Jump to content



HD-PLEX H5.SODD


gorg

Recommended Posts

Από ένα ημιτελές project στις γιορτές. Η παραγγελία και αποστολή έγινε από διαφορετικά μέρη του κόσμου, η παραλαβή ίσα ίσα έγινε εγκαίρως πριν ξαναφύγω, η συναρμολόγηση με (μη μαγνητικό) κατσαβίδι της κακιάς ώρας, η φωτογράφιση το βράδυ. Το computer λειτουργεί (Mac OSX 10.9.1 Mavericks), αλλά δεν πρόλαβα να σετάρω 100% δίκτυα, media servers, σύνδεση με NAS, κτλ, ούτε να εκπαιδεύσω κατάλληλα τους δικούς μου, οπότε το έκλεισα μάνι μάνι και θα το ξαναπιάσω το καλοκαίρι αν ξανακατέβω Ελλάδα.

gf67.jpg

19z1.jpg

vkf6.jpg

Link to comment
Share on other sites

***The Story*** (work in progress)

Κανόνισα να κάνω γιορτές στην Ελλάδα στο πατρικό μου σπίτι οπότε λέω, δεν φτιάχνω και κανένα HTPC ; Οι μέρες πριν την πτήση λιγόστευαν, όπως και τα χρονικά περιθώρια για την επιλογή και παραγγελία των εξαρτημάτων και την αποστολή τους Ελλάδα (υπολογίζοντας και τον πανικό που γίνεται στα courier παγκοσμίως την περίοδο των γιορτών).

Κύριες απαιτήσεις ήταν:

- Kουτί φέτα, για να μπει μαζί με παλιά VCR, DVD, κτλ κάτω από την TV μέχρι να τα αντικαταστήσει (δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αφού έχουμε 100δες video/audioκασέτες και DVD).

- DVD Recorder για τον παραπάνω λόγο (Blu-Ray δεν πολυενδιαφέρει).

- Αθόρυβο

- Μαύρο χρώμα ;-)

- Στοιβαρότητα και όσο πιο πολύ γίνεται λιγότερα καλώδια (όλο λέω ότι θα φτιάξω το καλωδιομάνι κάτω/πίσω από την TV και όλο στα ίδια είμαστε).

- Μητρική που να μπορεί να γίνει hackintosh. Intel Haswell κατά προτίμηση.

Σκοπός του συστήματος ήταν κυρίως η αναπαραγωγή local media στην TV (οικογενειακό οπτικοακουστικό υλικό από την κάμερα), το youtubing, το skyping, το ελαφρύ 2D gaming, αλλά και το Web surfing.

Υπάρχουν:

- τοπικό ενσύρματο (Gbit) και ασύρματο (802.11n) δίκτυο

- NAS (QNAP 4way)

- TV (Philips LCD, καλή αλλά MPEG2 και όχι "smart")

- Logitech Z-5500

- Logitech Harmony One

- Elgato Netstream

- SSD, RAM, Keyboard (Logitech diNovo Mini και ένα Logitech K400), mouse

Link to comment
Share on other sites

***Η παραγγελιά*** (wip)

**Το κουτί**

Όπως είναι λογικό ξεκίνησα από το κουτί. Επέλεξα το HD5.SODD από τη γνωστή HD-PLEX... τι σημαίνει δεν την ξέρετε; H HD-PLEX είναι μια μεγάλη εταιρεία στις ΗΠΑ που ειδικεύεται σε fanless HTPC και small factor κουτιά. CEO είναι ο Larry Liu. Επικοινώνησα με τον Sales & Order representative, που κατά σύμπτωση τον λένε επίσης Larry, και με διαβεβαίωσε ότι θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να έχω το κουτί πριν τα Χριστούγγενα στην Ελλάδα. Επίσης επικοινώνησα με τον Technical Advice & Support, που και αυτόν τον λένε Larry (ok, you get the point), και μου πρότεινε, μεταξύ των μητρικών που είχα στο νου, την Asrock Ζ87Ε-ITX, η οποία παραγγέλθηκε από Ελληνικό μαγαζί. Για να μην μακρηγορώ, ο Larry στέλνει παντού, στην Ευρώπη έρχονται μέσω Γερμανίας με δωρεάν μεταφορικά, με την προϋπόθεση ότι θα ποστάρετε κάπου κάποιο review ή photo (οπότε αν αρχίσουν να εμφανίζονται τίποτα περιέργα locations επισκεπτών στα web analytics του thelab να ξέρετε ποιος φταίει). Στο μέλλον ίσως πουλάει και μέσω Amazon. Αρκετά κουτιά της Streacom μοιάζουν, εμφανισιακά τουλάχιστον, με τα δικά του. Αντίστοιχα υπάρχει το Streacom FC5 OD (πάντα προτιμούσα τα slot optical drives), αλλά αφενός δεν μπορείς by default να βάλεις PSU brick μέσα, αφετέρου δεν ήταν διαθέσιμο πριν τον Ιανουάριο. Όπως και να έχει το HD-PLEX ήταν η πρώτη επιλογή μου και τα Streacom τα σκεφτόμουν μόνο σε περίπτωση που μπορεί να αγοραστεί και προλαβαίνει να αποσταλεί κάτι στο έτοιμο (από QuietPC).

**Η μητρική**

***Ο επεξεργαστής**

**Το DVD**

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.