Jump to content



Bulldozer benchmarks


SkaL-

Recommended Posts

Μετά από αίτημα να τρέξω κάποια Benchmark απο τον tavliban και άλλους αποφάσισα να ανοίξω μια νέα ενότητα γιατί το thread του steamroller είναι offtopic πολύ καιρό, η cpu που θα τρέξω είναι 2+ χρονών μοντέλο ο 8120, ο πρώτος 8 core ή 4 modules x 2 cores για κάθε module (για άλλους) Bulldozer που τόσα γράφτηκαν και κατηγορήθηκε (για μένα άδικα). Είναι ο άμεσος ανταγωνιστής των sandy bridge cpus της intel. H τιμή του ηταν πάνω απο τα μεγάλα μοντέλα i3 και κάτω απο τους ί5 ακόμα και τους κλειδωμένους. Η amd έχοντας καλή τιμολογιακή πολιτική αλλά κακό marketing δεν κατάφερε όσα ήθελε. Η αλήθεια είναι πως για τους Bulldozer είχαν ακουστεί πολλά και τα χαρακτηριστικά τους ήταν πολύ καλά αλλά δεν έβγαλαν την δύναμη που έπρεπε για αυτό και η amd τους έδωσε φθηνά. Όμως σε αυτή την κατηγορία τιμής κανονικά θα έπρεπε να παίζουν χωρίς αντίπαλο αλλά όπως έγραψα και πριν το marketing είναι μεγάλη δουλειά!

Ας αφήσω τα πολλά λόγια γιατί είναι φτώχεια και ας μπώ στο ζουμί ! Oi Bulldozer θέλουν 8+2 phase για να κάνουν οc, η motherboard μου κοστίζει κάτω απο 90 ευρώ άλλα έχει τα προσόντα, με ένα κόστος cpu + motherboard μαζί στα λεφτά του 2500Κ ας δούμε τι κάνει :) Ο Bulldozer είναι cpu της παλιάς σχολής amd και έχει και ανάλογη συμπεριφορά όσο αλλάζεις το fsb το HT Link το Νortbridge freq τους διεραιτες στις μνήμες και τα timmings ανακαλύπτεις sweet spots που οι επιδόσεις είναι πολύ πολύ καλές, πρέπει μόνο να έχει χρόνο και διάθεση να "παίξεις" και θα σε ανταμείψει φυσικά. Το oc σε αυτές τις cpu δεν έχει καμιά σχέση με το στείρο οverclock σε sandy που απλά ανεβάζεις multi άντε παίζεις λίγο και με μνήμες, δυστυχώς με τον ίδιο τρόπο του έκαναν oc και διάφορα γνωστά sites έχοντας γνώμονα μόνο το multi και το vcore. Kάτι άλλο που έχει παρεξηγήσει ο κόσμος είναι το ρεύμα που θέλει ο bulldozer για να ανέβει, λοιπόν ψάχνοντας λίγο θα δείτε και δεν είναι μόνο δικά μου λόγια και χτυπάει τα 4.4ghz με στοκ ρεύμα και με ένα μέτριο aftermarket cooler.

Tα bench τώρα είναι σε συχνότητα 4700mhz και είναι η συχνότητα της cpu μου για 24/7 με 1.47v, επαναλαμβάνω δεν τρέχω στην μέγιστή συχνότητα για bench, δεν έχω κάποιον στόχο να σπάσω ρεκόρ κτλ απλά θέλω να δείτε την cpu, τα τεστ τα έτρεξα όλα τώρα πρίν λίγο, ας βάλω πρώτα cinebench που ήταν και η απαίτηση του tavliban.

Cinebench:

hm24.png

Uploaded with ImageShack.us

Στην φωτογραφία θα δείτε αποτελέσματα σε διάφορες συχνότητες και με διαφορετικά settings στις μνήμες διαφορετικούς διαιρέτες, θα καταλάβετε εύκολα το scaling.

Πάμε παρακάτω ας βάλουμε και 2-3 κλασικά τεστ από aida 64, zlib, hash και έχω και ένα με cache and memory με την cpu χαμηλά αλλά τις μνήμες στα 2100 για να έχετε σφαιρική εικόνα και για τον controller.

Ηash:

3icz.th.png

Zlib:

gpmp.th.png

Cache and Memory:

cnj4.th.png

Τέλος να πώ ότι σε Physics Score πχ σε 3Dmark11 έχει εύκολα τους 8000 πόντους αρκεί να τρέχουν οι μνήμες πάνω από τα 2000Mhz, εδώ μπορείτε να δείτε ένα χθεσινό που ανέβασα στο benchmarking section αλλά με μνήμες όπως τρέχω για κάθε μέρα AMD Radeon HD 6870 video card benchmark result - AMD FX-8120,Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-970A-UD3

A και ξέχασα να αναφέρω γιατί σίγουρα θα το γράψετε η cpu είναι ζεστή και τρώει πολλά watt είναι αλήθεια αλλά εμένα δεν με νοιάζει! Και η Τitan και η 690 τρώνε πολλά και ίσως παραπάνω απο έναν FX άλλους ίσως τους νοιάζει άλλους όχι, αλλά από την άλλη μιλάμε για 8 core cpu αν κάνουμε μια σύγκριση core per watt με αντίστοιχη intel cpu (4core) η διαφορά είναι υπέρ της amd. Όσο για την διαχρονικότητα της cpu είναι μια χαρά άσχετα τα 2+ χρόνια ζωής του έχει σίγουρα άλλα τόσα χρόνια ζωή μακάρι να ηταν έτσι και οι gpus.

Link to comment
Share on other sites

Λογικότατα και απολύτως αναμενόμενα νούμερα. Δε νομίζω να τα αμφισβήτησε κάποιος!

Έτσι είναι, αυτά τα νούμερα είναι καλό να δουλέψουν σαν οδηγός για να υπάρχει σφαιρική εικόνα. Όπως είπα και παλιότερα είχα για 2 χρόνια έναν 2500Κ με 2 διαφορετικά motherboard και ξέρω πάνω κάτω τι συχνότητα θέλει ο 2500Κ για να ξεπεράσει αυτά τα score. Απλά μην υπάρχει η ψευδαίσθηση πως αγοράζοντας έναν μικρό i5 των 140-150Ε αυτόματα έχεις και δυνατότερο pc απο ένα amd setup γιατί υπάρχει και η παράμετρος overclock, που η ιντελ την έχει αφαιρέσει. Δεν λέω σε default καταστάσεις στο μεγαλύτερο όγκο benchmarks ένας i5 2500 ή ο 3470 είναι > 8120, αλλά όπως είδατε παραπάνω με 52% oc και τυπικά καλό στήσιμο τα νούμερα είναι αξιοπρεπέστατα. Αυτά δεν τα γράφω για να έχουμε ένα ακόμα intel vs amd απλά τα γράφω όταν τρέξετε αυτά τα τεστ να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης.

edit: Nα προσθέσω και ένα ακόμα bench, 3DMARK fire strike μόνο και μόνο για τα Physics γιατί κατά τα άλλα η 6850 δεν πάει!!!, η cpu έχει τις ίδιες ρυθμίσεις και η κάρτα είναι στις συχνότητες που αναφέρει το link: http://www.3dmark.com/fs/883978

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ερωτηση

επειδη εχω την 990FXA-UD3 κ τις ρυθμισεις στα bios τα εχω στο default.. μεχρι ποσο OC πηγαινει με cpu vcore στο AUTO κ το τουρμπο κλειστο ?

Link to comment
Share on other sites

ερωτηση

επειδη εχω την 990FXA-UD3 κ τις ρυθμισεις στα bios τα εχω στο default.. μεχρι ποσο OC πηγαινει με cpu vcore στο AUTO κ το τουρμπο κλειστο ?

Συγνώμη που άργησα να σου γράψω, κοίτα δεν έχω δοκιμάσει με default και δεν έχω άποψη, πάντως με default ρευμα και το llc τσιμπημένο πάει άνετα 4300 και λίγο παραπάνω η cpu της δοκιμής.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που άργησα να σου γράψω, κοίτα δεν έχω δοκιμάσει με default και δεν έχω άποψη, πάντως με default ρευμα και το llc τσιμπημένο πάει άνετα 4300 και λίγο παραπάνω η cpu της δοκιμής.

οταν λες με default ρευμα τι εννοεις ?

Link to comment
Share on other sites

οταν λες με default ρευμα τι εννοεις ?

Εννoώ την επιλογή normal που έχει αππο default το motherboard καi το llc extreme, αυτή είναι η μονάδικη default δοκιμή που έκανα και είδα στο hardware monitor πως σε πλήρες φόρτο έφτασε και 1.36v

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.