Jump to content



Σύγκριση σε λίστες αρχείων !


Alkis27

Recommended Posts

Παιδιά θέλω να μου υποδείξετε έναν απλό τρόπο για να κάνω σύγκριση σε 2 λίστες αρχείων (τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν κοινό ή σχεδόν πανομοιότυπο filename) ώστε να εντοπίσω αυτόματα εκείνα τα αρχεία που το filename τους περιλαμβάνεται μόνο στη μία από τις δύο λίστες, δηλαδή δεν είναι κοινά... Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Άκυρο τότε, νόμιζα ήταν σε Excel. Αν θες να σβήσεις διπλά αρχεία (δεν έχω καταλάβει καλά τι θες) υπάρχει το free double killer

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4

Τα βάζω σε excel. Μετά με vlookup πώς βρίσκω τις διαφορές ??

Link to comment
Share on other sites

google το "windows diff directories"

και σου επιστρέφει:

The comp command for Windows is what you're looking for.

Here the example:

To compare the contents of the directory C:\Reports with the backup directory \\Sales\Backup\April, type:

comp c:\reports \\sales\backup\april

από το

How to do "diff -r" of UNIX in Windows Cmd Prompt? - Stack Overflow

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ λοιπόν παιδιά. Επειδή δεν βγάζω άκρη μπορεί παρακαλώ κάποιος να με βοηθήσει με την Vlookup (ή κάποια άλλη εντολή) σε excel 2010 ? Εχω σε 2 ξεχωριστές στήλες τα αρχεία-ονόματα που θέλω να συγκρίνω και θέλω σε μια 3η στήλη να μου φέρει εκείνα τα αρχεία που από την 1η στήλη δεν υπάρχουν στη 2η ! Επίσης πριν το κάνω αυτό θέλω να αφαιρεθούν και από τις 2 στήλες οι προεκτάσεις των ονομάτων-αρχείων που τώρα υπάρχουν (πχ .iso). Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το Excel που ψάχνεσαι δεν είναι λύση... Φακέλους έχεις, φακέλους πρέπει να συγκρίνεις, ότι τις λίστες.

Η όπως σου είπε ο [MENTION=19470]PaNick[/MENTION] ή κατεβάζεις το SyncToy. Αυτό συγχρονίζει φακέλους αλλά μπορεί να ελέγξει και περιεχόμενο στα αρχεία, όχι μόνο filename/date. Επίσης έχει preview κι έτσι δε χρειάζεται να κάνεις overwrite κάτι, παρά μόνο να δεις τι αλλάζει.

Link to comment
Share on other sites

Στο 1ο κατάλογο

dir /a-d /b >file1.txt
στο 2ρο κατάλογο
dir /a-d /b >file2.txt

Άνοιξε ένα excelόφυλλο. Κάνε drag n drop τα 2 αρχεία σε μία column. Data=>sort (ή πώς λέγεται στο excel, openoffice έχω εγώ) θα στα βάλει αλφαβητικά. Μπορείς να χρωματίσεις τα duplicates (Styles>Conditional Formatting>Highlight Cells Rules>Duplicate Values) ή άμα τα ονόματα δεν είναι ακριβώς ίδια μπορείς να κάνεις scroll.

Άμα έχεις αρχεία σε πολλαπλούς υποκαταλόγους είναι πιο πολύπλοκο. Άμα ακολουθήσεις το ίδιο τρόπο με πάνω μπορείς απλά να γράψεις

dir /a-d /b /s >file1.txt
αλλά θα έχεις πρόβλημα στο sorting μετά. Θα το βάλει βασισμένο στο directory structure και όχι στο file name (π.χ. c:\1\zzzz.txt θα είναι πρώτα από το c:\2\aaaa.txt). Είτε θα πρέπει να κάνεις ότι σου είπα στην αρχή, αλλά σε όλα τα directories οπότε θα έχεις πολλαπλά files, είτε θα πρέπει να αφαιρέσεις το directory structure από το .txt.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.