Jump to content



Προβλημα(?) με 660ti και gpu boost?


policymaker

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Χθες πήρα μεταχειρισμένη μια 660ti από ένα παιδί για να αναβαθμίσω την gaming εμπειρία μου!

Η κάρτα είναι αυτή, και επειδή μιλάμε για ίδιο pcb, το παιδί είχε περασμένο το bios αυτής.

Η top edition έχει καλύτερα ρολόγια! Συνδέω τη κάρτα και όντως, τα σκορ δεν υπήρχαν, στο 3dmark έβγαζε τρίτο τέταρτο καλύτερο σκορ στο κόσμο, και οι επιδόσεις μάλλον έφθαναν 670/760... Επειδή δεν ήξερα τι παίζει με το gpu boost, τσεκάρω τα ρολόγια στο boost, η κάρτα είχε 1052 στη μνήμη, αλλά το gpu clock εκτοξευόταν στα 1210-1280 ανάλογα την εφαμοργή! Αυτό το boost φυσικά είναι ανέλπιστο και δε το πετυχαίνουν όλα τα κομμάτια, πόσο μάλλον σε μηδενικό offset.

Και αυτή είναι η απορία μου. Ο ίδιος μου είπε πως η κάρτα maxare στα default ρολόγια της TOP edition, δηλαδή στο 1137, ενώ ακόμα και το asus tweak που μου δείχνε gpu clock 1137, πάντα θα υπερχρόνιζε τη κάρτα 100+ πιο ψηλά.

Επειδή θορηβήθηκα, ξαναέβαλα drivers/bios, πάλι τα ίδια. Στο titanfall η κάρτα φαινόταν εντάξει, στο 3dmark επίσης, το furmark τη ξεζούμιζε, όλα τα άλλα νούμερα λογικά. Έβαλα τελικά το default bios της non top edition:

Τώρα η κάρτα δείχνει σαν default ρολόγια 915(reference model), 980 gpu boost, τα οποία πάλι δεν είναι σωστά, καθώς non top edition που λίνκαρα πάνω έχει πάνω από 1000 το gpu clock! ΌΜΩΣ στις εφαρμογές, το ρολόι ανεβαίνει πάνω απο τα 1100, δηλαδή καμιά 100άρα κάτω από το δεύτερο bios!

Γιατί αντιδρά έτσι η κάρτα, κινδυνεύει? Γενικά τα ρολόγια δείχνουν σταθερά, δεν ανεβοκατεβαίνουν, απλά είναι πάντα πιο ψηλά!

ASROCK Z77 pro3

2x4 GB

win 7 64 BIT

y0A91vB.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.