Jump to content



Fix VB6 crash after MalwareBytes Anti-malware uninstall


Recommended Posts

To αγαπητό μας MalwareBytes Anti-Μalware άλλαξε στην version 2.x και δεν χρησιμοποιεί κάποια dlls & activex της Microsoft για το UI, με αποτέλεσμα κατά την απεγκατάσταση της προηγούμενης έκδοσης που χρησιμοποιούσε αυτά τα dll/ocx να τα κάνει unregister από το σύστημα και να τα διαγράφει. :rant:

Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει κάποιες VB6/C++ 6.0 εφαρμογές που τα χρησιμοποιούν να ΜΗΝ δουλεύουν πια. Για αυτό φταίνε τα προηγούμενα setups του MalwareBytes Anti-Μalware, που αντί να τσεκάρουν αν τα δυο αρχεία αυτά είναι ΗΔΗ registered στο σύστημα και αν είναι να τα προσπερνούν, εκείνα έβαζαν μια δική τους έκδοση αυτών των dll μέσα στο σύστημα (στον folder {%ProgramFiles(x86)%}\MalwareBytes' AntiMalware | {%ProgramFiles%}\MalwareBytes' AntiMalware\) και τα έκαναν register !!! Έτσι μετά την απεγκατάσταση, και την διαγραφή αυτών, ότι εκτελέσιμο τα χρησιμοποιεί σκάει με error 0. Anyway, αφήνω τα τεχνικά και πάμε στην λύση.

Κατεβάστε το συνημμένο, extract σε ένα temporary folder (πχ c:\test), ανοίξτε ένα elevated command prompt (σε win7/win8/win8.1 με right-click & "Run as Administrator") και γράψτε:

c:\
cd c:\test
fix-vb6.bat

vb6-mbam.rar

enjoy :flower:

Έγινε επεξεργασία από TifoziF1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.