Jump to content



Σας δουλεύει ο πολυκάναλος ήχος με εξωτερικό αποκωδικοποιητή?


kagelar34

Recommended Posts

Παιδιά υπάρχει πρόβλημα στο ότι o εξωτερικός μου αποκωδικοποιητής δεν αναγνωρίζει τον πολυκάναλο ήχο από την οπτική έξοδο της audigy platinum eX.

Εξηγώ στέλνω τον ήχο από οπτική ίνα από το εξωτερικό panel της κάρτας στον ηχοσύστημα μου εκεί γίνεται η αποκωδικοποίηση...δεν καταλαβαίνει όμως τον ψηφιακό ήχο το ηχοσύστημα και παράγει δικάναλο το πολύ prologic αν το επιλέξεις από το SONY

στη συνέχεια παίρνω την ταινία και την βάζω στην φέτα DVD player ΤΟΣΗΙΒΑ που έχω η οποία στέλνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο SONY αποκ. εκεί όλα παίζουν μια χαρά....ανγνωρίζει και DTS kai DolbyDigital.

Η τανία παίζει στον υπολογιστή σε POWERDCD 5.0 kai επέλεξα να στέλνει τον ήχο me S/PDIF αλλά και όλα τα άλλα δεν παίζει....

έχω κατεβάσει τους drivers από εδώ http://us.creative.com/support/downloads/download.asp

βγαίνει η επιθυμητή κάρτα αν βάλεις Sound Blaster Audigy Platinum eX and Windows XP.

Να σημειώσω ότι δεν έχω βάλει τίποτα άλλο από την Creative εφαρμογές κλπ...

όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα γιατί ψάχνω ώρες τώρα

και κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω σε τι επιλογή να βάλω τα ηχεία μέσα σστο Control panel -> Sounds and audio devices ->κάτω κάτω advanced ?

γιατί εκεί δεν έχει επιλογή για ψηφιακή έξοδο ?

Εσείς ρε παίδες πω το κάνετε ?

Το ίδιο υπάρχει και στο www.pctechnology.gr γιατί είναι πολύ σοβαρό για μένα ...

Link to comment
Share on other sites

Θα βαλεις και drivers γαι την καρτα καθως και τα παρεμεφερες soft που δινει , κυριως τον μεικτη και το speaker settings.Και θα επιλεξεις και εκει spdif.Οταν διαλεγεις spdif στο powerdvd αυτο που κανει ειναι να στελνει το powerdvd τον ηχο κατευειαν στην καρτα ηχου χωρις να παρεμβαινει ο soft decoder του και αναλαμβανει η καρτα να κανει αποκωδικοποιηση την οποια πρεπει να της δηλωσεις και αυτης spdif.

Link to comment
Share on other sites

Eίσαι αναγκασμένος να περάσεις το AudioHQ και το Mixer από τους drivers της creative. Από κει θα επιλέξεις Digital Outpout Only και στα settings θα επιλέξεις να μην κάνει μόνο του το AC-3 Decode ώστε να το κάνει ο ενισχυτής σου. O αριθμός των ηχείων δεν έχει σημασία όταν το στέλνει ψηφιακά με tosslink η κάρτα από την οπτική. Ίσα ίσα, αν το βάλεις στα "2/2.1 speakers" δε θα προσπαθεί να στείλει ψηφιακά σε άλλα κανάλια, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεσαι όλο το δυναμικό της κάρτας σου. Γύρισέ το όμως σε "5.1 speakers" όταν θες να το στέλνει από τις αναλογικές εξόδους. Στα settings των windows υπάρχει στα advanced η επιλογή Digital Outpout Only αλλά δε θα κάνει δουλειά αν δεν απενεργοποιήσεις το ΑC-3 Decode απο το AudioHQ της Creative. Όσο για των αριθμό των ηχείων, από τα windows ότι και να βάλεις δεν έχει σημασία αν το έχεις ρυθμίσει από settings της Creative. Ούφ.. Πολλά είπα.. Ελπίζω να βοήθησα..

Link to comment
Share on other sites

vag θα το κάνω αφού το λες έχω όμως το ιταλικό CD με drivers οπότε μπορείς να μου πεις ποιά από τα applications να κατεβάσω από το Link που έδωσα http://us.creative.com/support/downloads/download.asp

τι να κάνω θα τα κατεβάσω με dial-up

μηπως αυτά εκεί είναι μόνο updates τώρα που κοιτάζω ξανά

μήπως υπάρχει κάπου το Software στα αγγλικά να τα κατεβάσω από κάπου ?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kagelar34μήπως υπάρχει κάπου το Software στα αγγλικά να τα κατεβάσω από κάπου ?

Επειδή παίζει να είναι update από κει που είπες δοκίμασε αυτούς: http://www.tcmagazine.info/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewdownloaddetails&lid=112

Link to comment
Share on other sites

aliendna51

μάλλον είναι μόνο οι drivers έχω κατεβάσει γύρω στα 100 ΜΒ ξεκάρφωτα Updates και drivers από διάφoρα site ρε παιδιά μπορεί κάποιος σας να τ'ανεβάσει κάπου ,όχι τώρα ...θα κατεβάσω καμιά 60 MB ακόμη και αν δεν γίνει τίποτα θα ζητήσω βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Δλδ πηγατε στο site της Creative και δεν βρηκατε drivers? Για δοκιμαστε λιγο εδω http://uk.europe.creative.com/support/downloads/download.asp .Μια μανια ο κοσμος να κατεβαζει drivers για την ευρωπαικη εκδοση της καρτας του απο την αμερικη ......Κατω κατω ειναι ενα καλο update .Θελει ομως και τον μεικτη ....

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν το π΄ροβλημα λύθηκε με την βοήθεια του τεχικού του ΠΛΑΙΣΙΟΥ της Πάτρας.ο τύπος είναι κορυφαίος ,του εξήγησα τι έγινε με το CD και με βοήθησε!

@aliendna51 o χριστός και η παναγιά μου λέει ότι θέλει 16 ώρες να κατέβει

@Vag πήγα εκεί που λες τα κατέβασα όλα αυτά.Είναι και τα ίδια με της αμερικής anyway.

Για καλό update να χρησιμοποιήσεις το προτελευταίο αφού καάνεις Install πρώτα το τελευταίο στην σειρά !A όλα εκεί στο σιτε είναι όλα updates...

Πιαδιά το cd που πήρα δεν γράφει πουθενά για platinum πειράζει?απ' έξω έγραφε κάτι για audigy player ......βέβαια αφού τα έκανα Install πήγα στο σιτε που λέει ο vag και τα εγκατέστησα όλα αυτά νομίζω πως το software είναι ίδιο απλώς δεν βρίσκω επιλογές για το εξωτερικό panel της κάρτας.τί λέτε?

όταν ανοίγω τον μείκτη και πάω να κάνω test ακούω μόνο τα 2 ηχεία ενώ όταν βάζω ταινία σστο powerdvd αναγνωρίζει το sony τον πεντακάνναλο .....εσάς ?

μπορείτε π.χ να παίξετε παιχνίδια με 5.1 ή να κάνετε sound editing /recording σε πολλά κανάλια και φορματ DD p.x κυρίως το τελευταίο με ενδιαφέρει εμένα

Link to comment
Share on other sites

παιδιά από τότε επίσης που έβαλα το όλο το software playcenter AudioHq mixer klp ....και ότι υπάρχει μέσα ,

o windows media player 10 δεν παίζει τα mp3s , τον σούταρα και τον ξαναέβαλα αλλά δεν παίζει και αυτό γίνεται μόνο στα MP3s σας γινόταν εσάς ΄κάτι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

Είναι απόλυτα λογικό να ακούς μόνο δεξί και αριστερό φίλε. Ψηφιακά μπορεί να στείλει μόνο στερεοφωνικό σήμα. Το ac3 και το dts είναι ειδικό ψηφιοποιημένο σήμα που χρειάζεσαι ειδικό αποκωδικοποιητή για να γίνει η δουλειά (έναν οποιοδήποτε σημερινό ενισχυτή, όλοι αποκωδικοποιούν πια DοlbyDigital και DTS). Βάλε το στη ρύθμιση 2/2.1 speakers για να μην προσπαθεί να στέλνει άδικα σε άλλα κανάλια. Αν ο ενισχυτής σου έχει DolbyPrologic θα ακούς 5.1 ήχο με προσομοίωση παρόλο που το σήμα θα είναι στερεοφωνικό. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η ποιότητα ήχου του στερεο από το DolbyProLogic,αλλά το DolbyProLogic 2 έχει γαμάτη ποιότητα.

Link to comment
Share on other sites

ο αποκωδικοποιητής μου είναι DTS & DD,, κανονικά αφού αποκωδικοποιεί τον ήχο από το power dvd δεν θα έπρεπε να απκοδ και το αρχειάκι αυτό του τεστ?

ή λές πως αυτό το αρχειάκι στέλνει αναλογικά τον ήχο σε 5.1διαφορετικά κανάλια αλλά δεν στέλνει ψηφιακό ήχο στην οπτική ?

νόμιζα ότι οτιδήποτε ακούγεται σε 5.1 διαφορετικά στον υπολογιστή θα μπορεί να ακουστεί το ίδιο και από τον ενισχυτή μέσω της οπτικής αλλά για να καταλάβω πρέπει να είναι DTS ή DD το σήμα για να ακούσω ακριβώς τα ίδια με τον υπολογιστή ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.