Jump to content



SCSI , install απο το 0


BeetleJuice

Recommended Posts

Καλησπέρα , όπωε λέει και το θέμα προσπαθώ να βάλω windows σε ενα σύστημα με scsi controller (adaptrec 2940UW + 2x9GB UW HDD+cdrom scsi)

Απότι δείχνει το botable cd των windows δεν ακούει απο το cdrom scsi , δεν ξεκινά την εγκατάσταση . Προφανώς δεν βλέπει τον controller , αρα δεν βλέπει τους δίσκους (το cd το βλέπει).

Αποτι καταλαβα , κανω τρομερό λαθος , δεν γίνεται έτσι η εγκατασταση σε σύστημα με ΜΟΝΟ scsi , μάλλον θα θέλει άλλο πρόγραμμα ή άλλη μέθοδο

Οποιος γνωρίζει να ρίξει φώς νερό και τηλέφωνο στην υπόθεση

Ταχω παίξει με το scsi , πολύ βάσανο , μακάρι να αξίζει...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, για να δεί τους δίσκους πρέπει να έχεις τους drivers της καρτας σε δισκέτα και όταν ξεκινήσει η εγκατάσταση των win να πατήσεις F6. Για το cdrom βάλε στο bios να bootαρει απο scsi και να μη κοιτάει τίποτα άλλο (IDE CDROM ή δίσκο ή network). Υπάρχει βέβαια η λύση να δανειστείς ένα cdrom (ATAPI) για να κάνεις εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά χιλια ευχαριστώ για τις απαντησεις σας

Εννοείται οτι δοκίμασα να βάλω στο bios να δέί μονο το cdrom (boot from scsi) , αλλά τίποτα

Μετα :

Φυσικά και εχω atapi cdrom ,. δοκιμασα να έχω εκει το cd αλλά οταν ξεκίνησε η εγκατάσταση μου εβγαλε μήνυμα οτι δεν εχω δίσκο fixed , αρα δεν βλεπει τον controller και τους HDD .

Βασικα ξεκινησα πειραματικα με win 98SE , λετε να φταίει αυτό ?

Μήπως να δοκιμάσω άλλο λειτουργικό ?

Βασικά στην adaptec δεν βρίκα drivers , βρίκα ενα ASPI , που το κατέβασα αλλά τρέχει μόνο σε windows...

Οπότε εμείς θέλουμε κάτι σε bootable floppy , ή bootable cd για τον controller ...

Το cd ειναι του 1998 κατασκευή , οι δίσκοι επίσης .

Ο controller είναι ο AHA 2940 UW , bios 1997 version 1.32

Δοκίμασα και με το θυρίο controller τον , DPT PM3340UW που έχει buffer 64MB μνήμη και η κάρτα έιναι 30 εκατοστά μήκος ...(παει μεχρι την αλλη άκρη του υπολογιστή ) , αλλά και αυτός τίποτα .

Δεν ξέρω τι άλλο να σας γράψω...

Ρε παιδιά το ξέρω οτι είμαι ασχετος απο scsi , δεν περιμενω να τα μάθω απο δώ , δωστε μου τα φώτα σας ή λινκσ και τηα κάνω οσες δοκιμές θέλετε μεχρι να το πετύχω...

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Παντως και win2000 και winxp να βάλεις θέλεις drivers σε δισκέτα για να σου δει το controller και τους δίσκους. Δε μπορεί να μην έχει drivers ψάξε στο google με το όνομα της κάρτας ή με το όνομα απο το chipακι που έχει πανω η κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον εχω νέα

έβαλα το atapi cdrom και απο την κάρτα αφησα μόνο το δίσκο και αυτόν ρυθμισμένο για μποοτ

o controller εχει δικό του rom πρόγραμμα που τον αφήνει να μποοταρει , και να κάνει 2-3 πραγματάκια όλα κι όλα .Εχει δικό του μπιος δηλαδή .

Οπότε λογικά δεν θέλει drivers , στην adaptec δεν υπάρχει η λέξη drivers.....

ο scsi δίσκος φορμαρίστικε με το bios του controller και μετα φδισκ και φορματ απο dos , με δισκέτα εκκλινησης απο win98se .

χρησιμοποίησα το ez-scsi 4.0 , σαν πρόγραμμα για να μου κάνει διάφορες ρυθμίσεις στο scsi , αλλά αν θυμάμαι καλά , τελικά δεν μου έκανε και πολλά πράγματα..

Εκεί θέλω πάση θυσία το EZ-SCSI 5.0 , ή το 4.1 που το κάνεις τσάμπα αναβάθμιση απο την adaptec σε 5.0 .Ψάχνω στο ιντερνετ και τζιφος

Ρε μαμώτο μικρό πρόγραμμα είναι τι φταίει ????

το win98se μπήκαν άνετα

κανένα πρόβλημα

ωστόσο κατι δεν μου πάει καλά , ουτε drivers , oyte software ουτε τιποτα

ετσι χύμα έγινε η δουλεια με το scsi

ναι μεν δουλεύει αλλά σαν να το νιώθω ουι εγινε απο τύχη

Link to comment
Share on other sites

Αν στα Win98 στο Device Manager σου βλέπει τη scsi card και το δίσκο είσαι εντάξει. Δοκίμασε να βάλεις XP νομίζω θα έχεις καλύτερες ταχύτητες στο δίσκο.

Πολύ γρήγορο θα είναι και το linux (έχει και πιο γρήγορο filesystem) αν έχεις κάποια εμπειρία γιατι μάλλον θα δυσκολευτείς με το scsi.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.