Jump to content



Laptop εως 800euro


GdamprXP

Recommended Posts

Θέλω να αγοράσω ένα Laptop μέχρι 800 ευρώ max. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η ποιότητα κατασκευής και μετα (πολύ μετά) είναι όλα τα άλλα. Έχετε να προτείνετε κάτι? Έβλεπα το Thinkpad 530 στα 500 ευρώ αλλά θα ήθελα κάτι λίγο πιο δύνατό και πιο στιβαρό. Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πάρεις ένα L520, να του αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή κατ' ευθείαν με έναν i7 2620m, (διότι ο B960 είναι αργός επεξεργαστής - ειδικά σε σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας που πέφτει στα 800MHz είναι τραγικός), και να του προσθέσεις έναν mini sata SSD στην ανάλογη υποδοχή, όπου θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό σύστημα, ώστε να έχεις το μηχανικό δίσκο για τα αρχεία σου. Συνολικά, θα έχεις δώσει 760€ και θα έχεις ένα γρήγορο laptop με οθόνη 1600x900 και ανεξάρτητο SSD. Αν ο i7 σου φαίνεται ακριβός, μπορείς να πάρεις έναν i5 2520m, που πωλείται σε πολύ συμφέρουσα τιμή, αλλά είναι επίσης γρήγορος (λόγω hyperthreading και κυρίως turbo boost).

Αν σε χαλάει που θα έχεις intel δύο γενιές πίσω, ή όλα αυτά σου φαίνονται μεγάλη περιπέτεια, μπορείς να πάρεις ένα σχετικά ακριβό L530, επίσης με πάνελ 1600x900, USB 3.0 και intel 3ης γενιάς. Το L530 βγαίνει και με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, που όμως δεν είναι στάνταρ.

Σε κάθε περίπτωση, το συνοδευτικό software είναι εξαιρετικό. Αμφότεροι έχουν αυτονομία 4 ωρών (με τη στάνταρ μπαταρία), η οποία μπορεί να επεκταθεί σημαντικά με απενεργοποίηση του bluetooth (αν χρησιμοποιείται σπανίως), καθώς και με λίγο παίξιμο στη φωτεινότητα του πάνελ, το οποίο είναι εξαιρετικό.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο το L520, αλλα δεν ξερω αν θα πηγαινε η καρδια μου να δωσω τοσα λεφτα τετοια εποχη οταν πριν ενα χρονο περιπου το αγορασα 328€. Αν καταληξεις εκει οντως συνιστω αλλαγη επεξεργαστη (εγω ειχα πανω εναν i5-2410m και ημουν ευχαριστημενος).

Εκτος απ'την καλη ποιοτητα κατασκευης, τι αλλες προδιαγραφες θα θελες να τηρει? Για τι ειδους χρηση το προοριζεις?

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δε θα ήθελα να κάνω αναβάθμιση μόλις πάρω το laptop οπότε η επιλογή του L530 με δελεάζει πιο πολύ. Η ποιότητα κατασκευής του είναι όντος τόσο καλή? Το έχεις δει από κοντά?

Αρχικά με ενδιαφέρει η ποιότητα κατασκευής, μετά η αυτονομία, να έχει έναν i5 τουλάχιστον, η οθόνη και μετά όλα τα άλλα. Λόγω μετακόμισης στο καινούργιο σπίτι που θα πάω δε θα έχω την πολυτέλεια του σταθερού γιαυτο θέλω αναγκαστικά φορητό.

Έχω ακούσει θετικά σχόλια και από τους Dell… αλλά τα Lenovo τα έχω σε πιο μεγάλη εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δε θα ήθελα να κάνω αναβάθμιση μόλις πάρω το laptop οπότε η επιλογή του L530 με δελεάζει πιο πολύ. Η ποιότητα κατασκευής του είναι όντος τόσο καλή? Το έχεις δει από κοντά? ...

Ναι. Βέβαια, λόγω συγκριτικά χαμηλής τιμής, μην περιμένεις κέλυφος από αλουμίνιο ή ίνες άνθρακα, εκείνα τα μοντέλα είναι πολύ ακριβώτερα. Πάντως, και τα χαμηλής τιμής thinkpad έχουν 3 χρόνια εγγύηση, για τη λήξη της οποίας το Lenovo Solutions Center θα σε πληροφορεί on line.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.