Jump to content



Πλακάκι χαλκού πάχους 3mm;


alexandertm8

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ψάχνω εδώ και αρκετό καιρό ένα τετράγωνο κομμάτι χαλκού διάστασης 8 έως 10 εκατοστά και πάχους >= 3mm.

Έχω πάρει σε αρκετά μηχανουργεία τηλέφωνο και μου είπαν όλα πλην ενός ότι δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν. Ο μόνος που μου είπε ότι μπορεί να μου κόψει μου έδωσε την απίστευτη τιμή των 25€ (δεν είναι €/m², για το κομμάτι).

Έχω βρει από ebay αλλά κανένας πωλητής δεν στέλνει εκτός των συνόρων του.

Αν κάποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω στην Ελλάδα ή να μένει Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορεί να μου προωθήσει αγορά από ebay.co.uk θα του ήμουν υπόχρεος.

Link to comment
Share on other sites

ενταξει, παραειναι υπερβολη να παρεις ενα κομματι χαλκο απο ebay, (το επομενο βημα δηλαδη ειναι να εισαγεις το χαλικι για το βυθο του ενυδρειου σου :rofl:)

Αν εχεις σχεση με Πειραια πας στον ΡΕΝΤΑ η σε αλλα μαγαζια στη Μαυρομιχαλη και στη Βλαχακου και παιρνεις οσους τονους χαλκο θες σε οτιδηποτε διαστασεις και σχηματα

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω τι λες φίλε μου αλλά με το που μου είπαν στο τηλέφωνο 25€ για το πλακάκι ήταν αυτονόητο να δω στο ebay.

Δυστυχώς μένω μακριά από το κέντρο (Νέα Μάκρη), για να κατέβω Πειραιά θέλω μισή ώρα οδήγηση έως την Παλλήνη και μετά 50 λεπτά με Προαστιακό-Μετρό-Ηλεκτρικό, κοντά 3 ώρες να πάω και να γυρίσω. Αν έμενα στην Αθήνα δεν θα είχα πρόβλημα να γυρίσω 3-4 μαγαζιά και να ρωτήσω.

Τα power led θα μπουν στη μία μεριά του χαλκού και από την πίσω θα έχει waterblock, δεν μου κάνουν τα μικρότερα κομμάτια, ευχαριστώ πάντως.

Link to comment
Share on other sites

ενταξει, για χαλκο μιλαμε οχι για πλατινα... φανταζομαι και προς τα μερη σου θα υπαρχουν καποια μαγαζια αντιστοιχα με εμποριο τετοιων μεταλλων, οποτε αν ψαξεις κανα χρυσο οδηγο η κατι αντιστοιχο θα τα βρεις...

25 ευρω παιρνεις 3 κιλα χαλκο...

Ασχετο, αλλα με τα led κανεις δουλεια? (δεν ξερω και τι φυτα εχεις βεβαια, εδω για χαλκους μιλαμε τοση ωρα )

Προσωπικα οσο δοκιμασα (οχι και παρα πολυ να πω την αληθεια) το φασμα της grolux δεν το πετυχα με leds

Link to comment
Share on other sites

Έχουν κλείσει σχεδόν τα πάντα στην περιοχή, φαντάσου γυαλιά παρήγγειλα για να κολλήσω ενυδρείο και μου είπε ο άνθρωπος έλα σε μία εβδομάδα γιατί αυτό το μαγαζί το έχουμε ανοιχτό μόνο Πέμπτη και Παρασκευή...

Τα εξειδικευμένα LED (power LED και όχι ταινίες) κάνουν ότι επιθυμείς. Είναι αρκετά χαμηλά σε κατανάλωση και ταυτόχρονα φωτεινά, τα Cree XML U2 για παράδειγμα βγάζουν στα 3W κάπου 420lm! Παίζεις με συνδυασμούς Kelvin και έχεις τέλεια αποτελέσματα που ταιριάζουν σε αυτό που θέλεις εσύ.

Για παράδειγμα:

Βρίσκεις τις συντεταγμένες του χρωματικού χώρου (CIE 1931) της λάμπας Gro-Lux που έχεις, ψάχνεις εδώ τις περιοχές των Cree και βλέπεις τον κωδικό (τα 4 ζεύγη συντεταγμένων είναι τα άκρα του τετραγώνου της περιοχής), αν δεν υπάρχει αυτό που θες με έναν μαθηματικό τύπο κάνεις συνδυασμούς. Κατάστημα με εξειδικευμένα LED είναι το fasttech.com που έχει αναλυτικούς κωδικούς.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ όταν ήθελα κομμάτι χαλκού για να φτιάξω waterblock, πήγα σε έναν ηλεκτρολόγο και μου έδωσε ένα κομμάτι 10 επί 5 επί 1 εκατοστά, χωρίς να με χρεώσει. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, χρησιμοποιούν χαλκό μεγάλου πάχους στην κατασκευή ηλεκτρικών πινάκων, οπότε αυτό που μου έδωσε ήταν ρετάλι που περίσσευε, για αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.