Jump to content



ND9 sound calibrator πρόβλημα


crmaris

Recommended Posts

Το βάζω εδώ μιας και έχει να κάνει με ήχο. Πριν από λίγο καιρό αποφάσισα να αγοράσω ένα sound calibrator και αναρωτιόμουν γιατί τα Κινέζικα ενώ έχουν τόσο καλά specs είναι και τόσο φθηνά. Να σημειώσω εδώ ότι ένα καλό sound calibrator κοστίζει από 500 ως 1000 ευρώ (τα απλά) και τα εντελώς pro πάνε και πάνω από 2Κ.

Αν έχεις ένα καλό SPL meter επιβάλεται να έχεις και ένα αντίστοιχα καλό και ακριβές calibrator, για να μην παίρνεις μετρήσεις της πλάκας. Για τα SPL meter του κιλού δεν αξίζει η αγορά προφανώς μιας και πολλά από αυτά δε ρυθμίζονται κιόλας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε. Ενδεικτικά θα έπρεπε το calibrator να δείχνει 94 dBA και 114 dBA αλλά από ότι βλέπετε είναι εντελώς off! Το sound meter που χρησιμοποίησα είναι προσφάτως calibrated με ακριβέστατο καλιμπρατήρι (Bruel Kjaer 4231).

[ame]

[/ame]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.