Jump to content

Tagan 480W και θερμοκρασίες

forwardS

Recommended Posts

Πήρα σήμερα το Tagan 480W. Το τροφοδοτικό είναι πραγματικά αθόρυβο, όμως όταν το ακουμπήσω σε ώρα λειτουργίας καίει + το ότι παρατήρησα και κάποια άνοδο της θερμοκρασίας της cpu. Βέβαια αυτό ίσως δικαιολογείται από το ότι το προηγούμενο τροφοδοτικό είχε και ένα φαν στην κάτω μεριά σε αντίθεση με το tagan.

Είναι νορμαλ αυτό ή πάμε για Rma?? H μ@λκι@ είναι ότι μάλλον κατα την εγκατάσταση σκίστηκε η ταινία ασφαλείας:confused:

Το οτι σκιστηκε η ταινια ναι ειναι πολυ κακο. οσο για τις θερμοκρασιες μην τρελενεσαι. βλεπεις τις στροφες του cooler του??? η δεν εχει τετοια υποδοχη η μητρηκη σου??? αν εχει για πες ποσες τρεχει???παει καιρος που το χα αλλα max ετρεχε 1700

ρε γμτ καίει. Στροφές δε βλέπω... την asus a7n8x dlx έχω, δεν ξέρω να πω την αλήθεια αν έχει υποδοχή ή όχι... Θέλει Rma δλδ? Γιατί με σκισμένη ταινία δε το βλέπω να το δέχονται πίσω :wall:

όσο για θερμοκρασίες case/cpu 38/54 σε idle, βέβαια έχω βγάλει τον zalman που έβγαζε από πίσω αέρα έξω για να μειώσω ακόμα περισσότερο το θόρυβο...

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Η αυξημενη του θερμοκρασια οφειλεται στο οτι οι ανεμιστηρες λειτουργουν χαμηλα.

Το Tagan αυξομειωνει τις στροφες αναλογα το ηλεκτρικο φορτιο.Οσο περισσοτερο ρευμα,τοσο πιο γρηγορα λειτουργουν οι ανεμιστηρες.

Και εγω εχω το ιδιο τροφοδοτικο και σε σχεση με το Levicom που ειχα ειναι πιο ζεστο.

Guys sorry μπερδευτικα νομιζα οτι λεγαμα για enermax. Το tagan και το δικο μου ειναι αρκετα ζεστο. Απο πισο βγαζει παρα πολυ ζεστο αερα. Απο πoy το πηρες απο hacshop???

Αρχική απάντηση από knight_77

Δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Η αυξημενη του θερμοκρασια οφειλεται στο οτι οι ανεμιστηρες λειτουργουν χαμηλα.

Δεν νομίζω.....

Σε όλα τα TAGAN οι ανεμιστήρες λειτουργούν χαμηλά. Αλλά όπως είπα δεν ΚΑΙΝΕ όλα. ΑΚΟΜΑ και σε full LOAD 54oC χωρίς κανέναν CASE ανεμιστήρα μέσα στο κουτί και με κλειστο το πλαινό..

Τώρα το αν του βγάλει πρόβλημα ή όχι είναι άλλο

Εμενα το Tagan μου ζεματαγε!!!!!!Δεν ξερω αλλα πολλα παιδια ειχαν/εχουν το ιδιο προβλημα...

Ειχα κανει σχετικο θεμα στο φορουμ, αλλα πηγα στο Στρατο, και μου εδωσε ενα αλλο χωρις καν να δοκιμασει αν εκαιγε ή οχι...αυτο θα πει εμπιστοσυνη!!!!!

Αυτο που εχω τωρα ειναι πιστευω στα νορμαλ...

Αρχική απάντηση από forwardS [Σήμερα, στις 19:54]

yep hacshop

Kατι ειχα ακουσει οτι τα tagan του hacshop ειχαν σκισμενες ταινιες. Κανε ενα searvh στο site και θα βρεις το thread. Μηπως ηταν απο οταν το πηρες σκισμενη???

το είδα το thread. Να πω την αλήθεια δε το είδα ποτέ να σκίζεται απλά όταν κοίταξα την ταινία ασφαλείας ήταν ήδη σκισμένη. Και μάλιστα όχι ακριβώς σκισμένη αλλά χαραγμένη όπως λένε και τα παιδιά στο άλλο thread.:blink: Αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο τώρα.:boxed:

Αλλά άμα ισχύει ακόμα η εγγύηση όπως διαβάζω πάλι καλά.

Αρχική απάντηση από Stratos [18-04-2004 10:12]

Αντιθετως, το σασι του στα πλαγια ειναι παγωμενο,στο πανω μερος απλα νιωθεις μια χαμηλη θερμοκρασια και ο αερας που βγαζει ειναι επισης κρυος. Με αλλα λογια, το τροφοδοτικο,συμπεριφερεται καθ ολα αψογα.

Να και τι λέει ο Stratos για ένα άλλο ταγκαν που αποδείχτηκε μη προβληματικό. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν είναι έτσι το δικό μου :TD:

Εγώ παιδιά έχω ενα Enermax 350 στο κεντρικό μηχάνημα το οποίο είναι αρκετά αθόρυβο, μπορώ να ρυθμίζω εγώ τις στροφές των δύο ανεμιστήρων (πίσω και κάτω απο το κουτί) αλλά το κυριότερο είναι οτι είναι πολύ χλιαρό., Ακόμα και με τους 6 δίσκους, cd/cdrw δεν μου ανεβάζει θερμοκρασία. Βέβαια το πήρα πρίν απο ενάμιση χρόνο περίπου 145 ευρώ αλλά πραγματικά τα αξίζει τα λεφτά του και το βάρος του :laughing:

Αρχική απάντηση από Nickman

Εγώ παιδιά έχω ενα Enermax 350 στο κεντρικό μηχάνημα το οποίο είναι αρκετά αθόρυβο, μπορώ να ρυθμίζω εγώ τις στροφές των δύο ανεμιστήρων (πίσω και κάτω απο το κουτί) αλλά το κυριότερο είναι οτι είναι πολύ χλιαρό., Ακόμα και με τους 6 δίσκους, cd/cdrw δεν μου ανεβάζει θερμοκρασία. Βέβαια το πήρα πρίν απο ενάμιση χρόνο περίπου 145 ευρώ αλλά πραγματικά τα αξίζει τα λεφτά του και το βάρος του :laughing:

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση αλλά προσπάθησε να μένεις ON topic. Η συζήτηση βρίσκεται γύρω από το πόσο "ζεστό" είναι το Tagan και όχι γενικά για τροφοδοτικά :)

Δεν ειναι ολα τα Tagan ζεστα!!

Το δικο μου για παραδειγμα ειναι χλιαρο,τοσο που μου κανει εντυπωση με ολα αυτα που εχουν ειπωθει για τη θερμοτητα του.Γνωμη μου ειναι αν μπορεσεις να το αλλαξεις.

Αρχική απάντηση από forwardS

(...) Και μάλιστα όχι ακριβώς σκισμένη αλλά χαραγμένη όπως λένε και τα παιδιά στο άλλο thread.:blink: Αρχίζω και τα παίρνω στο κρανίο τώρα.:boxed: (...)

Δεν είναι όμως χαραγμένη τελείως, και πρέπει να υπάρχει και μια δεύτερη ταινία ασφαλείας, ανέπαφη (αυτά συμβαίνουν στο δικό μου πάντως)...

ούτε σε εμένα είναι τελείως χαραγμένη...

anyway επειδή οι γνώμες διίστανται έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λογικό είναι αφού τα φαν του ταγκαν λειτουργούν σε χαμηλά rpm να θερμαίνεται περισσότερο από τα άλλα. Τώρα σίγουρα παίζει ρόλο και η κυκλοφορία του αέρα στο κουτί. Αλλά αφού λειτουργεί κανονικά βλέπω να το κρατάω και αν συμβεί τπτ το στέλνω πίσω. Εξάλλου έβαλα ξανά το προηγούμενο τροφοδοτικό (antec) με δύο φαν και αυτό και ζεσταινόταν λίγο λιγότερα βέβαια, αλλά έκανε και περισσότερο θόρυβο.

Τώρα πως σε μερικούς είναι χλιαρό όπως λένε δεν ξέρω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.