gorg

Premium Members
 • Δημοσιευσεις

  822
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Σχετικά με το μέλος gorg

 • Τίτλος
  Junior Member
 1. Ναι, θέλω 128GB, για αυτό και είμαι με X99 άλλωστε. Επίσης θα ήθελα x370 αντί για b350 αλλά οι Asus/Gigabyte κοιμούνται.
 2. Με έτρωγε η τσέπη μου και προσπαθούσα να βρω δικαιολογία να τον αγοράσω την Παρασκευή (τον 1800X φυσικά) και δεν έβρισκα, πέρα από την τιμή και το θανάσιμο μίσος μου για την Intel. Όπως έχω γράψει και παλιότερα, το max limit της RAM (4 DIMM slots μόνο) είναι περιοριστικό για μένα. Αλλά και ως 2ο/3ο σύστημα θα χρειαστεί να περιμένω μέχρι να αξιωθούν οι mainstream εταιρείες μητρικών να βγάλουν κάποια αξιόλογη σε mATX. Μάλλον θα κρατήσω τα λεφτά να πάρω καλώδιο για τα ακουστικά.
 3. Νικητές Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού 2016!

  Παρέλαβα και εγώ. Για άλλη μια φορά ευχαριστώ το TheLab για τη διοργάνωση και ειδικότερα την Αγάπη για την εξυπηρέτηση.
 4. Νικητές Χριστουγεννιάτικου Διαγωνισμού 2016!

  Μπράβο σε όλους τους διοργανωτές, δωροθέτες, και συμμετέχοντες (κερδισμένους και χαμένους).
 5. Messenger/PM Backup

  Μου λείπει το παλιό forum
 6. Messenger/PM Backup

  Το mailbox μου έχει φουλάρει. Πως κάνουμε backup τα παλιά μηνύματα; Θυμάμαι παλιά που μπορούσαμε να κάνουμε export τα inbox και outbox ως txt/csv/xml.
 7. Πλήθος μητρικών και συστημάτων AM4 αποκάλυψε η AMD

  Χαχα, όχι (είμαι με 8*16GB).
 8. Πλήθος μητρικών και συστημάτων AM4 αποκάλυψε η AMD

  4 RAM slots ? Ξυπνήστε με όταν βγουν οι Opteron.
 9. Η δημοφιλία δεν έχει να κάνει με το πόσο καλό είναι ένα πρόγραμμα ή προϊόν. Όσον αφορά τον/την Opera, για τους παλιούς πέθανε από τη στιγμή που τα "αφεντικά" αποφάσισαν να παρατήσουν όλα τα καλά που είχαν κάνει και να γίνουν ένα skin του Chrome/Chromium. Για τους ακόμη πιο παλιούς, το τέλος είχε φτάσει ακόμη πιο πριν, όταν συνειδητοποίησαν ότι τα πρόσωπα και η νοοτροπία της εταιρείας είχε αλλάξει. Το ότι έπειτα πουλήθηκε στους Κινέζους ήταν φυσικό επακόλουθο. Το πνευματικό παιδί είναι ο Vivaldi, που κι αυτός δυστυχώς είναι Chromium-based αλλά έχει κάποια από τα ιδεώδη του παλιού Opera.
 10. Χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός 2016

  Χρόνια πολλά, καλή χρονιά.
 11. Όχι ότι μας πολυενδιαφέρει. MAME και ScummVM να παίζει είμαστε καλυμμένοι.
 12. Icy Dock ExpressCage MB326SP-B

  Η και την αφαίρεσή τους (όπως αναφέρεται και στη σύνοψη), για αυτούς που νοιάζονται για την ψυχική τους υγεία
 13. "Ο νέος βασιλιάς" από την Asus - το υδρόψυκτο gaming laptop ROG GX800

  Καλά τι κουμούτσα είναι αυτή; Δηλαδή θεωρείται έγκλημα πλέον να υπάρχει γραφείο σε ένα σύγχρονο σπίτι; Η να θεωρείται εκκεντρικός όποιος έχει παραπάνω από 1 computer και όλοι πρέπει να την βγάζουμε με laptop ;
 14. Προβλήματα μνήμης εμφανίστηκαν σε GeForce GTX 1070

  FAQ. Κλασ(σ)ικά, σήμερα πριν μερικές ώρες παρήγγειλα μία . Ποιος κατεβάζει/εγκαθιστά Windows τώρα ... (thanks για τα links anyway).
 15. HD-Plex H1.S: τερατάκι pc με 0db; Αμέ.

  Το τροφοδοτικό έχει να κάνει με το αν είσαι με απλό Mini-ITX ή Thin-ITX. Στα Thin-ITX (@@ριά της Intel, έχει γεμίσει τον κόσμο με platforms τα οποία και μετά παρατάει) αρκεί το AC->DC, στα Mini-ITX θες AC->DC και DC->ATX (δύο "adaptors"). Το ζήτημα είναι ποια πρόταση είναι συμβατή με το HD-Plex κουτί που θέλεις και αν επιθυμείς all-internal λύση ή δεν σε πειράζει το external brick. Αν θες ΚΑΙ portability (σε κόβω ερευνητή ) και δεν σε ενδιαφέρει η dedicated gfx card μπορείς επίσης να κοιτάξεις και σε λύσεις σε NUC, αν και η Intel θέλει να πλασάρει και τα Mini-STX τώρα. Ή αν δεν σε νοιάζει το compact (και, ξανά, καλύπτεσαι με integrated GPU) μπορείς να κοιτάξεις στα ATX με γομαρόψυκτρες όπως η Nofan CR-95C παρέα με ένα fanless Seasonic PSU. Τα fanless συστήματα είναι εξαιρετικά για δουλειά γραφείου και για HTPC. Αν τρέχεις βαριά πράγματα σε πολύωρη βάση ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις το fanless και να θυσιάσεις την ησυχία (και την ψυχική σου ηρεμία/υγεία) προς χάριν του system robustness και των πειραματικών αποτελεσμάτων Σε περίπτωση που απαιτείται να τρέχεις στο Matlab κάτι για πολλές ώρες ενώ ΔΕΝ είσαι παρόν, θα μπορούσες να έχεις ένα "silent" σύστημα όπου χειροκίνητα ενεργοποιείς ή επιταχύνεις τους ανεμιστήρες με έναν fan controller κατά περίσταση. Η πρόταση του Chosen είναι πολύ καλή. Τώρα αν τρέχεις το Matlab και Photoshop για ελαφρά/ολιγόωρα projects όπου δεν απαιτείται 100% CPU usage για ώρες/μέρες (π.χ. προγραμματισμός, όχι running experiments) είσαι OK με το σύστημα που προτείνεις. Τα 500ρια τροφοδοτικά δεν χρειάζονται για συστήματα με dedicated GPU και i5 (πόσο μάλλον τον 6600T), οι SSD δεν ξοδεύουν τίποτα, οι εξωτερικές συσκευές που απαιτούν λίγα Watt θα έχουν και το τροφοδοτικό τους. Όπως και να 'χει, ο Larry δεν τσιγκουνεύεται στο υλικό, τα HD-Plex είναι βαριά και κάνουν τη δουλειά τους. Ποτέ μην υπερεκτιμήσεις την Intel ή τον οποιοδήποτε όσον αφορά τις θερμοκρασίες/κατανάλωση, πολλά είναι απλά μύθος που συντηρείται εν αγνοία ή επί τούτου από τα professional και amateur fanboys/fansites. Δυστυχώς 40+ χρόνια R&D στο industry και μετά από εκατομμύρια εργατοώρες, δισεκατομμύρια δολλάρια στην έρευνα και τρισεκατομμύρια στο marketing, ταλαιπωρούμαστε ακόμη με θορύβους, ελεεινές μπαταρίες, άθλια λειτουργικά και GUIs, buggy applications, κ.ο.κ. Προσωπικά, έχω λύσει το πρόβλημα του θορύβου χωρίς να θυσιάσω τις επιδόσεις και μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι έχω το πιο όμορφο και αθόρυβο (αλλά όχι το πιο energy-efficient) σύστημα στο thelab. Βέβαια έχω την πολυτέλεια να βρίσκομαι σε μεγάλο σπίτι ;-)