Jump to content



Cooler Master QuickFire XT (Brown Switches) WW πρεμιέρα


crmaris

Recommended Posts

Χτες κατάφερα και έπιασα στα χέρια μου ένα από τα πρώτα δείγματα παγκοσμίως του QuickFire XT με Brown switches. Για όσους δε γνωρίζουν το εν λόγω keyboard, ανήκει στην καινούρια σειρά μηχανικών που θα κυκλοφορήσει σύντομα η CM. Μια αντιστοιχία των καινούριων μοντέλων σε σχέση με τα γνωστά Filco παρατίθεται παρακάτω.

Filco Full Size = QuickFire XT

Filco TKL = QuickFire Rapid

Filco Ninja = QuickFire Rapid Stealth

Με μια πρώτη ματιά το πληκτρολόγιο φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο και ανθεκτικό. Στο κάτω μέρος του όπως συνηθίζεται έχει αναδιπλούμενα ποδαράκια ενώ η θύρα USB που διαθέτει, για τη σύνδεση του με το σύστημα, είναι κανονική και όχι mini, όπως αυτή του Rosewill 9200. Επίσης το καλώδιο USB είναι sleeved και άκρως ποιοτικό.

Τα πλήκτρα δε διαθέτουν φωτισμό και α γράμματα πάνω σε αυτά είναι έντονα, κάτι που βολεύει αυτούς που δε γνωρίζουν τυφλό σύστημα ή απλά θέλουν να βλέπουν που και που το πληκτρολόγιο καθώς πληκτρολογούν (όπως εγώ που χρησιμοποιώ ένα μίγμα τυφλού συστήματος και κανονικής πληκτρολόγησης). Με άλλα λόγια το πληκτρολόγιο δεν είναι backlit, κάτι που δε θα χαροποιήσει αρκετούς. Τώρα η αίσθηση των Browns στην πληκτρολόγηση είναι καταπληκτική και οι συγκεκριμένοι διακόπτες με βόλεψαν κατά πολύ περισσότερο από τους Black. Επίσης η μικρότερη δύναμη που απαιτούν οι Browns τους κάνουν πολύ καλούς και για games.

Στα προβλήματα που εντόπισα τώρα στο ΧΤ συγκαταλέγονται τα έντονα LED στο πάνω δεξί μέρος του keyboard, τα οποία αν τα κοιτάξεις από συγκεκριμένη γωνία πραγματικά σε τυφλώνουν. Κάτι πιο διακριτικό θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί. Επίσης η απουσία backlit προσωπικά με ενόχλησε αν και μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Αν τα γράμματα στα πλήκτρα δεν ήταν τόσο έντονα σίγουρα θα το αναζητούσα αλλά ευτυχώς η κατάσταση δεν είναι έτσι.

Τέλος, τα συνοδευτικά περιλαμβάνουν το USB καλώδιο, ένα keycap puller και έναν μετατροπέα USB to PS/2. Επίσης υπάρχουν και έξι έξτρα keys τα οποία όμως απουσίαζαν στην περίπτωση μου, μιας και παρέλαβα ένα early production κομμάτι χάρις σε μερικούς πολύ καλούς φίλους :)

Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα του Quickfire XT είναι:

  • Αίσθηση πλήκτρων
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Πλήκτρα με έντονα γράμματα που φαίνονται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Αποσπώμενο καλώδιο

  • Απουσία backlit και USB hub
  • Έντονα LED

IMG_3935_small.jpgIMG_3936_small.jpgIMG_3937_small.jpgIMG_3938_small.jpgIMG_3939_small.jpgIMG_3940_small.jpgIMG_3941_small.jpgIMG_3942_small.jpgIMG_3943_small.jpgIMG_3944_small.jpgIMG_3945_small.jpgIMG_3946_small.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.