Jump to content



Ασυρματο internet εντος διαμερισματος!


stabill

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα.

Θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεματακι που αντιμετωπιζω με το wi-fi στο σπιτι μου.

Κατ'αρχας, εχω το router Thomson TG585v8 (της Forthnet). Πριν προχωρησω, να σημειωσω οτι το ιδιο προβλημα ειχα και με το προηγουμενο, ενα Siemens, αν θυμαμαι καλα...

Το pc μαζι με ολο τον εξοπλισμο και το router μαζι, ειναι στην μια (ας πουμε) ακρη του σπιτιου, κοντα στην πισω βεραντα, αν μπορω να το πω ετσι.

Αν παω στην αλλη ακρη, κοντα στην μπροστινη βεραντα, το wi-fi ή ΧΑΝΕΤΑΙ, ή ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αδυναμο... :(

Το διαμερισμα μου δεν εχει καμμια παραξενη διαρυθμηση δωματιων, ενα κανονικο διαμερισμα ειναι... :bigsmile:

Κανοντας μια μικρη... ερευνα σε διαμερισματα φιλων και συγγενων, οχι απαραιτητα με το ιδιο router, βλεπω οτι το wi-fi ειναι "καμπανα" σχεδον σε ολο το διαμερισμα... Κι αν δεν ειναι καμπανα, τουλαχιστον δεν ειναι στο "χαλι" το δικο μου...

Αρχικα ειχα σκεφτει να χρησιμοποιησω κατι τετοιο

http://www.plaisio.g...-TL-WA701ND.htm

σαν ενδιαμεσο, ωστε να "στελνω" το wi-fi οπου δεν φτανει απο το router...

Ενας συναδελφος μου μου προτεινε αλλαγες στο Channel Selection απο το setup του router, αλλα δεν ειμαι καθολου σχετικος με δικτυα ωστε να ξερω τι να "πειραξω"...

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!!!!

Ευχαριστω!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλο θα ειναι να ψαξεις τι γινεται στην περιοχη σου με τα ασυρματα δικτυα. Να βρεις ενα ευρος συχνοτητας που δεν το χρησιμοποιουν αρκετοι.

Επισης υπαρχει και το ενδεχομενο το σπιτι να εχει καποιου ειδους μονωση (ειτε εσωτερικη, ειτε σαν μπογια) που να κοβει τα ασυρματα.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρα εισαι. Πηγαινε στο Thomson και καπου λεει να αλλαξεις καναλι για το Wireless. Ισως το εχει στο Auto. Εσυ βαλε 8 η 9.

Αν παλι δεν δουλεψει, παλι με το προγραμμα αυτο, δες τι και που μπλοκαρεται/χανεται το σημα.

Link to comment
Share on other sites

Θα το κανω και θα ενημερωσω... Ημουν ομως κοντα οταν το δοκιμασα... Οταν πηγα στην αλλη ακρη του σπιτιου, το αποτελεσμα ηταν διαφορετικο...

======================

Δοκιμασα και στο 8 και στο 9 και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο... Μπορεις να με κατευθυνεις πως να ελεγξω αυτο που μου προτεινες?

post-17259-1416078115,0723_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να επισημάνω κατι που ισως βοηθήσει. Αν στο διαμέρισμα σου υπάρχει ασύρματο τηλέφωνο ή λειτουργεί φούρνος μικροκυμάτων, ενδέχεται να σου επηρεάζει το wifi μιας και όλα τα παραπάνω δουλεύουν στα 2.4ghz (n). Δοκίμασε εαν υπάρχουν τέτοιες συσκευές, να τις απενεργοποιήσεις και να δεις αν βελτιωθεί το σήμα σου.

Πιστεύω πως το πιο πιθανό σενάριο είναι το ρούτερ σου να έχει αδύναμο πομπό. Μπορείς να αγοράσεις ή άλλο ρούτερ ή έναι range extender, που θα το έχεις και για αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Το ασυρματο τηλεφωνο ειναι ακριβως διπλα στο router. Ο φουρνος μικροκυματων φυσικα και υπαρχει, αλλα δεν λειτουργει συνεχεια!!!

Μαλλον με repeater θα δοκιμασω, αλλα πρεπει να βρω πρωτα που θα το βαλω, μια και φανταζομαι οτι θα πρεπει να εχει μια καποια οπτικη επαφη με το router...

Link to comment
Share on other sites

Το πισί με τον εξοπλισμό στο οποίο αναφέρεσαι και θες να δώσεις ασύρματη πρόσβαση είναι κανονικό desktop;;;

Και αν ναί ποιά ασύρματη κάρτα έχεις επάνω του ;;;

Link to comment
Share on other sites

Οχι, οχι δεν θελω να δωσω ασυρματη προσβαση σε pc. Το ρουτερ ειναι ακριβως διπλα στο pc μου και ειναι συνδενενο ενσυρματα.

Το προβλημα ειναι οτι στην αλλη ακρη του σπιτιου, στο σαλονι, εχω το XBOX καθως επισης και τον καναπε οπου ξαπλαααααρω και σκαλιζω το κινητο μου... Εκει wifi....γιοκ!!!

Sent from my HTC One using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.