Jump to content



Αγορά νέου υπολογιστή με budget έως 1000 ευρώ


Recommended Posts

SSD δες αυτόν που είναι σε προσφορά: INTEL 520 SERIES SSDSC2CW120A310 120GB SSD 2.5'' SATA 3 BROWN BOX - και καλύτερος και γλυτώνεις κι ένα 10αρικο. Αξίζει η 770 και για μέχρι 1080p ανάλυση μια χαρά είναι τα 2gb. To τροφοδοτικό κράτο το, αν και θα σου αρκούσε και 550αρι. Επίσης γλυτώνεις λεφτά αν πας σε αυτή τη μητρική http://www.e-shop.gr/asrock-h97-performance-retail-p-PER.528746 χωρίς να χάνεις κάτι επί της ουσίας.

Έγινε επεξεργασία από Trexx
Link to comment
Share on other sites

O 4690 δεν είναι πιό καινούργιος από τον 4590. Ίδια σειρά είναι. Haswell refresh. Απλά, ο 4690 είναι κουρδισμένος ψηλότερα, με multiplier 35 και turbo boost 3.9GHz. Κατά τα άλλα ίδιοι είναι.

Σωστά, απλώς η διαφορά είναι περίπου 20 ευρώ. ΟΚ, από ότι βλέπω σε επιδόσεις δεν υπάρχει εκπληκτική διαφορά, αλλά 20 ευρώ είναι, ας πάει.

SSD δες αυτόν που είναι σε προσφορά: INTEL 520 SERIES SSDSC2CW120A310 120GB SSD 2.5'' SATA 3 BROWN BOX - και καλύτερος και γλυτώνεις κι ένα 10αρικο. Αξίζει η 770 και για μέχρι 1080p ανάλυση μια χαρά είναι τα 2gb. To τροφοδοτικό κράτο το, αν και θα σου αρκούσε και 550αρι. Επίσης γλυτώνεις λεφτά αν πας σε αυτή τη μητρική ASROCK H97 PERFORMANCE RETAIL - χωρίς να χάνεις κάτι επί της ουσίας.

OK done αυτά, έπεσε στα 950 βγάζοντας και το bluray, thanks :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, λοιπόν.

Η σύνθεση που έχω αυτήν τη στιγμή είναι αυτή. Αύριο-μεθαύριο πάω e-shop για την παραγγελία. Είναι στα 950, χωρίς dvd/blueray (ας μην το υπολογίσουμε αυτό ακόμα).

Και λέω εγώ τώρα (γιατί δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου :p): Αν ανεβάζαμε το budget κάνα 200εύρω ακόμα, θα φτιάχναμε κάτι σημαντικά καλύτερο, ή να το αφήσω όπως είναι, είναι μια χαρά;

Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Anyway, 30 ευρώ από αυτά τα έφαγα, μιας και, μετά από σχετική συζήτηση με φίλο, αποφάσισα να βάλω και καλύτερη ψύκτρα.

Βάζω αυτήν που μου πρότεινε ο Λάμπρος, εκτός αν υπάρχει και κάτι άλλο να μου προτείνετε (μιας και το βασικό πρόβλημα με αυτήν είναι πως δεν υπάρχει διαθέσιμη άμεσα). Επόμενη επιλογή μου η Raijintek που πρότεινε ο pnick εδώ.

Πάντως, διαβάζω στα σχόλια στο e-shop πως αυτή της Coolermaster είναι λίγο μεγάλη. Υπάρχει περίπτωση για πρόβλημα με το Corsair Carbide 300R; Έτσι κι αλλιώς έχω αρχίσει και σκέφτομαι μήπως πάω με το Silencio (αν και ο λόγος που δεν το επέλεξα είναι πάλι το μέγεθος, γιατί διάβασα κάπου πως έχει σχετικά μικρούς χώρους μέσα, κάτι που ανεβάζει εύκολα τη θερμοκρασία). Επόμενη επιλογή που έχω είναι αυτό.

Άρα, ψάχνουμε ψύκτρα και κουτί. Υπενθύμιση: θέλω να το κάνω όσο πιο αθόρυβο γίνεται (χωρίς υπερβολές όμως) :).

EDIT: Λοιπόν, αυτή θα είναι μάλλον η τελική σύνθεση.

http://i.imgur.com/DHzHIHz.jpg

Αφού έβαλα τελικά και ψήκτρα επιλογής μου (την Coolermaster 212 Evo - με ψάξιμο βρήκα πως τελικά χωράει στο R4, αν και θα πάρει καμιά εβδομάδα και βάλε για να έρθει), αποφάσισα να πάω για το μοντέλο Κ του 4690. ΟΚ, δεν θα λιώσω στο overclock από την πρώτη ημέρα, αλλά η διαφορά σε λεφτά είναι ελάχιστη για να μην υπάρχει και αυτή η δυνατότητα.

EDIT2: Λοιπόν, τέλος, μόλις παραγγέλθηκε, βαρέθηκα :p.

http://imgur.com/FXWCB4N

Ουσιαστικά μόνο τη mobo άλλαξα και έβαλα μια με το Z97.

Καλορίζικος μου και σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις προτάσεις σας!

Έγινε επεξεργασία από DJDB
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε εξέλιξη επί του θέματος. Πριν λίγα λεπτά έφαγα φλασιά (sic) και διαβάζοντας αυτό αποφάσισα να ακυρώσω την παραγγελία από το e-shop. Δεν ξέρω, επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν από άλλα μαγαζιά με ανοικτά και πειραγμένα κουτιά, και επειδή εμένα θα έρθει έτοιμος οπότε δεν θα μπορώ να τσεκάρω αυτό το θέμα, ξαφνικά με έζωσαν τα φίδια.

Ακυρώθηκε λοιπόν (έστειλα mail και αν δεν ακυρωθεί το πρωί στο σύστημα θα τους πάρω και τηλέφωνο) και πάω ευθύς αμέσως στο site του m-systems να στήσω ένα παρόμοιο σύστημα με αυτό που είχα στο e-shop.

EDIT: Πολύ μικρή ποικιλία σε κουτιά γμτ.. Και δεν έχουν και τίποτα από Fractal Design...

Έγινε επεξεργασία από DJDB
Link to comment
Share on other sites

Λόγω του ότι αυτές τις μέρες ήμουν... πηγμένος από δουλειές, ξέχασα να προσθέσω πως τελικά, μετά από μερικές ώρες ψαξίματος, (ψιλοβαρέθηκα είναι η αλήθεια και) άφησα την παραγγελία να εξελιχθεί από το e-shop. Τα προϊόντα τα μαζέψανε χθες, περιμένω τον υπολογιστή σήμερα ή αύριο.

Θα επανέλθω (και με φωτογραφικό υλικό ;)) όταν τον έχω στα χέρια μου :).

Link to comment
Share on other sites

ας μην ζητούσες συναρμολόγηση να τα έβλεπες πρώτα τα κουτιά και μετά να τα ξαναέστελνες πίσω για συναρμολόγηση :rofl:

Όχι μωρέ, εντάξει, μην το παρακάνουμε :p.

Άλλωστε, αν είναι να σου κάτσει στραβή, θα σου κάτσει. Εδώ μου έχει κάτσει στραβή από τεράστια εταιρεία, η οποία μου έστειλε κινητό με ανοικτό κουτί και κομμένη ταινία ασφαλείας. Και ήθελε μετά να με πείσει πως κόπηκε στην μεταφορά... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Όχι μωρέ, εντάξει, μην το παρακάνουμε :p.

Άλλωστε, αν είναι να σου κάτσει στραβή, θα σου κάτσει. Εδώ μου έχει κάτσει στραβή από τεράστια εταιρεία, η οποία μου έστειλε κινητό με ανοικτό κουτί και κομμένη ταινία ασφαλείας. Και ήθελε μετά να με πείσει πως κόπηκε στην μεταφορά... :blink:

οποιοσδήποτε μπορεί να στο κάνει αυτό και σε οτιδήποτε προιόν, αν δεν το δεις στο κατάστημα ή επιτόπου στην μεταφορική που στο φέρνει πριν το πάρεις άντε μετά να αποδείξεις ότι ήταν σκισμένο ή ανοιγμένο ή σπασμένο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.