τρέξεις. Λογικά ο δίσκος δε θα περάσει τον διαγνωστικό έλεγχο.

Επόμενο βήμα είναι να μάθεις αν τον καλύπτει η εγγύηση. Αυτό γίνεται βάζοντας εδώ το serial number του δίσκου (το γράφει στο αυτοκόλλητο επάνω του).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ίδιο πρόβλημα με εσένα είχα. Εμένα δε μπορούσε να κάνει φορμάτ. Το πήγα στο e-shop μου είπαν από τα τεστ είναι εντάξει. Ήταν εξωτερικός, τους λέω κάντε μου τότε ένα φορμάτ αφού είναι εντάξει. Μου δώσανε πιστωτικό.:smoke:

Link to comment
Share on other sites

έχω ένα Seagate Baracuda II 1TB ήταν εξωτερικός και τον είχα πάρει από eshop πριν 5 χρονια +

είχε δουλέψει ελάχιστα κυρίως για backup σε mp3 τον είχα ξεχασμένο στην ντουλάπα για πάνω από ένα χρόνο

καποια στιγμή που το σύνδεσα άρχισε να κάνει έναν ήχο τακ τακ τακ... και δεν μπορούσε να διαβάσει αρχεία

τον έβγαλα από το case και τον σύνδεσα στο pc διάβασε τα αρχεία κανονικα δεν έκανε περίεργους ηχους και το HDSentiel τον έδειχνε 100% performance και health με power on time 20 days

ο δίσκος όταν τον είχα για τα back up δεν γέμισε ποτε πάνω από max 600 GB και από την μέρα που τον σύνδεσα στο desktop τον άδειασα και έχει μονο κάπου στα 120 GB

σήμερα με power on time 243 days και start stop count 3.033 times το health έπεσε στο 40% !!!

πριν μια εβδομάδα άρχισε αραιά και που να ακούγεται και ένας υψίσυχνος ήχος το SeaTools της seagate τα βρισκει ολα οκ...

έχω ακόμη ένα παλιό WD 300GB από τους πρώτους sata έχει power on time 1050 days τον είχα σε κατεβαστηρι που κάηκε από κεραυνό τωρα τον έχω για την για την σαβούρα σβήνω γράφω κάθε μέρα μονο αυτό έκανε αυτός ο δίσκος παντα και έχει ακόμα health 53% και start stop count αρκετά εκατομμύρια ισως για αυτο να φταιει ο κεραυνος!

πριν ένα ένα μηνα χάρισα ότι παλιό hardware είχα, ένας φίλος πήρε 4 δίσκους 2 WD και 2 seagate ο ένας ήταν χτυπημένος και o άλλος έτοιμος να παραδωσει αντιθετα οι WD ακόμη έχουν αρκετή ζωή

όσοι δίσκοι μου έχουν χτυπήσει η είχαν προβλήματα ήταν oλοι Seagate + ένας maxtor παλιότερα όλοι ήταν αποθήκες

τους περισσοτερους WD τους είχα κατά καιρούς για λειτουργικά και είχαν πολλά format στην πλάτη τους κανένας δεν χτύπησε αντιθετως δουλεύουν ακομα μετά από πολλά χρονια

δεν πρόκειται να ξαναδώσω δεκάρα για Seagate HDD

Link to comment
Share on other sites

Εν τελη δεν εβγαλα ακρη παιδια, δεν δουλεψε ξανα και με τιποτα ο δισκος. Μαλλον θα τον δωσω στον ξαδελφο μου να σπινιαρει με το τρακτερ πανω του. SEAGATE = GAME OVER για μενα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί Seagate δίσκοι έχουν προβλήματα. Όταν ξεκινάει τα Τικ-τικ ο σκληρός συνήθως σημαίνει ότι είναι λίγα τα ψωμιά του.

Αν δεν πήρες backup τα αρχεία σου πάρτα ΑΜΕΣΩΣ,πριν πεθάνει ο δίσκος και τα χάσεις!

-Ο τελευταίος seagate που είχα μετά το πρώτο τικ-τικ κράτησε περίπου 10 μέρες μέχρι να πεθάνει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.