Jump to content



Jpeg vs tiff για μεγέθυνση/εκτύπωση


Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω από Shutterstock μια εικόνα, θα εκτυπωσει σε ταπετσαρία. Η εικόνα είναι σε ανάλυση 4000x4800 (σε 300dpi βγαίνει 33.9 cmx40.6 cm). Για να ταιριάξει στην επιφάνεια πάνω στην οποία θα προσαρμοστεί, θα χρειαστεί λογικά κάποια μεγέθυνση, ακριβή διάσταση δεν γνωρίζω αυτήν την στιγμή, αλλά το μήκος θα είναι περίπου 1,80 (μάλλον θα αλλάξει το Aspect Ratio ελαφρώς).

Το θέμα είναι, ότι έχω 2 επιλογές στην αγορά, είτε να το αγοράσω σε jpeg, είτε σε tiff. Και τα 2 στην ίδια ανάλυση, αλλά η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη. Για jpeg αγοράζεις 5 downloads με 39 ευρώ, δηλαδή κάπου 8 ευρώ στην εικόνα, ενώ για .tiff αγοράζεις μόλις 2 με 160 ευρώ. Δηλαδή θα βγει 80 ευρώ η μία.

Γνωρίζω πως το .tiff σαν format είναι γενικά καλύτερο, ασυμπίεστο, και περιέχει περισσότερη πληροφορία για την μεγέθυνση.

Αλλά αναρωτιέμαι αν αξίζει την ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά στην τιμή, όσον αφορά το τελικό εκτυπωμένο αποτέλεσμα.

Κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιου είδους εκτυπώσεις μήπως μπορεί να με συμβουλέψει;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν χρησιμοποιούσες την αρχική, ή έστω μια μικρή μεγέθυνση, θα ήσουν οκ με το jpeg, αλλά τη στιγμή που θα κάνεις μεγέθυνση της τάξεως του 450%, το jpeg που έχει ήδη χάσει πληροφορία, θα στο λασπώσει.

Αυτό βέβαια ισχύει αν το τυπώσεις στα 300dpi. Αν το plotter που θα στη βγάλει, θέλει μικρότερη ανάλυση, πχ 90dpi, τότε μιλάμε για μεγέθυνση της τάξεως του 130%, όπου νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.