Jump to content



Θόρυβος με Silent PSU και Cooler


lazo

Recommended Posts

Καλημέρα πρώτη φορα γράφω σε αυτό το forum.

Λόγο του μεγάλου θορύβου που έκανε το pc μου (σαν ψυγείο!) αποφάσισα να αγοράσω στην αρχή νέο PSU αθόρυβο. Έτσι πρίν μια εβδομάδα αγόρασα το "QTEC 500w Gold Plated Big Fan (12cm) Low Noise".... Ο θόρυβος όμως παρεμένει και χτες εγκατέστησα ένα cooler για cpu το "Gigabyte Ultra 3D Cooler".... Δυστυχώς όμως αν και ο θόρυβος μειώθηκε, πάλι το κουτί κάνει θόρυβο.... Έσκασα κοινός 90 euro και ακόμα κάνει θόρυβο... Μπορείτε να με διαφωτίσετε? Τι άλλο μπορεί να φτάει?

Έχω cpu 1.7 P4, και εκτος αυτό τον 2 ανεμιστήρων (cpu και PSU) υπάρχει και ένας πάνω στην Geforce 5200 (που κάνει αμελητέο θόρυβο)....

Link to comment
Share on other sites

Οχι μόνο στήσε αυτι αλλα σταμάτα έναν έναν τους ανεμιστήρες με το χέρι μέχρι να βρεις αυτόν που κάνει θότυβο.

Είχω το ίδιο πρόβλημα με έσένα μόνο που ξέρω την πήγη αν είχα και λεφτά καλλα θα ήταν...

Νομίζω το πρέπει να κάνεις EDIT και να αλλαξεις το 1ο post σου σε ελλήνικα όπως επίσης και το τίτλο του thread

Link to comment
Share on other sites

Mαλλον τα ανεμηστηρια θα ειναι. Το Low Noise, κανει noise? Περιεργο μου φαινεται !!!

Δοκιμασε το εξης:

Bγαλε τις 2 τροφοδοσιες της μητρικες και στην μεγαλη, βραχυκυκλωσε το πρασινο με ενα μαυρο. Αυτο θα ξεκινησει το τροφοδοτικο και θα το ακουσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το δικο μου δεν κανει σαν ψυγειο αλλα σαν ...πληντυριο!

Ο Η.Υ. ειναι 2 ετων αλλα δεν εχω ανοιξει ποτε Η.Υ.

Αν αγορασω καινουριο τροφοδοτικο (μαλλον ο ανεμιστηρας του κανει τον περισσοτερο θορυβο) θα δυσκολευτω να το συνδεσω?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από ivanthes

Αν αγορασω καινουριο τροφοδοτικο (μαλλον ο ανεμιστηρας του κανει τον περισσοτερο θορυβο) θα δυσκολευτω να το συνδεσω?

Καλώς ήρθες στο Thelab.

Αν έχεις μια στοιχειώδη εμπειρία/γνώση με το αντικείμενο θα σου φανεί παιχνιδάκι το να αλλάξεις το τροφοδοτικό. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι τα βύσματα να τοποθετηθούν σωστά ώστε να μην "παίζουν" (να μην είναι χαλαρά κοινώς, αλλά καλά κουμπωμένα).

Link to comment
Share on other sites

Έχω το Q-tec 500 W Big Fan Low Noise PFC. Καταρχήν ελπίζω να μας βγεί καλό τροφοδοτικό. Αυτό έχει σημασία κ μετά ο θόρυβος. Αλλα για το θόρυβο που σε ενδιαφέρει, νομίζω ότι από εκεί είναι το πρόβλημα. Κ εγώ παρατηρώ ότι κάνει πολύ θόρυβο αν κ low noise τροφοδοτικό. Έχει έναν 12άρι ανεμιστήρα ο οποίος γυρίζει σχετικά γρήγορα. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να μην πειράξεις τίποτα εκτός κ αν έχεις διάθεση να τα σκάσεις. Θα δώσεις ένα σωρό λεφτά για να ακούγεται λίγο λιγότερο το τροφοδοτικό. Εκοψα το πλέγμα που έχει πίσω με πολύ προσοχή για να φέυγει απροσκοπτα ο αέρας κ μειώθηκε κάπως ο θόρυβος. Επίσης φρόντισε να έχεις χαμηλές θερμοκρασίες στο κουτί για να χαμηλώνει τις στροφές το q-tec.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα αθόρυβο τροφοδοτικό είναι το tagan, το qtec γενικά και απο εμπειρίες τρίτων δεν μου γεμίζει το μάτι. Κοίτα μηπως κάνει αυτό θόρυβο, βάζοντας το αυτι σου πίσω απο το τροφοδοτικό και πές μας. Η δοκίμασε να σταματήσεις τον ανεμηστήρα του για λίγα δευτερόλετπα και δες αν κάνει αυτό θόρυβο. Όσο για τους στροβιλισμούς μέσα στο κουτί , τι 7 μποφόρ επικρατούν στο κουτί σου???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.