Jump to content



Πρόβλημα με GPU ή κάτι άλλο?


Kokolikos

Recommended Posts

Συνοπτικά παραθέτω το πρόβλημα...

Εδώ και μία εβδομάδα το Monster(Gainward GeForce® GTX 580 3072MB "Phantom") έχει αρχίσει και κάνει νερά.....τι εννοώ....κατά τη διάρκεια φόρτωσης βαριάς εφαρμογής κυρίως ή για να ακριβολογούμε μόνο σε games...τραβάει ζόρια με τους drivers της κάρτας γραφικών.Παίζω ένα παιχνιδάκι σχετικά και σε τυχαίες φάσεις η οθόνη παγώνει, μαυρίζει και δεν επαναφέρεται οπότε αναγκάζομαι να κάνω reset. Άλλες φορές επαναφέρεται μετά από λίγο βγάζοντας κάτω δεξιά το μήνυμα "το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης NVIDIA σταμάτησε να ανταποκρίνεται και αποκαταστάθηκε με επιτυχία". Άλλες φορές πάλι το pc κάνει restart από μόνο του αφού παγώσει η οθόνη για κάποια δευτερόλεπτα.Έχω τρέξει bench softaware παρόλα αυτά κάποιες φορές το προλαβαίνει να το ολοκληρώσει άλλες ούτε καν.

For the notice: Το μηχάνημα τράβαγε ανηφόρα 1 χρόνο τώρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα....ή μόνη μεταβολή που έγινε περίπου πριν από κανένα μήνα ήταν η εισαγωγή των(2xWD Sata II 500GB)...έκτοτε εμφανίστηκαν τα προβλήματα...και ερωτώ....παίζει να είναι οι δίσκοι? παίζει να είναι το τροφοδοτικό για τα έχει και αυτό τα χρονάκια του...? ή η καρτούλα μου ετοιμάζεται να :rip:

Τα specs του μηχανήματος βρίσκονται στην υπογραφή μου...είναι όλα στην τελευταία έκδοση τους και ο ασθενής στην παρούσα φάση τρέχει τους (NVIDIA 331.58)

:help1: :help1: :help1:

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε. Ως τεχνικός που είμαι, το έχω δει αυτό το πρόβλημα πολλές φορές, και πριν λίγες μέρες κιόλας ένας πελάτης μου πήρε στο χέρι μια 4870 με ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. Δεν θα σου πω πως 100% είναι η κάρτα γραφικών, ναι μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό. Όπως επίσης μπορεί να φταίνε και οι ram ή η μητρική. Το σίγουρο είναι οτι δεν φταίει ο CPU ή οι δίσκοι... Τα υπόλοιπα μπορείς να τα τσεκάρεις, είτε βάζοντας μια κάρτα γραφικών ενός φίλου, είτε βάζοντας την δική σου κάρτα γραφικών σε κάποιο άλλο μηχάνημα.. Είναι το πιο σωστό ξεκίνημα του troubleshooting πιστεύω.. Επίσης τρέξε Mem86+ και cinebench. Αν φταίει η μητρική ή οι μνήμες θα σου κάνει το πρόβλημα και σε αυτά τα 2, εφ'όσων δεν εμπλέκεται η κάρτα γραφικών.

Καλή τύχη..

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να σε ευχαριστήσω που απάντησες στο πρόβλημα μου.

και έπειτα να σε ενημερώσω.....πως οι διαδικασίες που ανέφερες(Mem86+ και cinebench) έχουν τρέξει από την πρώτη μέρα κιόλας με αποτέλεσμα να περνάνε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Θα προσπαθήσω να εφοδιαστώ με ένα καινούργιο τροφοδοτικό μιας και είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι:flag:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.