Jump to content

idefix

Premium Members
  • Posts

    282
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by idefix

  1. Από πέρυσι που το έχω διαβάσει έχω θυσιάσει την πρόσβαση από απόσταση. Δηλαδή στο General settings έχω απενεργοποιήσει το cloud access. Άλλες λειτουργίες, όπως DLNA κλπ, δεν έχω καταλάβει αν πρέπει και αυτές να απενεργοποιηθούν.
  2. idefix

    Η Creative ανακοίνωσε την νέα Sound BlasterX AE-5 με RGB controller

    Δεν θα αγόραζα, απλά για να ξέρω ρωτάω.. Έχω καμία ανάγκη για κάρτα ήχου αν στέλνω εικόνα και ήχο από το hdmi της μητρικής σε εξωτερικό ενισχυτή?
  3. αν το φυσήξεις και το ξανασυνδέσεις, δεν παίζει?
  4. idefix

    Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

    Ευχαριστούμε. Καλές Γιορτές!
  5. Λοιπόν, από third-party είδα ότι σε παλιότερες κριτικές όλοι εκθείαζαν το truecrypt σαν το μόνο επιβεβαιωμένα άσπαστο. Οπότε μιας και μπαίνεις στη διαδικασία ας το κάνεις με τον καλύτερο τρόπο. Όμως από τότε που σταμάτησε η εξέλιξη του truecrypt, είδα ότι οι ίδιοι προτείνουν έναν συνεχιστή του... το veracrypt. To boxcryptor φαίνεται να δουλεύει άριστα, αν σκοπεύεις να στείλεις κρυπτογραφημένα αρχεία στους σέρβερς των cloud υπηρεσιών, αλλά είναι περιοριστικό αν δε θες. Αν στείλεις κρυπτογραφημένα εκεί, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο boxcryptor για να τα ανοίγεις. Στην εφαρμογή solid explorer που με έχει βολέψει στο android, θα βλέπει κινέζικα. To ίδιο θα βλέπει και το gmail αν πάω να στείλω συνημμένο από το gdrive (θα πρέπει να το κατεβάσω μέσω boxcryptor και μετά να το ξαναανεβάσω). Επίσης αν θέλω να στείλω ένα λινκ σε εσένα για ένα μεγάλο αρχείο, θα πρέπει να το ΑΠΟκρυπτογραφήσω και από το δίσκο μου (και να ξαναανέβει στη νέα του μορφή) για να μπορείς να το δεις μέσω του λινκ. Επαναλαμβάνω ότι δε με ενδιαφέρει τόσο να αποφύγω το data-mining της google κλπ. Αυτό άλλωστε είναι το αντίτιμο που πληρώνουμε πλέον στις free υπηρεσίες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μόνο τοπική κρυπτογράφηση, για να είμαι ήσυχος σε περίπτωση που "χαθεί" το λάπτοπ. Οι λύσεις λοιπόν που έχω βρει είναι: 1. Το περίφημο bitlocker των win7, που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά ακούγεται σαν "η εύκολη λύση". 2. Κάτι σε 3rd party, που να δημιουργεί ένα container το οποίο να κλειδώνει με το κλείσιμο του υπολογιστή, αλλά να είναι ξεκλείδωτο όταν γραφο/σβήνει εκεί μέσα αρχεία το dropbox η ότι άλλο.
  6. Ok, τώρα έριξα μια ματιά και στο Boxcryptor. Δεν είχα ιδέα για την android εφαρμογή του Όντως λύνει αρκετά προβλήματα, αλλά δυστυχώς δημιουργεί άλλα. Οπότε παραμένω στο αρχικό μου δίλημμα.. Bitlocker ή Veracrypt, Bitlocker ή Veracrypt, Bitlocker ή Veracrypt..
  7. Σε ευχαριστώ. Είδα και σχετικά με αυτό, αλλά αν κατάλαβα καλά κάνει encrypt μεμονωμένα αρχεία, οπότε αυτά ανεβαίνουν κωδικοποιημένα στον κάθε σέρβερ. Έτσι όταν χρειάζομαι κάτι εκτός σπιτιού, δε θα μπορώ να το ανοίξω από το κινητό, επειδή δεν θα υπάρχει το κλειδί. Δεν ξέρω αν το έχω καταλάβει σωστά, αλλά αυτός είναι ο λόγος που έχω περιοριστεί στο bitlocker ή στη λύση που περιέγραψα πιο πάνω..
  8. Χρησιμοποιώ πολύ το GDrive και λιγότερο Dropbox και Tresorit. Αν και θα προτιμούσα να είχαν τα δυο πρώτα λίγα παραπάνω χαρακτηριστικά ιδιοτικότητας, με βοηθάει πολύ η διασύνδεσή τους με άλλες υπηρεσίες και εφαρμογές. Γενικά λοιπόν, θέλω να εξακολουθήσω να χρησιμοποιώ Google Drive και Dropbox και να μπορώ να χειριστώ τα αρχεία μου και από το Web app τους, που σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι να ανεβάσω κρυπτογραφημένα αρχεία. Με ενδιαφέρει μόνο να μην έχω το άγχος ότι θα χάσω το λάπτοπ μου και θα πέσουν τα αρχεία μου σε ξένα χέρια. Σκεφτόμουν λοιπόν μια διαδικασία που δεν ξέρω αν δουλεύει και αναρωτιόμουν αν την έχει δοκιμάσει κανείς: 1. Να θέσω ένα δυνατό windows password 2. Να δημιουργήσω ένα container με truecrypt, veracrypt κλπ 3. Να το κάνω automount με την είσοδο του χρήστη. 4. Να μεταφέρω εκεί μέσα τους φακέλους των Drive, Dropbox, Tresorit Και οι απορίες μου είναι: - Θα συνεργάζονται σωστά όλα αυτά κατά την εκκίνηση; και αν όχι, μπορώ να ορίσω να εκκινούν οι τρεις εφαρμογές με καθυστέρηση ώστε να έχει ανοίξει το container; - Θα βλέπει και θα ανεβάζει σωστά και ΜΗ κρυπτογραφημένα αρχεία κάθε εφαρμογή στο cloud; - Θα εκκινεί και θα κλείνει ο υπολογιστής σε λιγότερο από 3 λεπτά αν αυτό το container είναι 25gb σε ssd? Ευχαριστώ υγ: Είμαι σε win7 ultimate. Μήπως είναι προτιμότερο το bitlocker σε όλο το δίσκο, ή είναι υπερβολή;
  9. idefix

    Διαγωνισμός - Γιατί έτσι μας αρέσει - TheLab.gr

    ανεξήγητα προφητική εισαγωγή αυτού του πολ..
  10. idefix

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr - Εβδομάδα 4η

  11. idefix

    Διαγωνισμός - 13 Χρόνια TheLab.gr

    Χρόνια πολλά!
  12. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    Κι εγω trekking το ειχα θεωρήσει όταν το πρωτοειδα το ποδηλατακι και ειχα λατρεψει πολυ τα χρωματα του που λέει και ο φίλος. Δώστε ένα παράδειγμα trekking όσoι το θεωρείτε mtb...
  13. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    Ε πέτα τότε τα campagnolo που είναι της πλάκας και πάρε κατι καλύτερο... Πλάκα κανω φυσικά γιατι δεν έχω ιδέα για αυτό που λες
  14. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=xkGBajG4TPc]YouTube - 6 - Advanced Rear Derailleur Adjustment[/ame] Αυτό μου φανηκε πολυ περιγραφικό οταν αποφάσισα να το κανω κι εγω. Δεν μπορω να πω οτι το εφτιαξα καλύτερο από οτι ήταν πριν επειδή το έκανα πολύ βιαστικά Παρ'όλ'αυτα αν έχεις καθαρό μυαλο και δεν μπερδεύεις τα high low limits κλπ στο τέλος θα τα καταφέρεις.
  15. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    Οκ! Σημερα το δοκίμασα και καταλαβα τι παιζει. Εκανα και ένα export σε .gpx και φορτώνει μια χαρα και στο google earth. Επίσης θα ήμουν σιγουρος οτι ΔΕΝ λειτουργει αν δεν μου έλεγες για 10λεπτο. Εκανε 7 λεπτά περίπου να σταθεροποιησει σήμα και να ξεκινήσω αλλα μετα συνεχησε απτοητο και ας ηταν μέσα σε τσαντακι.
  16. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    Μπορει να το δοκιμασω σημερα. Δυο απορίες εχω... 1. Απαιτει 3G ιντερμετ ή όχι? 2. Καταλαβαινει μόνο δρομους καποιου χαρτη ή μπορει να μου βγαλει και διαδρομη μέσα απο τα χωραφια?
  17. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    Ποσταρε ένας φίλος παραπάνω στατιστικα μέσω αυτου... Sports Tracker Δεν το ήξερα και το έψαξα λίγο. Στο σαιτ δείχνει μόνο νοκια συσκευες αλλα απο ότι είδα υπάρχουν σαιτ που δίνουν και ανδροιντ εφαρμογή, τόσο δωρεαν, όσο και προ. Το εγκατέστησα στο Ν78 μου αλλα δεν το δοκίμασα γιατι δυστυχώς το τζιπιες του τα έπαιξε μάλλον και μου βγάζει ακρίβεια θέσης και υψομέτρου 60+ μέτρα :hang3:
  18. idefix

    Ποδηλατό-thread (CycleLab)

    you kidding! Αυτο είναι ένα καλό παράδειγμα του τι εχουν στο μυαλό του οι κατασκευαστες όταν φτιαχνουν ένα MTB. Ενυσχίεται η αποψή μου ότι και ένα hybrid μια χαρά είναι για χωμάτινους δρόμους, χωρίς μεγαλες πέτρες, αλματακια ή άλλα ακραία κόλπα. Εκεί ναι, θες MTB.
  19. idefix

    SLI vs CrossFire - Efficiency - ALL you need to know

    Ενα αγαλμα στον κυριο hipro5. Οι 4870x2 δεν χρειαζονται τεστ για να φανει οτι θα ειναι οι καλυτερες. Μονο για ρεκορ!! Μονο με τις απλες 4870 ισως κοντραριστουν. Στο αν αξιζουν τα παραπανω λεφτα σε σχεση με την αυξηση στις επιδοσεις. Και στο αν τα 2gb (!) gddr5 χρειαζονται στα σημερινα games ή τα θα τα βαλουν για λογους marketing. Κατα τα αλλα...:worship:
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.