Jump to content



Πεθαίνουν σιγά σιγά τα GKX, Crucial Value RAM


Recommended Posts

Πεθαίνουν σιγά σιγά τα GKX, Crucial Value RAM

Έχω τις μνήμες τις υπογραφής μου, τις οποίες τις δούλευα κάθε μέρα στα 1000MHZ 4-4-4-12 2Τ στα 2,250V.

Το CPU το έχω στα 3,6GHZ κάθε μέρα με 1,45V. Η μητρική είναι στα 400FSB 4:5 με το PCI-E στα 115ΜΗΖ.

Όλα τα παραπάνω δουλεύουν εδώ και 2 μήνες περίπου ασταμάτητα 24/7.

Τις τελευταίες 4 μέρες είχα δύο μπλε οθόνες. Επειδή είχα κολλήσει κάποιον ιό, θεώρησα ότι ίσως είναι αυτό, αλλά και πάλι δεν μου έκανε...

Πήγα στο εξοχικό μου δύο μέρες και είχα αφήσει το PC ανοιχτό να κατεβάζει όπως πάντα. Γυρνώντας βλέπω μπλε οθόνη. Κάνω Restart και δεν μπορούσα να μπω στα Windows. Μου έλεγε ότι θέλει Repair και ιστορίες τέτοιες.

Αυτό που έκανα ήταν να το βάλω στα 2,4GHZ και τις μνήμες στα 800MHZ. Τάσεις δεν πείραξα και τις άφησα όπως τις είχα, ανεβασμένες για τα 3,6 κτλ... Εκεί το PC δούλεψε μία χαρά. Αλλάζω πάλι τη συχνότητα σου CPU και τη πάω στα 3,6 με τις μνήμες στα 1000MHZ. Αυτή τη φορά μπαίνοντας στα Windows, μου ζητούσε κωδικό. Εγώ κωδικό δεν έχω βάλει να μου ζητάει παρ 'όλα αυτά.

Με τα πολλά restart μπήκα στα Windows με το μηχάνιμα κλοκαρισμένο. Είπα να τρέξω ένα Prime. Στα 10 δεύτερα σφάλματα σε όλους του πυρήνες!!! Το αστείο είναι ότι έβγαζα 10+ώρες Prime! Σκέφτηκα μήπως τα έπαιξε το CPU. Για μνήμες δεν πήγε το μυαλό μου αμέσως γιατί στη πρώτη μπλε οθόνη που είχα έκανα το διαγνωστικό των Windows και δεν είδα κάτι.

Αμέσως μετά χωρίς να πειράξω τάσεις έβαλα τις μνήμες στα 800MHZ και το CPU όπως ήταν στα 3,6GHZ. Κανένα πρόβλημα και κανένα σφάλμα.

Αυτή τη στιγμή είμαι κλοκαρισμένος όπως ανέφερα και πριν, αλλά όχι πλέον με τις μνήμες να δουλεύουν στα 2,250V, αλλά να δουλεύουν στα 2,3V. Βάζοντας τις μνήμες στα 2,3V, όλα είναι ρολόι όπως και όταν τις πήρα.

Με λίγα λόγια τα GKX μου αρχίζουν να πεθαίνουν και να χάνουν το Overclokability τους. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να χαλάσουν σε κάποια φάση αλλά όχι σε τόσο μικρό διάστημα. (Λιγότερο από 4 μήνες).

Αυτά τα νέα λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

παίζει και αυτό που λέει ο ea6gka οι δικές μου Ballistix έπαιζαν στα 1200 4-4-4-4 με 2,6 Volt για 4-5 μέρες και δεν είπαν κουβέντα :p

οι value μνήμες με τις "καλές" έχουν διαφορά ΔΕΝ είναι ίδια τα πράγματα και ας έπαιζαν εκεί που έπαιζαν οι δικές σου

Link to comment
Share on other sites

παίζει και αυτό που λέει ο ea6gka οι δικές μου Ballistix έπαιζαν στα 1200 4-4-4-4 με 2,6 Volt για 4-5 μέρες και δεν είπαν κουβέντα :p

οι value μνήμες με τις "καλές" έχουν διαφορά ΔΕΝ είναι ίδια τα πράγματα και ας έπαιζαν εκεί που έπαιζαν οι δικές σου

Εσυ μαλλον μπερδεψες ddr1 με ddr2 :D

Link to comment
Share on other sites

@Vatos_locos

Οι διαφορά που έχουν οι Value μνήμες και συγκεκριμένα αυτές τις Crucial με GKX από άλλες είναι ότι αυτές αρχικά δεν έχουν ψήκτρα.

Από εκεί και πέρα τσιπάκια που περισσεύουν στη Micron και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι GKX, τα πλασάρουν σαν Value σε μνήμες χωρίς ψύκτρα. Από εκεί και πέρα όποιος πρόλαβε πρόλαβε.

@ea6gka

Εξαρτάτε...

Το ότι αγοράζεις για παράδειγμα μνήμες οι οποίες τρέχουν στα 1000 με 4-4-4-12 αγοράζεις μαζί τους και την εγγύηση. Αν δεν σου δουλεύουν στα 1000 που πολλές φορές συμβαίνει μετά από κάποιο καιρό, έχεις το δικαίωμα να τις πας πίσω αντίθετα με μένα που τις έχω κλοκάρει για να πάνε εκεί.

Από εκεί και πέρα αν έχεις δίπλα τις δικές μου και τις ballistix, νομίζω ότι αγοράζεις τις Value, πράμα που έκανα. Αν μου χαλάσουν τελείως θα πάω για RMA. Θα μου πει κάποιος ότι δεν φοράνε πλέον τα καλά τσιπάκια, οπότε θα έχω πρόβλημα. Όχι, αν ξέρεις να μιλάς, βγάζεις μία χαρά άκρη.

Απλά περιμένω να κλατάρουν...

Υ.Γ.: Σίγουρα είναι λαλάκας κάποιος που δίνει ένα σορό λεφτά για μνήμες και ταυτόχρονα νομίζει ότι του προσφέρουν επιδόσεις. Αν τώρα το κάνει κάποιος από χόμπι έχει καλός...

Δηλαδή αν έχει γνώση για το τι κάνει, πάσο...

Και εγώ όταν δεν ήξερα λαλάκας ήμουν. Είχα πάει και είχα αγοράσει μνήμες 399Ευρώ!

Link to comment
Share on other sites

800αρες ειναι και οι Ballistix του ea6gka...

απλα οταν αγοραζεις value,μπορει να αγοραζεις τα τσιπακια μεν,αλλα δεν αγοραζεις και το ιδιο pcb,οπως επισης δεν αγοραζεις και τα "ιδια" ακριβως τσιπακια.

GKH/GMH απο GKX/GMH,εχουν τεραστια,με βασικοτερη αυτην που αναφερεις...

Οι value απλα ψοφανε πιο ευκολα...

Link to comment
Share on other sites

Πολλές φορές ψοφάνε πολύ εύκολα και μνήμες που δεν είναι Value.

Τα τσιπάκια πως το λες ότι δεν είναι ίδια?

Προφανως αναφερεται στην "διαλογη".

Για παραδειγμα , απο τα 3 ζευγαρια d9gkx value που ειχα ολα για τα 1000 θελανε πανω απο 2.20 , αντιθετα τα ballistix 1066 θελανε κατω απο 2.1 ,με τα ιδια timings.

Link to comment
Share on other sites

@Vagouridis

Αυτό συμβαίνει λόγο καλύτερου PCB μήπως?

Πολυ αμφιβαλλω , πιστευω οτι γινεται λογω "handpicked" d9gmh που φορανε. Το pcb δεν μπορει να κανει τετοια διαφορα.

Δες το οπως με τους cpu δεν πανε ολοι οι q6600 με το ιδιο ακριβως στα ιδια ακριβως mhz....Υπαρχουν διαφορες. Το ιδιο με τα chip-ακια της μνημης. Τωρα εαν το "διαλεγμα" γινεται chip-ακι chip-ακι πολυ αμφιβαλλω , αλλα το βασικο ειναι οτι ενα ειδος διαλογη γινεται.Με αυτον τον τροπο διακιολογειται και η value σειρα με d9gkx.Οσα δεν πανε - δεν μας κανουν για τις 1066 τις βαζουμε στις 800. Ενα εμεις ειμαστε εξυπνοι , και με μνημες 800αρες παμε να χτυπησουμε 1066 το ιδιο ειναι και η εταιρεια.....

Link to comment
Share on other sites

καλά από αυτή την άποψη δεν έχεις άδικο. συμφωνώ...

λογικά πρέπει να γίνεται κάποια διαλογή.

σε περίπτωση που αυτές κλατάρουν τελείως τι προτείνεται?

θέλω να τις δουλεύω όπως αυτές. στα 1000μηζ με 4-4-4-12.

Link to comment
Share on other sites

Στα 1000 με 4αρια εχω την εντυπωση οτι μονο τα d9g** το καταφερνουν. Οποτε κινεισαι σε μνημες που φορανε τετοια chip. Πορσωπικα θα επαιρνα καποιο μοντελο ballistix ( με περισσοτερο προτιμηση αυτο στα 1066 ).

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τρομερή αγορά με GMH είναι οι παρακάτω με lifetime εγγύηση.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1034014

Η επιδείνωση συνεχίζεται... Τώρα πλέον θέλουν 2,35V.

Πραγματικά το φαινόμενο είναι απίστευτο. Μέσα σε λίγες ώρες έπαθαν μεγαλύτερη ζημιά!

Μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα βγάζει σφάλμα το prime!!! Πραγματικά απίστευτο! Είναι πρώτη φορά που έχω πρόβλημα στο PC και μου κάνει εντύπωση η εξέλιξή του!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.