Jump to content



Τοιχος το FSB στο OC


Recommended Posts

Χτες ειπα να βρω το οριο του CPU μου στο Overclocking και βρηκα το οριο του FSB κοντα στα 260 Mhz (με κατεβασμενο τον πολλ/στη στα x8 απο το x15 που ειναι κανονικα και Vcore 1.5v). Ολα τα "εργοστασιακα" στοιχεια του Η/Υ φαινονται στο συνημμενο . Συγουρα δεν ειναι o CPU αυτος που εμποδιζει να ανεβει το FSB παραπανω, αλλα μαλλον η ΜΟΒΟ ή η RAM. Το ΒΙΟS μπορει να παει το FSB του CPU μεχρι τα 600 Mhz, χωρης φυσικα να εχω σκοπο να το παω ποτε μου τοσο...

Σε αυτο που θελω να καταληξω ειναι στο αν γινεται τα "σπασεις" τον τοιχο αυτο του FSB και το μονο ουσιαστικο προβλημα σου να ειναι η θερμοκρασια του συστηματος σου.

Παντα αναρωτιομουν πως μπορουν οι ΟCερς να πηγαινουν τοσο ψηλα τους CPU τους χωρις να εχουν προβλημα με το FSB τους, με το μονο πραγμα που να τους απασχολει να ειναι η θερμοκρασια.

post-9709-1416077938,3216_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ότι έχεις τοίχο στο FSB στα 260MHz, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να πάει παραπάνω.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις "κενό" στο FSB, δηλαδή στα 260 ως 270MHz να μην ξεκινάει ο υπολογιστής και στα 280ΜΗz να ξεκινά κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Jax το δοκιμα και καταφερα τα το παω μεχρι τα 283 περιπου αλλα απο το σημειο αυτο και μετα δεν φενεται και τοσο αξιοποιστο, εχει μεγαλη πιθανοτητα απο εκει και μετα να μην ανοιγει ο η/υ ή να κανει restart, παντος γενικα απο το 265 και πανω δεν φαινεται να τραβαει, δεν ειναι το ιδιο οπως απο τα 200 μεχρι τα 250

Επησης πως μπορω να βρω αυτο το "κενο" που αναφερεις παραπανω

Link to comment
Share on other sites

το ότι φτάνεις τα 283 και μπαίνεις windows σημαίνει πως από εκεί και πέρα θέλει λίγο fine tunning για να γίνει αξιόπιστο.

Λίγο παραπάνω ρεύμα σε επεξεργαστή, μνήμες, μητρική, ίσως λίγο να ελλατώσεις το FSB και μπορεί να στρώσει. Εξαρτάται βέβαια και από άλλους παράγοντες (ψύξη, ποιότητα υλικών κτλ).

Η λύση δηλαδή δεν είναι πάντα "Δίνω ρεύμα, γιατί δεν παίζει".

Ψάξε λίγο στα φόρα για την μητρική σου. Μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες που δεν γνωρίζεις.

Η ψύξη σου είναι καλή; μήπως θα έπρεπε να έχεις κάτι καλύτερο;

Οι μνήμες σου παίζουν σταθερά εκεί που φτάνεις με το overclocking; τις έχεις δοκιμασμένες;

Πολλά παίζουν ρόλο.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα, απο θεμα ψυξης δεν νομιζω να εχω θεμα, επισης στις RAM ανεβαζω και τα timings απο 5 σε 6 κυκλους, καπου ειδα οτι ειναι καλυτερο οταν πας για OC. Τωρα τις μνημες δεν τις εχω τσεκαρει γιατι δεν ξερω τον πως.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.