Jump to content



Ποιό κατά την γνώμη σας είναι το ιδανικό ψυγείο?


Nickman

Recommended Posts

Δεν είναι τυχαίο οτι το ψυγείο του ford transit 87 είναι αυτό που προτιμούν όλοι όσοι ασχολούνται με την υδρόψυξη στην ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά του είναι οτι είναι κυψελωτό χάλκινο και έχει σχετικά μικρές διαστάσεις. Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής. Εχω βρεί μια βιοτεχνία στο μοσχάτο που κατασκευάζει ψυγεία. Για ένα χάλκινο κυψελωτό με διαστάσεις 40χ12χ5,5 (με τρείς σειρές κυψελών) το κόστος είναι 35 (περίπου) ευρώ χωρίς τα δοχεία. Βάσει της δινατότητας αυτής (του να καθορίσουμε τις ιδανικότερες διαστάσεις) Ποιό σχήμα ή ποιές διαστάσεις θεωρείτε οτι είναι οι ιδανικότερες? καθώς επίσης τα ρακόρ στο ψυγείο απο ποιά μεριά πρέπει να είναι τοποθετημένα? (παιζει ρόλο απο ποιά μεριά θα είναι τα ρακόρ. δήλ. όλα στην ίδια μεριά ή το ένα στην μία πλευρά και το άλλο σην άλλη).

Link to comment
Share on other sites

άποψη μου, ιδανικότερες διαστάσεις είναι αυτές των 2 120άρηδων FAN, δηλαδή 24x12xπάχος(δε ξέρω, 5,5 πρέπει να είναι αρκετά). Τα ρακόρ δε πιστεύω ότι παίζουν κάποιο ρόλο που θα μπούνε στην απόδοση, βολικότερο βέβαια είναι στη μία πλευρά (πλάτος) για τους πιο πολλούς. Είπες ότι θα έχει 3 σειρές κυψελών και με προβλημάτισε. Οι σειρές εξαρτώνται από τα εσωτερικά κανάλια, έχε υπόψιν σου πως όσο περισσότερο μένει το νερό στο ψυγείο τόσο το καλύτερο, δηλαδή θέλεις περισσότερα κανάλια. Το Transit πάντως έχει 16 εσωτερικά (είναι πιο πλατύ βέβαια)

Link to comment
Share on other sites

Δυσυχώς δεν έχω ψηφιακή μηχανή για να βάλω μερικές φωτογραφίες για να καταλάβετε τι ακριβώς γίνεται αλλα απο ένα ψυγείο για δοκιμές που έφτιαξα έχει συνολικα 11 αυλάκια και το καθένα έχει 3 κυψέλες. Τώρα τα ρακόρ παίζουν ρόλο που θα τοποθετηθούν γιατί εάν η τοποθέτηση είναι σαν του ford transit τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας διαχωριστής ενδιάμεσα που θα απομονώνει τα δύο κανάλια. Αυτό αυτόματα σημαίνει οτι η κυκλοφορία που ψυγείου είνεται σχήματος U. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι κόβει λιγάκι απο την ροή του νερού. Για την διεύθυνση της βιοτεχνίας την έχω αφήσει στην δουλειά οπότε το καινούριο ποστ με τηλ/διευθ. θα γίνει απο δευτέρα. Πάντως απο όσο θυμάμαι αφού κατέβουμε την γέφυρα του μοσχάτου στο φανάρι πάμε αριστερά και μετά απο 4 στενά πάλι αριστερά.

Μέχρι να στήσω την δικιά μου υδρόψυξη με βλέπω χαλαρά να μου τρώει άλλες 2 εφδομάδες. Αν τυχών κανείς θέλει να κάνει κανένα τέστ με το ψυγείο που έχω κατασκευάσει πολύ ευχαρίστως να συναντηθούμε και να του το δώσω ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.