Jump to content

Arkan

Premium Members
 • Content Count

  847
 • Joined

 • Last visited

About Arkan

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 07/27/1983

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη
 • Steam
  arkanovios

Contact Methods

 • Skype
  arkanister

Recent Profile Visitors

1,595 profile views
 1. Βρέθηκες καθόλου σε δίλλημα ανάμεσα σε Omega και Titan; Ακόμη το σκέφτομαι... Λογικά η Titan είναι καλύτερη επιλογή, αλλά όταν λέει πως είναι για 1,75+ κι εγώ είμαι 1,75 σκέφτομαι μήπως βγει μεγάλη τελικά.
 2. Αυτό μου το κάνει κάθε τρεις και λίγο. Άλλες φορές του πληκτρολογίου, άλλες του ποντικιού. Αν πατήσω κάποιο κουμπί στο κινητό βέβαια, σβήνουν όλα.
 3. Υποθέτω πως το βάζεις στην wishlist κι αυτό σε ειδοποιεί όταν αλλάξει η κατάσταση του παιχνιδιού.
 4. Όντως, είναι πολύ πιο στιβαρό με αυτό. Το έχω στο δικό μου γραφείο 2,4Χ0,7 στην μέση και στις άκρες έχω βάλει κανονικά πόδια. Όταν είχα μόνο τα ίδια πόδια σε μικρότερο γραφείο (1Χ0,7 νομίζω) πήγαινε λίγο πέρα δώθε.
 5. Μια από τα ίδια. Θα το τσιμπήσω βέβαια, δωρεάν είναι. Αλλά δεν πρόκειται καν να εγκατασταθεί το πιο πιθανό.
 6. Ναι να πας. Πήγα κι εγώ λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η ιστορία με την καραντίνα κλπ. 250/250 με 28€ +2€ το νούμερο στην modulus. Όταν θα γεμίσει παραπάνω κόσμο λένε θα το γυρίσουν στο κανονικό 200/200, αλλά προς το παρόν το αφήνουν λίγο πιο ελεύθερο.
 7. Σε μια ομάδα που είμαι, έχει λίγο καιρό που χρησιμοποιούμε το zoom για να συνδέονται και τα παραρτήματα και να βλέπουν το powerpoint που δείχνουμε στα local ατόμα. Έχει βίντεο, ήχο, κείμενο κι όπως είπα και πριν, αντί να βλέπουν την μουτσούνα σου μπορείς να βάλεις ένα powerpoint ή οτιδήποτε άλλο και βλέπουν εκείνο και σε ακούνε να το εξηγείς κλπ. Λες να σε βολέψει κάτι τέτοιο;
 8. Κάπως έτσι. Με την Aorus είχα κι εγώ "θέμα" στην αρχή, πόσταρε στα ~40sec περίπου. Μετά από κάποιο update που δεν θυμάμαι ποιό ήταν έστρωσε στα 17-18. Πιο πολύ μου την δίνει που μερικές φορές "ρετάρει" για να πάρει μπρος. Πατάω power, παίρνει μπρος για 2-3 δεύτερα, σβήνουν τα led από την οθόνη όπως και καναδυο φαν που έχω πάνω στην μητρική και μετά ξεκινάει κανονικά. Δεν ξέρω τι παίζει και δεν το έψαξα κιόλας. Πριν προλάβω να πάω να φέρω τον καφέ μου με περιμένει έτοιμος, οπότε το άφησα για τις μέρες που θα έρθει το καινούριο κουτί + κάποια άλλα πραγματάκια. Αυτό με το φαν το είχα κι εγώ, μου είχε σπάσει τα νεύρα στην αρχή να ανεβοκατεβαίνει μόνιμα ακόμη και να μην κάνω τίποτα. Μέχρι να μπω να πειράξω curves κλπ, ήρθε δωράκι η γομαρόψυκτρα και ησύχασα.
 9. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να το γυρίσω σε bridge, το δίνουν μόνο σε εταιρικούς πελάτες ή κάτι τέτοιο. Οπότε πήγα στην λύση του DMZ να δω πως παίζει. Το πολύ πολύ να χάσω κάποιο service που να απαιτεί να έχει public ip το USG, αλλά δεν νομίζω να χρειαστώ κάτι τέτοιο προς το παρόν τουλάχιστον. Εκτός κι αν το σκέφτομαι λάθος το θέμα αυτό, θα το δω όμως όταν τελειώσω με την ταχύτητα. Στο new settings το έχω εδώ και πολύ καιρό. Τώρα που έχω λίγη ηρεμία στην δουλειά, μπήκα στο unifi και τσεκάρω όλες τις ρυθμίσεις μια μια να δω μήπως μου ξέφυγε κάτι. Όσο για το load balancing κλπ όταν το έβαλα στο WAN2 είχα επιλογή failover only που από ότι καταλαβαίνω σημαίνει πως αν χαθεί η σύνδεση στο WAN1 τότε μπαίνει και παίζει η WAN2. Η άλλη επιλογή ήταν το weighted LB που σου δίνει και δυνατότητα ποσοστού. Αυτό σημαίνει πως αν το βάλω το 75 ας πούμε, το 25 το τραβάει από WAN1 και το 75 από WAN2; Σε όποια περίπτωση πάντως, είχα τα ίδια αποτελέσματα.
 10. Το threat management είναι απενεργοποιημένο και οι χρήστες δεν έχουν κάποιο κόφτη. Ξέχασα να αναφέρω κάτι μάλλον σημαντικό. Όταν κάνω το speed test μέσω του unifi, βλέπω 135/135 κανονικά. Αν το κάνω από τον υπολογιστή, έχω την μείωση ταχύτητας. Από ότι φαντάζομαι, η ταχύτητα πηγαίνει κανονικά μέχρι το USG κι από εκεί κάτι παίζει και την κατεδαφίζει. Στην δική σου περίπτωση, το έχεις σε bridge/pppoe passthrough/dmz/something else;
 11. Την καλημέρα μου σε όλους. Εχθές συνδέθηκα με inalan 100/100 (πιάνω 135/135 σταθερά βέβαια προς το παρόν). Καλή φάση για την περίοδο που περνάμε. Το θέμα μου όμως είναι πως έχω σημαντικά χαμηλότερη ταχύτητα όταν έχω το USG μετά το modem τους. Η όλη εγκατάσταση περιλαμβάνει το Huawei HG8546M της εταιρίας, το Ubiquiti USG3, ένα 1000άρι switch της TP-Link μέχρι να έρθει της Ubiquiti, όπως επίσης κι ένα AP AC LR. Από διάφορες δοκιμές που έχω κάνει, έχω δει τα εξής: HG8546M -> PC = 135/135 HG8546M -> Switch -> PC = 135/135 HG8546M -> USG -> Switch -> PC = 40/0.5 HG8546M -> USG -> Switch -> AP -> Κινητό = 75/80 Αυτά είτε τα συνδέσω στο WAN1 είτε στο WAN2. Περίεργες ρυθμίσεις δεν έχω βάλει στο USG, κάτι port forward μόνο κλπ. Το HG8546M είναι στο 192.168.100.1 που ερχόταν default. Το USG το έβαλα στο 192.168.100.11 κι έβαλα και το DMZ σε αυτή τη διεύθυνση. Το LAN του USG είναι στο 192.168.1.0/24. Όλα αυτά από διάφορες πληροφορίες που λένε πως τα 2 αυτά μηχανήματα πρέπει να είναι σε διαφορετικό subnet, όπως επίσης και πως το DMZ είναι μια από τις λύσεις για να "παρακάμψω" το HG8546M που δεν κάνει bridge και να χειρίζομαι τα πάντα από το USG όπως έκανα μέχρι στιγμής. Κάποια ρύθμιση μπορεί να είναι υποθέτω. Θα μπορούσα να βγάλω εκτός το USG και να έχω full ταχύτητα φτιάχνοντας από την αρχή pf, ddns κλπ, αλλά με έχει πιάσει τώρα και θέλω να μάθω τι παίζει κι έχω αυτή τη συμπεριφορά.
 12. Ναι, κάθε τρεις και λίγο. DDOS θα καταλήξουμε να κάνουμε στους servers τους Έχω φτάσει σε retries μερικών ωρών! Αν θέλεις όμως μπορείς να το κάνεις pause και μετά ξανά fold και "μηδενίζει" το next attempt. Για την ακρίβεια εμένα μου το ξαναβάζει στο 1,5 λεπτό περίπου κι ας είχε πριν 4-5 ώρες.
 13. Arkan

  COVID-19

  Ε ναι, το θέμα είναι η φαρμακοποιός να κάνει/αν θα κάνει κάτι, το άλλο σαν εξτραδάκι το έβαλα. Πολύ πιθανό αυτοί να μην κάνουν τίποτα.
 14. Arkan

  COVID-19

  Από την σελίδα του Berto Lucci στο facebook: Μετα τα σοκαριστικά γεγονότα που δυστυχώς αντικρίσαμε οφείλουμε να ενημερώσουμε πώς σε καμία των περιπτώσεων ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μας αντιπροσωπεύει σαν εταιρία αλλά και σαν brand ambassador, όπως αυτοαποκαλείται. Γι' αυτό το λόγο θα κινηθούμε και νομικά. Η εξωτερική συνεργασία μας είχε γίνει στο παρελθόν για λόγους φωτογράφισης και μόνο.
 15. Κι εγώ μόνο στον χρονισμό είδα διαφορά, απλώς με παραξένεψε που η 3Χ έχει μικρότερο χρονισμό και η "σκέτη" υψηλότερο και είπα μήπως μου διαφεύγει κάτι. Λογικά θα τσιμπηθεί σήμερα το απόγευμα.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.