Jump to content

gorg

Premium Members
  • Posts

    868
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gorg's Achievements

  1. gorg

    Γενικα για NVMe

    Ναι, το πέτυχα τυχαία, ίσως στο YouTube, έλεγξα τον δίκο μου και (κλασσικά) ήταν με το 3B2QGXA7 firmware. Πήρα τρομάρα. ΔΕΝ τρέχουν όλοι Window$ για να μπορούν να ξέρουν αυτομάτως. Δυστυχώς εκκινώντας από το firmware ISO της Samsung δεν εντοπίστηκε ότι υπάρχει nvme που χρειάζεται upgrade, δοκίμασα και με τον 980 Pro πάνω στο Μ.2 slot της μητρικής και με PCIe adapter και δοκίμασα και σε 2 διαφορετικές μητρικές. Ίσως έφταιγε που ήμουν με Ventoy (?). Από Live Linux δεν έγινε τίποτα με το fwupdmgr και δεν γνώριζα για αυτόν τον τρόπο. Τελικά αναγκάστηκα να εγκαταστήσω κάπου προσωρινά Win10, να εγκαταστήσω το Samsung SSD Magician και να κάνω την αναβάθμιση.
  2. Μοιάζει σαν ένα συνδυασμό AskJeeves και Eliza με περισσότερα δεδομένα και ακόμη περισσότερο marketing.
  3. gorg

    Αποτελέσματα: Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2022!

    Υγεία και χαρά σε όλους ! Μιας και δεν χρειάζομαι το συγκεκριμένο προϊόν δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για τους υπόλοιπους.
  4. gorg

    Return to Monkey Island

    Δυστυχώς όχι, για πολλούς από εμάς που μεγαλώσαμε με αυτά τα παιχνίδια. Το τέλος ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο μετά από τον όλο ντόρο και ότι ντε και καλά συνεχίζει από εκεί που τέλειωσε το MI2 και είναι το λιγότερο άκυρο που υπάρχει στο παιχνίδι. Οι περισσότεροι νέοι χαρακτήρες είναι ανάξιοι λόγου και το execution των παλιών κατώτερο των προσδοκιών, και γενικά το χιούμορ και η πλοκή σε καμία φάση δεν φτάνουν αυτό των original. Περιμέναμε πολύ περισσότερα από ένα καλούτσικο/μέτριο adventure.
  5. gorg

    Return to Monkey Island

    Μόλις το τελειώσα. Δυστυχώς απογοήτευση. Και όχι, ούτε τα γραφικά και το interface είναι καλά, ούτε το σενάριο, οι χαρακτήρες, το δέσιμο, και το χιούμορ εφάμιλλα των 1, 2, 3. Βαρύ το φορτίο, τα original είναι θρυλικά και από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι αντιλαμβάνεσαι ότι η χρυσή εποχή δεν πρόκειται να ξαναέρθει όσο οι δημιουργοί βασίζουν τις επιλογές τους σε ψευτοστατιστικά και feedback ανθρώπων που δεν έζησαν την εποχή.
  6. gorg

    ATEM CS782DP KVM

    Πωλείται το ATEN CS782DP 2-Port USB DisplayPort/Audio KVM Switch. Υποστηρίζει 2 DisplayPort inputs ανάλυσης μέχρι 4K UHD (3840×2160@60Hz) ή 4K DCI (4096x2160@60Hz). Η εναλλαγή (video/usb/audio) μπορεί να γίνει μέσω κουμπιού (το οποίο συνδέεται με καλώδιο με την συσκευή), με συνδυασμό κουμπιών του USB πληκτρολογίου, ή του USB ποντικιού. Στο κουτί του, αλλά χωρίς τα DP/USB/audio καλώδια (είναι εύκολο να βρείτε δικά σας) και χωρίς εγγύηση. Δωρεάν αποστολή με ΕΛΤΑ, ύστερα από κατάθεση 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Για Θεσσαλονίκη/Αθήνα μπορεί να σταλεί και με ΚΤΕΛ για πιο γρήγορα.
  7. gorg

    PCIe RAID 4x NVMe

    Πωλείται κάρτα x16 PCIe 3.0 Switch (Soft RAID), Jeyi X4X4 Pro, η οποία δέχεται μέχρι 4 NVMe. Παίρνει τροφοδοσία από ένα κοινό 15-pin SATA power cable. Έχει ένα μικρό ανεμιστηράκι το οποίο κάνει κάποιο θόρυβο (ίσως βρίσκει κάπου), οπότε καλό θα ήταν κάποιος να το κοιτάξει. Δεν υπάρχουν τα thermal pads για τα NVMe αφού τα είχα ήδη χρησιμοποιήσει. Αντίθετα από λύσεις τύπου VROC, η κάρτα δεν απαιτεί συγκεκριμένο motherboard/platform για να κάνει PCI splitting, αφού διαθέτει εξειδικευμένο chip, το ASMedia ASM2824. Έτσι, μπορεί να λειτουργήσει και σε άλλα motherboards/CPUs και λειτουργικά συστήματα. Προσωπικά το είχα σε κοινό σύστημα i7 που έτρεχε Hackintosh και έπειτα Linux. Από ότι θυμάμαι πετύχαινε ταχύτητες ~ > 6500 MB/s με 4 NVMe. Δεν χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα, λόγω έλλειψης χρόνου. Δωρεάν αποστολή με ΕΛΤΑ, ύστερα από κατάθεση 100 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Για Θεσσαλονίκη/Αθήνα μπορεί να σταλεί και με ΚΤΕΛ για πιο γρήγορα.
  8. Πωλείται το ακόλουθο σύστημα: M/B: Asus M3A32-MVP Deluxe, AM2+ Socket, AMD 790FX chipset, 4 x PCIe + 2 x PCI Slots, 6 x SATA, 1 x PATA, 1GBps LAN, 6 x USB 2.0 CPU: AMD Phenom II X4 940 BE (Black Edition), 3GHz, Quad-Core CPU cooler: Zalman CNPS9700 RAM: mushkin 2*2GB EM2-6400 (Enhanced Memory) 996557, DDR2 5-5-5-12 (συνολικά 4GB) HDD: Western Digital WD1001FALS, SATA 1TB DVD: Asus DVD-E818A6, 48x CD-ROM, 18x DVD-ROM GPU: MSI N275GTX Twin Frozr OC (NVidia GeForce GTX 275), PCI Express x16 2.0, 896MB GDDR3, 2x DVI PSU: Sinan VP-530, 530W Case: Noname ATX, το μπροστά USB bracket (στο κάτω μέρος) είναι μισοχαλασμένο, αν δεν μπορείτε να το διορθώσετε μπορείτε να βρείτε κάποιο USB 2.0 case panel για 5.25" ή για 3.5" bay Είμαι επαρχία. 100 ευρώ + μεταφορικά του παραλήπτη, ύστερα από κατάθεση σε λογαριασμό. Για Θεσσαλονίκη/Αθήνα μπορεί να γίνει αποστολή με ΚΤΕΛ.
  9. gorg

    HDD *Seagate Ironwolf NAS 8TB*

    Έστειλα PM.
  10. Το θέμα δεν είναι αν χακάρεται ή όχι αλλά αν χακάρεται δυσκολότερα από τα Windows (είτε σε server χρήση είτε σε desktop). Όσον αφορά το "security through obscurity", αυτό δεν ισχύει στα servers (για τα οποία αναφέρεται η είδηση ούτως ή άλλως), αφού εκεί χρησιμοποιείται κατά κόρον εδώ και δεκαετίες.
  11. Εμείς οι παλιότεροι θυμόμαστε την Activision για άλλα πράγματα, όχι το Call of Duty, Guitar Hero, κτλ, αυτά είναι για τους νέους.
  12. gorg

    To YouTube φιμώνει τους «αντιεμβολιαστές»

    Καλά, εδώ η γη είναι επίπεδη, ο γάιδαρος δεν θα πετάει ;
  13. gorg

    Η Noctua κυκλοφορεί την παθητική ψύκτρα NH-P1 για επεξεργαστές

    Δεν αναρωτήθηκα (μόνο) αν μπορούμε να ξεπεράσουμε μια active NH-D15, αλλά αν μπορούμε να κατασκευάσουμε "semi-passive" σύστημα με την NH-P1 (το οποίο και σαφώς εξαρτάται από την συνολική επιλογή κουτιού, χωροταξικής διευθέτησης των υλικών, και στροφών λοιπών ανεμιστήρων σε βαθμό μεγαλύτερο από ένα full-active σύστημα) που να ανταγωνίζεται διατάξεις στηριγμένες στην NH-D15 με αρκετά χαμηλωμένες στροφές στους ανεμιστήρες της [DH-15] (όχι απλά 50%), πράγμα το οποίο κάνουν ουκ ολίγοι που ενδιαφέρονται για ησυχία και οι οποίοι, χωρίς να ενδιαφέρονται για κλόκια, επιθυμούν και ικανές επιδόσεις συγκεκριμένου επιπέδου. Προσωπικά στην Ελλάδα δεν έχω την πολυτέλεια αύξησης της απόστασης του Η/Υ από τα αυτιά μου την οποία είχα στο εξωτερικό οπότε και ταλαιπωρούμαι. Θα ήθελα να κάνω μια νέα αρχή για το κεντρικό desktop χωρίς να πέσω κάτω από τους 8 πυρήνες και τα 128GB RAM min. Multitaskάρω αρκετά αν και δεν φτάνω σε μεγάλα CPU loads τον περισσότερο χρόνο.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.