Jump to content



SpeedFan & ET5


idefix

Recommended Posts

Εχω εγκαταστησει το speedfan και το easy tune 5 ομως διαφονουν αρκετα μεταξυ τους ειδικα στις τιμες των τασεων με ποιο ακραιο το +5V. Speedfan: 4.27V, ET5: 5.08V. Ποιο πιστευετε πως ειναι σωστο?

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό δε ξέρω ποιο είναι... το σωστότερο όμως είναι να δανειστείς ένα πολύμετρο από κάποιον και να μετρήσεις τις τάσεις κατευθείαν από το τροφοδοτικο. Τις περισσότερες φορές αυτά τα προγράμματα λένε ό,τι θέλουν και ίσως να πέφτουν και κατά πολύ έξω από την πραγματική τους τιμή.

Βάζεις την μία άκρη του πολυμέτρου σε γείωση, και την άλλη σε ένα molex (=τα βύσματα τροφοδοσίας που βάζουμε στους σκληρούς/cdrom κτλ) α) στο κίτρινο για να μετρήσεις τα +12v β) στο κόκκινο καλώδιο για να μετρήσεις τα +5v και τέλος γ) πάνω στην μεγάλη την φύσα που κάθεται στο motherboard, από το πορτοκαλί καλώδιο μετράς τα 3.3.

Για γείωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε μαύρο καλώδιο από κάποιο molex.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.