Jump to content



Πρόγραμμα υπολογισμού κοινοχρήστων


Recommended Posts

Επειδή έχει παραγίνει το κακό με τις εταιρείες κοινοχρήστων και η βαρεμένη διαχειρίστριά μου έχει φτάσει το αποθεματικό στις 2000 ευρώ, χρεώνοντάς μας ταυτόχρονα για τις κοινόχρηστες δαπάνες, θέλω να με διαφωτίσετε για κανένα καλό, αξιόπιστο και δωρεάν πρόγραμμα υπολογισμού των κοινοχρήστων μιας οποιασδήποτε πολυκατοικίας. Έχω βρει κάποια, απλώς θα προτιμούσε να πάρω πρώτα τη γνώμη κάποιων που έχουν καταφύγει σε αυτή τη λύση.

Free Πρόγραμμα κατανομής κοινοχρήστων

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ πολυκατοικίας σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ (1Freeware Software)

Διαχειριστής Πολυκατοικίας (κοινόχρηστα κ.α.): Δωρεάν Πρόγραμμα Υπολογισμού Κοινοχρήστων - Download

koino-xrista.gr

Πάντως το τελευταίο φαίνεται κάπως πολύπλοκο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Επανέρχομαι με χρυσό φτυάρι...

Επειδή παίζει σοβαρά να αναλάβω κοινόχρηστα σε λίγο καιρό, θα ήθελα να πει κάποιος μια δοκιμασμένη λύση.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

ΥΓ: το 1ο πρόγραμμα μου το βγάζει το antivirus σαν ιό

Link to comment
Share on other sites

εκεί κατάληξα και εγώ.

Τελικά θα αναλάβω διαχειριστής από τη νέα χρονιά και όχι από τώρα, οπότε θα φτιάξω το excel στο επόμενο τρίμηνο απλά θα βόλευε κάτι που να έχει φτιαχτεί με access ώστε να έχει όλα τα δεδομένα πιο μαζεμένα και να δουλεύει ποιο αυτόματα.

Μόλις ξεκινήσω την κατασκευή του, θα το ποστάρω εδώ για τυχόν προτάσεις - παρατηρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι ότι είναι ευκολότερο να κάνεις κάτι στο excel (εκτός και αν ξέρεις καλύτερα access από excel) και είναι ευκολότερο να προσθέσεις κάτι που δεν το είχες προβλέψει (π.χ. έκτακτο καθαρισμό αποχέτευσης γιατί βούλωσε).

το ευκολότερο πράγμα στα κοινόχρηστα είναι τα βγάλεις... μακάρι να ήταν τόσο απλό το να τα μαζέψεις :p:P:P

Link to comment
Share on other sites

απλά τώρα, θα έχω ένα αρχείο για κάθε μήνα και στο οποίο θα δουλεύω με save as στον επόμενο μήνα και manual πέρασμα τις τιμές ώστε να δουλεύει.

Ενώ στην access την οποία έχω ούτε καν τις βασικές γνώσεις, θα έβαζα μόνο τη διαφορά ωρών πχ και αυτό θα μου έβγαζε αποτέλεσμα ωρών έχοντας ιστορικό εντός του ίδου αρχείου. σιγά τα ωά βέβαια, η δουλειά προφανώς γίνεται και με απλό excelάκι αλλά για το χαιλίκι έλεγα αν έβρισκα κάτι πιο επαγγελματικό να το προτιμούσα.

Thanx πάντως

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αν κανείς από εσάς γνωρίζει τη νομοθεσία περί κοινοχρήστων, το αποθεματικό πρέπει να μοιράζεται βάσει του αριθμού των διαμερισμάτων ή των τμ; Δεν είναι άδικο κάποιος με μεγάλο διαμέρισμα να πληρώνει περισσότερα από κάποιον με μικρό και, όταν έρχεται η ώρα να συμπληρώσουν οι ένοικοι από την τσέπη τους το υπόλοιπο ποσό της όποιας δαπάνης απαιτείται, να δίνουν όλοι το ίδιο; Νομίζω ότι μπορεί να γίνει συμφωνία ώστε να δίνουν όλοι το ίδιο ποσό κάθε μήνα ως αποθεματικό. Το ένα κουφό που έχουμε στην πολυκατοικία μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα κλειστά διαμερίσματα. Συνήθως χαίρουν έκτπωσης 25-75%. Το άλλο κουφό είναι ότι εξαιτίας 2 διαμερισμάτων που δεν ήθελαν να πληρώνουν κοινόχρηστα, η γριά διαχειρίστρια έδωσε τον πλήρη έλεγχο στο γραφείο κοινοχρήστων με τη συμφωνία να πληρώνουμε απευθείας εκεί (μιλάμε για 5 μέτρα απόσταση από την πόρτα της πολυκατοικίας). Κι εννοείται ότι οι υπεύθυνοι άρπαξαν την ευκαιρία, έβαλαν 2 ευρώ/διαμέρισμα αμοιβή εισπράκτορα, ενώ ανέβασαν την αμοιβή τους σιγά σιγά στα 0,80 λεπτά από 0,30 που ήταν. Η δε πανηλίθια "διαχειρίστρια" αρνείται πεισματικά να αλλάξουμε γραφείο, γιατί, λέει, είναι δίπλα μας. Και με ποια λογική η αμοιβή της καθαριότητας από τα 50 ευρώ έφτασε στα 70; Μιλάμε ότι τής δίνουν προσφορές άλλες εταιρείες καθαρισμού με 50 ευρώ/μήνα για 2 επισκέψεις/εβδομάδα και δε θέλει καν να ασχοληθεί. Έχουμε μια γριά και τις 5 φίλες της που έχουν τη συνταξούλα τους να κάνουν κουμάντο στην πολυκατοικία και τις τσέπες μας. Το 2008 που πρωτομπήκα έδινα 7,10 για καθαριότητα, αποθεματικό, συντήρηση ανελκυστήρα και αμοιβή εταιρείας κοινοχρήστων, ενώ τώρα ξεκινάω από τα 12,5 με μόνο αυτά. Όταν έρχεται το ρεύμα φτάνω τα 18-19. Και μιλάμε ότι μένω στον 1ο όροφο σε διαμέρισμα 65-70 τμ. Μια φίλη μου που μένει στα Δικαστήρια σε διαμέρισμα 100 τμ πληρώνει 12-13 ευρώ μαζί με το ρεύμα. Αν είναι δυνατόν! Κι εννοείται ότι ούτε που ν'ακούσει την πρότασή μου ν'αναλάβω τα κοινόχρηστα, έστω για τι καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα εδώ μήπως και βγάλεις άκρη - έχει πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια.

ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε. Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενοικιαστών | Ενοίκια - Ενοικίαση - Ενοικιαστής - Μίσθωση - Μισθώματα - Μείωση Ενοικίου - Μισθωτήριο - Κοινόχρηστα

Το μήπως βγάλεις άκρη, δεν είναι για το αν θα βρεις το σωστό. Ο νόμος άλλωστε είναι ξεκάθαρος.

Το θέμα είναι ότι όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει.

Δλδ άντε και βρήκες τι προβλέπεται από τον νόμο. Τί θα κάνεις?

Θα κάνεις μήνυση? Θα τρέχεις στα δικαστήρια με τη γριά για 10€ το μήνα???

Μακάρι να βρεις άκρη

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από τα 20 διαμερίσματα της πολυκατοικίας, έχει εδώ και 2 χρόνια που τα μισά και παραπάνω είτε δεν πληρώνουν καθόλου είτε δίνουν περιστασιακά. Το πιο απλό είναι να ζητήσουμε από την εταιρεία να μειώσει τα κοινόχρηστα ή να πάμε αλλού. Ειδάλλως ας με πάει αυτή στα δικαστήρια. Έτσι κι αλλιώς έχω κάρτα ανεργίας από το 2008. Κατά 99% δικαιώνονται οι ενοικιαστές και όχι οι διαχειριστές, οπότε...

Link to comment
Share on other sites

ξεκίνα να παίζεις ντραμς κατά τις 12-01 το βράδυ μέχρι να πληρώσουν όλοι

εναλλακτικά βγάλε μια φωτο σου με την καραμπίνα που αγόρασες υπό μάλης

#doublecompobonus

Κάτσε να βρω πρώτα άτομα για ιδιαίτερα και μετά θα ακολουθήσουν και τα ντραμς και η ηλεκτρική και η καραμπίνα. Έχω κι ένα αεροβόλο από τον παππού μου... Λέω να κάνω και μαθήματα για κατάνα. Πλάκα κάνω για το τελευταίο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.