Jump to content



Corsair AX1200i πρόβλημα


Recommended Posts

Παιδιά έχω το παραπάνω τροφοδοτικό συνδεδεμένο με τον υπολογιστή της υπογραφής μου και για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μηνά δεν μου ανοίγει το PC και μάλλον τα έχει παίξει το Corsair πάλι. Την πρώτη μου το άλλαξαν με νέο συσκευασμένο, γιατί μια άνοιγε ο υπολογιστής μια όχι.

Τώρα ενώ πατάω το Power και γυρνάν τα ανεμιστήρια, δεν ξεκινάει το μηχάνημα. Επίσης στην μητρική μου, στο Dr Debug, βγάζει 2 μηδενικά, που από ότι είδα σημαίνει ότι δεν παίρνει αρκετή τροφοδοσία ο επεξεργαστής. Το ζήτημα είναι ότι ο υπολογιστής μου δούλευε εδώ και μια εβδομάδα και ξαφνικά σήμερα, τέλος.

Έβαλα πάνω το παλιό μου τροφοδοτικό, που μάλλον είναι πολύ καλύτερο από το Corsair, αλλά δυστυχώς λίγο πιο θορυβώδης, το Thermaltake Toughtpower 1500W και όλα OK, αν και χρειάστηκε να κάνω ένα Clear CMOS (δεν ξέρω γιατί βέβαια!!!).

Τελικά τόσο μάπα είναι τα Corsair ή σε εμένα μου έτυχαν δυο στην σειρά σκάρτα. Κανένα άλλο 1200αρι αθόρυβο και σκυλί? Τα BeQuiet τι λένε?

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, προβλήματα μπορεί να τύχουν και στα καλύτερα τροφοδοτικά. Αλλά το να βγάζουμε μάπα ένα τροφοδοτικό που τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα που έψαχνα reviews θεωρείτο παγκοσμίως ένα από τα καλύτερα τροφοδοτικά (για πολλούς το καλύτερο), τότε ξέρω γώ...:blink:

Edit: Το δεν φτάνει η τροφοδοσία, αποκλείεται να ισχύει. Παίρνει και 2x R9 290X πάνω χαλαρά. Το ότι χρειάστηκε να κάνεις restore στις ρυθμίσεις της μητρικής αυτό μου μυρίζει πρόβλημα στο overclocking. Ή και πρόβλημα της κάρτας γραφικών θα μπορούσε να είναι.

Έγινε επεξεργασία από pnick
Link to comment
Share on other sites

Φίλε pnick και εγώ αυτό λέω, γιατί το έψαξα πολύ πριν το πάρω.

Overclocking δεν κάνω εκτός από τις μνήμες, που είναι σχεδιασμένες να τρέχουν στα 2400 και επίσης όλο το PC είναι ολοκαίνουργιο, όποτε ξέρω εγώ...

Πάντως πληροφοριακά, από ότι είδα και σε άλλα φόρουμ, δεν είμαι ο μόνος που έχω τέτοια θέματα, με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό, που δεν κάνει power on.

Link to comment
Share on other sites

Μπήκα λίγο στο site της Corsair και βρήκα παρόμοια θέματα. Δοκίμασε λιγάκι να βάλεις το 8πινο της cpu σε άλλη υποδοχή στο τροφοδοτικό. Επίσης, πρίν το στείλεις για RMA δοκίμασέ το σε άλλο pc. Δοκίμασέ το και στο δικό σου βγάζοντας ας πούμε την κάρτα γραφικών να δείς αν στο κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου,με τα συμπτώματα που αναφέρεις στο πρώτο ποστ,δεν είναι θέμα τροφοδοτικού.Ο κωδικός 00 δεν είναι από κακή τροφοδοσία ρεύματος στον επεξεργαστή,αλλά ότι δεν τον βλέπει καθόλου το σύστημα.

Δεν είναι δυνατόν δυο τροφοδοτικά -αν κατάλαβα καλά- να σου κάνουν το ίδιο.

Τον επεξεργαστή τον αγόρασες καινούργιο ή μεταχειρισμένο??

Κοίτα και τα πινάκια του σλοτ του επεξεργαστή,μήπως έχουν στραβώσει κάποια,και κάνουν βραχυκύκλωμα.Μην βιαστείς να πεις ότι είναι ίσια όλα.Θέλουν πολύ προσοχή για να τα δεις,και μεγεθυντικό φακό.

Επαναλαμβάνω όμως ότι 99% είναι επεξεργαστής.

pnick το 8πινο του cpu δεν μπορεί να πάει σε άλλο 8πινο του τροφοδοτικού. Τα αλλα 8πινα του τροφοδοτικού είναι για pci με άλλη διάταξη στα ρεύματα.

hgf.png

Έγινε επεξεργασία από venex58
Link to comment
Share on other sites

pnick το 8πινο του cpu δεν μπορεί να πάει σε άλλο 8πινο του τροφοδοτικού. Τα αλλα 8πινα του τροφοδοτικού είναι για pci με άλλη διάταξη στα ρεύματα.

hgf.png

Δες λίγο την συνημμένη photo για να καταλάβεις τί εννοώ (είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείς να βάλεις το 8πινο της cpu όπου θέλεις από τις διαθέσιμες εξόδους γιατί είναι ίδιες και για το 4+4 και για το 6+2). Δεν το εξήγησα πλήρως. Κατά τα άλλα, και μένα σε τροφοδοσία της cpu πήγε το μυαλό μου.

post-31462-1416078351,763_thumb.jpeg

Έγινε επεξεργασία από pnick
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν διαφωνώ, με αυτά που λέτε. Αλλά πως γίνεται να λειτουργοί με το παλιό μου PSU Thermaltake Toughpower 1500W, τουλάχιστον εδώ και 2-3 μέρες, με κλείσιμο-άνοιγμα, όχι να τον αφήνω ανοιχτό?

Φίλε venex58, όλο το PC είναι καινούργιο, εκτός από κάτι σκληρούς που τους είχα και αν είναι αυτό με τα πινάκια που αναφέρεις, δεν θα είχα θέμα πιο έντονο (υψηλές θερμοκρασίες, παγώματα, επανεκκινήσεις κτλ). Το λέω γιατί όπως αναφέρω, ο υπολογιστής δεν είναι ότι δεν λειτούργησε καθόλου, με το Corsair, ίσα ίσα, μια εβδομάδα έπαιζε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα λίγο το καλώδιο που τροφοδοτεί την cpu, τί γράφει στην απόληξη; Δες και αυτά που πάνε στην κάρτα γραφικών, γράφουν PCIe; Συγγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις, αλλά ας αποκλείσουμε τα πιό απλά.

Επίσης, δοκίμασε να βάλεις το καλώδιο cpu σε άλλη υποδοχή πάνω στο τροφοδοτικό όπως σου είπα πιό πριν, γιατί όλες οι υποδοχές τρέχουν και 12V και GND. Υπάρχει τρόπος να δεις αν περνάει ρεύμα μέσα από το τροφοδοτικό με το πείραμα του συνδετήρα. Δες εδώ πώς γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Overclocking δεν κάνω εκτός από τις μνήμες, που είναι σχεδιασμένες να τρέχουν στα 2400 και επίσης όλο το PC είναι ολοκαίνουργιο, όποτε ξέρω εγώ...

Για βάλε μία και τις μνήμες να τρέξουν εκεί που τις βλέπει αυτόματα η μητρική. Ποτέ δεν ξέρεις..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά δεν το πήγα τελικά πίσω, θα ξαναδοκιμάσω, όλα αυτά που λέτε

1)να δω αν τα πινάκια είναι οκ στον επεξεργαστή,

2) να αλλάξω θέση στα κουμπώματα από τα καλώδια, που βέβαια αν είναι εκεί το πρόβλημα, απλά σημαίνει ότι είναι το Corsair χαλασμένο εν μέρη σε κάποιες θύρες

3) να βάλω τις μνήμες στο αυτόματο.

Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι απλά είναι προβληματικό και αυτό το Corsair, γιατί έτρεξα και το Prime95 με ανοιχτό πρόγραμμα θερμοκρασίας και όλα ΟΚ, οπότε δεν νομίζω κάτι να έχει ο επεξεργαστής.

Το μόνο που φοβάμαι και το θεωρώ το χειρότερο σενάριο είναι να έχει η μητρική κανένα θέμα, γιατί τότε την έκατσα, που να την ξανά ξηλώνεις!!!

Πάντως, προς το παρόν το Thermaltake δεν μου έκανε κανένα κουλό και τον ανοίγω κλείνω συχνά, για να τον τσεκάρω.

Φίλε pnick, τα καλώδια είναι τα σωστά, το καθένα στην θύρα του. Μακάρι να ήταν εκεί το πρόβλημα, αλλά δεν... Όσο για τον τρόπο με τον συνδετήρα, δεν νομίζω να χρειάζεται από την στιγμή που έχει πάνω το κουμπί self-test, υποθέτω που δείχνει ότι είναι ΟΚ, που στο πρώτο δεν λειτουργούσε!!! Επίσης με προβληματίζει σε αυτό που δεν ανάβει το Led του Corsair iLink πλέον.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα τελικά μετά από τρίτη αλλαγή στο Corsair και ενώ το είχα να λειτουργεί για πάνω από μιάμιση εβδομάδα ρολόι, χθες το βράδυ έκανα ένα κλείσιμο και όταν πήγα να το ανοίξω, μου έκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή δεν ανοίγει ενώ παίζουν τα ανεμιστήρια.

Είπα λοιπόν ότι μάλλον θα φταίει ξανά το Corsair και έβαλα το παλιό καλό μου Thermaltake Toughpower 1500W, το οποίο μου άνοιξε τον υπολογιστή, αλλά πλέον, όσους σκληρούς δίσκους έχω συνδεδεμένους στην μητρική πάνω στο τσιπάκι LSI SAS 3008 Controller, δεν τους βρίσκει, παρόλο που ο driver είναι εγκατεστημένος.

Έκανα και Clear CMOS, αλλά τίποτα, είδα και τις ρυθμίσεις στο BIOS, αλλά όλα ήταν ΟΚ.

Οπότε λέω εγώ μήπως η μητρική τα έχει παίξει? Και ότι δεν φταίει το Corsair , αν και με το Toughpower πως άνοιξε :hm::hm:

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι δυνατόν να έχεις τρία στα τρία. Κάτι άλλο παίζει και πρέπει να το ψάξεις καλύτερα. Ίσως το Corsair έχει μια πιο ευαίσθητη προστασία από το Toughpower (πράγμα λογικό μιας και το digital κύκλωμά του αναλαμβάνει επίσης και τις προστασίες του).

Link to comment
Share on other sites

Έχω στείλει email στην ASRock και περιμένω απάντηση, απλά τι να πω... μάλλον με έχει φτύσει ο Θεός, γιατί από τότε που έφτιαξα τον νέο υπολογιστή παιδεύομαι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.