Jump to content

savaspar

Premium Members
  • Posts

    60
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About savaspar

  • Γενέθλια 10/02/1988

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Αθήνα
  • Ενδιαφέροντα
    Πληροφορική, Μουσική, Πιάνο, Ενυδρεία, Ταινίες
  • Επάγγελμα
    Ειδικός H/Y & Μηχανικός Δικτύων

savaspar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    είμαι κάτοχος, όμως επειδή η μέτρηση των ταχυτήτων είναι υποκείμενη και σε άλλους παράγοντες του δικτύου, να αναφέρω πως τον έχω τοποθετημένο δίπλα στο switch (Catalyst 2948G-GE-TX) και το τερματικό που τον χρησιμοποιώ απέχει 20 μέτρα καλωδιακά, και οι συνδέσεις τους είναι cat 6 με γείωση. η κάρτα δικτύου στο τερματικό είναι intel 82579V και το jumbo packet είναι ανοιχτό μεταξύ switch-τερματικού. αναφορικά να πω πως σε server με κάρτες sas και vfs σύστημα δεδομένων (δίπλα στο switch και αυτός) οι ταχύτητες είναι 100-110ΜΒ/s read - 75-85MB/s write. επομένως όσαν αφορά τον WD για την τιμή του είναι σχετικά ικανοποιητικές οι επιδόσεις του.
  2. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    write 35-40MB/s - read 65-75MB/s
  3. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Άρα απ'ότι περιγράφεις, όταν είσαι εκτός του δικού σου δικτύου (πχ κάποιο άλλο σπίτι), όταν προσπαθείς να μπεις από κάποιο pc μέσω του wd2go.com σου λέει cannot access device.. Το λέει μόνο από τα pc? Ή και από το κινητό; Στο pc μπορεί να θέλει java, disable το firewall, μπορεί να σε κόβει το spi firewall του router (πολύ σπάνιο) ή απλά μπορεί να είναι παλιό το pc και να μην μπορεί να φορτώσει το java πρόγραμμα που κάνει την εικονική αντιστοίχιση του δίσκου.. Δοκίμασε να κλείσεις τα παραπάνω αν έχεις ακόμα πρόβλημα, και το σημαντικότερο, κατέβασε την τελευταία έκδοση java.. Λογικά δεν θα έχεις κάποιο θέμα μετά..
  4. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Πώς μπαίνεις; Μέσω FTP; Μέσω του wd2go.com; Ή από κάπου αλλού/κάπως αλλιώς; Αν έχεις κινητό android ή iPhone, υπάρχει εφαρμογή ώστε να έχεις πρόσβαση και από εκεί. Αν έχεις μπορείς να το δοκιμάσεις αν μπαίνει από εκεί;
  5. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Πώς το έχεις συνδέσει; PC<------>Router<----->MyCloud????
  6. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Εάν δεν χρειάζεσαι shares, με το που τον κουμπώσεις πάνω παίζει χωρίς κάτι παραπάνω... Σε τί δυσκολεύεσαι; Την IP που πήρε την βρήκες; Υπάρχει ένα εργαλείο που λέγεται WD Quick View (και βρίσκεται και αυτό μέσα στο Public Share του δίσκου), που το εγκαταστείς αν θέλεις και σου λέει την IP, την θερμοκρασία κλπ.. Και μπορείς να τον κάνεις και από αυτό shut down χωρίς να μπαίνεις στην IP από τον browser.
  7. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Και η καινούρια κάνει power save τον δίσκο. Επιλέγεις και μετά από πόσα λεπτά θέλεις να μπαίνει.
  8. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Γενικά είναι πολύ απλό. Ακολουθείς 3-4 εύκολα βήματα, και όσο ειναι ανοιχτός ο δίσκος, τρέχει και το προγραμμα για τα torrent μαζί. Οι NAS (Network Attached Storage) δεν έχουν USB. Συνδέονται επάνω σε switch ή στο router που σου έχει δώσει ο πάροχος Internet (switch κάρτα έχει και αυτό πάνω). Αν θέλεις να το συνδέσεις κατευθείαν με κάποιο PC θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις crossover καλώδιο, επειδή συνδέεις 2 ίδιου τύπου συσκευές (τερματικά και τα 2). Πρόγραμμα δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση για να δουλέψει. Μπορείς να τον συνδέσεις στο δίκτυο και να χρησιμοποιείς το προεπιλεγμένο κοινόχρηστο share (το Public λογικά) πηγαίνοντας απλά στο "Δίκτυο" στα windows, έχοντας όλοι στο δίκτυό σου πρόσβαση σε αυτό το share. Αν θέλεις περισσότερους χρήστες με δικαιώματα πρόσβασης και περισσότερους δικτυακούς φακέλους (shares), θα πρέπει να μπεις στην IP του NAS από κάποιον browser και να φτιάξεις από εκεί. Οπως επίσης και πολλές ακόμα ρυθμίσεις, πχ αν θέλεις να τον κάνεις shutdown πρέπει να μπεις από εκεί..
  9. savaspar

    WD my cloud 4 tb

    Φίλε μου μπορεί να το έγραψες λάθος, αλλά αυτό που καλώς εννόησες, υπάρχει. Θα μπεις εδώ: Transmission on My Cloud - WD Community 1η σελίδα, post 10 κάτω κάτω, και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες. Είναι για τους MyBookLive, αλλά θα δουλέψει και στον My Cloud. Επίσης αν περιμένεις λίγο καιρό, στο επίσημο site του transmission ( Transmission ) θα βγει και η official embedded έκδοση. Απλά πρέπει να περάσει η εγγύηση του 1 έτους. (Ο δίσκος βγήκε Σεπτέμβρη του 2013). Μπορείς να εγκαταστήσεις το linux package με τον χειροκίνητο τρόπο, και μόλις βγει η official (πρέπει να κλείσει 1 χρόνο ο δίσκος τουλάχιστον), να τρέξεις από πάνω το νέο package για να παίρνεις και τα update.
  10. Δεν είμαι γονιός, βλέπω όμως από τον αδερφό μου, που είναι 17 αυτή τη στιγμή και είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Εγώ πριν 8 χρόνια που ήμουν στην ηλικία του δεν ήμουν έτσι.. Μπορεί να τριγυρνούσαμε στα νετ καφέ με φίλους, αλλά πηγαίναμε απόγευμα και πριν πάμε σε μια καφετέρεια. Δεν ήταν δηλαδή το νετ καφέ ο προορισμός μας, αλλά η καφετέρεια. Απλά πηγαίναμε μια ωρίτσα πριν, γιατί ήταν και αυτό μέσα στα πλαίσια της διασκέδασης. Μπορεί ο αδερφός μου να μην κάθεται μέχρι τις 2-3 τη νύχτα, αλλά και μόνο που έχουν αλλάξει τα ιδανικά της διασκέδασης γι αυτόν αλλά και την γενιά του, με ενοχλεί...
  11. Υπάρχουν εταιρείες που στέλνουν μαζικά email για εσένα σε πολλούς αποδέκτες.. Και να μην χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο (με ψεύτικα στοιχεία), τι θα κάνει ο φίλος σου με το θέμα των διευθύνσεων για να μην πάει σαν spam? Θα τους βάλει όλους σε BCC; Και στον receiver τί θα βάλει; Τον εαυτό του; Αλλιώς θα πάει ως spam, καρατσεκαρισμένο με πελάτισά μου που είχε φροντιστήριο και ήθελε να στέλνει μαζικά emails. Ας γραφτεί σε έναν mass email sender με ψεύτικα στοιχεία και άμα ζητήσουν αριθμό, αγοράζει ένα καρτοκινητό "αδήλωτο" έξω από τα village του Ρέντη.... Και το βάζει σε μη-smartphone εννοείται έτσι; Και μετά το πετάει στην θάλασσα μαζί με τη sim..
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.